defasturias je napisal/-a:Ne vem zakaj bi morali imeti invalidi sploh kak popust. Kaj ima invalidnost veze z nakupom avtomobila? Tistih 100eur za cestnino pa ravno ni tak prihranek, da bi bilo vredno tvegat kazen, če drži tisto, da mora bit avto za prevoz invalidov in ne, da ga uporablja normalen človek.
defasturias je napisal/-a:Ne vem zakaj bi morali imeti invalidi sploh kak popust. Kaj ima invalidnost veze z nakupom avtomobila? Tistih 100eur za cestnino pa ravno ni tak prihranek, da bi bilo vredno tvegat kazen, če drži tisto, da mora bit avto za prevoz invalidov in ne, da ga uporablja normalen človek.
defasturias je napisal/-a:1. Obstaja več vrst invalidnosti. In mnogi izkoriščajo svoj status, kar me pa zelo zelo moti. Nekdo, ki recimo na eno uho ne sliši ali npr. nima leve roke. Zakaj bi bil on bolj upravičen do parkiranja na mestu za invalide kot jaz, ko ne jaz ne on ne rabiva onega ekstra širšega prostora. Že med znanci vidim primere invalidnosti, ko človek normalno funkcionira, pa ima vseeno status invalida. In te stvari mi gredo pošteno na k****.
2. Zdaj pa mi povej, na kakšen način si pomagal invalidu, da mu ni treba plačat cestnine??
3. Kar se pa tiče tistih, ki rabijo posebej predelana vozila, je pa spet druga skrajnost. Za primer vzami onega plavalca brez roke in nog, ki so mu z donacijami kupili, mislim da golfa? z vso potrebno opremo, mislim da celo vozi na joystick. Jaz takega človeka ne bi spustil v promet. Z eno roko upravljat avtomobil...Ta je malo kruta no, ko pride do kakšne situacije, recimo prekrmarjenja, ko je treba stisnit sklopko, kaj bo naredil, kot zaletel se? Ne vem no, kakor ne more bit vsak pilot tudi avta jaz ne bi dal vsakomur. Ko pride do nakupov raznih protez, vsakršne donacije ali popuste podpiram 100%, samo kje je fora invalidu dajat popuste vsepovprek? Pa dobro, naj dajo popust potem na avtomobilsko opremo za invalide, ne pa na avto sam, ali pa cestnino.
4. Lep primer izkoriščanja invalidnosti je bil pri nagradni igri Spedenaj moj avto, kjer sta tekmovala tudi 2 invalida. Pri vprašanju, zakaj naj izberejo njun avto, je prvi napisal, ker je invalid brez leve roke in bi rad imel ročico za žmigavce(!) na desni strani, drugi pa je napisal, da zato ker je invalid in je njegov avto avtomatik
5. Pa nimam nič proti invalidom, ampak da izkoriščajo status ali se delajo boge ne toleriram. Sploh ko potem neinvalid preko invalida uveljavlja razne ugodnosti. Take bi postavil pred zid.
defasturias je napisal/-a:@Vikking in NoSpeedNoFun - prijavljal jaz ne bom nikogar, ker si ne mislim mazat rok za brezveze in si nabirat sovražnikov, ampak mislim si lahko svoje. Če že rada prijavljata, imata pa poskus takega izkoriščanja pri avtorju te teme, pa se prijavljajte če bi se radi.
Ogromno drugih ljudi si ne more kupiti avta, torej je invalidnost neke vrste privilegij kako priti do njega? Samo v razmislek @NoSpeedNoFun - če že težko shaja s 300eur na mesec, zakaj hudiča gre potem kupovat avto? Kako ga bo pa vzdrževal? Nekdo z nizko plačo si tudi ne more privoščit avta, čeprav ga rabi, pa mu bo kdo dal popust??
Poanta mojega razmišljanja je v temu, da naj se invalidom omogoči priti do protez, ki bi jim vsaj malo omogočile normalno funkcioniranje. Tukaj razumem, da so zadeve drage. Ampak od tu naprej naj se pa vsak po svoje znajde, kako do dobrin, kot je avto. Invalidom mora kar vse pasti z neba? Nekdo, ki je brez nog lahko opravlja marsikatero delo, pa naj si našpara za avto. Naj dobi popust pri opremi, ne pa pri avtu samem.
Glede tistih zamaškov, pa mislim da se zbira za nogo, če se prav spomnem in ne za avto, če imamo v mislih modela, ki se je ponesrečil z alfo na avtocesti, ko mu je AMZSjevec menjal gumo.
myster je napisal/-a:misliš njega?
http://www.subjectx.net/
ok...vrjamem da imaš svoje mnenje...od vsakega se delno strinjam. sam predstavljaj se kot invalid. nekateri so tako bogi, da še sami ne morejo jest, ga je treba previjat, ker ne ve, kdaj mora na potrebo itd. imam v ožji družini nekoga, ki je pri 8 letih postal invalid, trenutno je pa star 72. tudi takšen potrošni material stane.plenice pa sploh niso poceni.
nevem zakaj se ne buniš, ko bo dars dobil 50 mio € več za vzdrževanje AC.
defasturias je napisal/-a:
Edit: Kar se pa tiče tistih zneskov...koliko imamo družin samo v Sloveniji, ki se težko prebijajo z osnovnimi plačami iz dneva v dan. Kdo bo pa njim dal popust? Samo zato, ker ima nekdo status invalida, je pa zdaj z njim treba delat v rokavičkah, da bo srečen. Jebiga, življenje je kruto in ni pošteno, mogoče se bom celo jaz znašel na njihovem mestu (upam da ne), ampak ne moreš izkoriščat tega čisto povsod.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov