Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Megane Grandtour Privilege

Napisal/-a Cefizelj So feb 06, 2010 7:45 pm

V torek si grem ogledat tale avto:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3487099&show=1

Po klicu, ki sem ga opravu, mi je tip povedal, da avto ima potrjeno servisno knjigo, čeprav na netu tega ni omenil. Skrbi me predvsem to, da pri nekaterih drugih avtomobilih ima obkljukano tudi potrjena pri servisnih knjigah. Kaj mislite?

K avtu me vleče predvsem top oprema in zaenkrat sam vizualen izgled avtomobila. Vem da bo na avtu potrebno opravit veliki servis, za kterga sem se v bistvu že pozanimal in me pride cca. 300€ pri popoldancu. Mislite da je smotrn nakup avta malo pred velikim servisom? Računam na to da bom nekaj ceno na ta račun še zbil.

Glede motorja sem prebral že veliko po forumih, mehanik mi prav tako priporoča to izvedenko motorja. Bi moral biti pozoren še na kaj drugega pri tem letniku/modelu avta?

Kakšne imate splošne izkušnje z Car Trade?

Za vse odgovore se vam zahvaljujem ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So feb 06, 2010 8:07 pm

splača se vzet avto pred velikim servisom, ker pol vsaj veš da si ga naredu... pa da je kvalitetno narejeno... (ker diler ti bo reku da je servis narejen, ko sploh ni, samo da bo avto prodal)

avto je verjetno uvožen, tako da tem servisnim knjiga jaz ne verjamem kaj dost...
tako da ti naj avto en mehanik pregleda, če je vse ok z njim, pa da ni bil razbit..

men je tale zanimiv, slovenski, poceni... (oprema pa po sliki tud zgleda taka ko pri tvojem čeprav drugače piše..), sicer druga mašina....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3482051&show=1

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 06, 2010 8:14 pm

zame je ravno tak nakup smotrn oz. pametno vzet avto pred velikim servisom, ker si ga sam narediš in veš da je 100% narejen. ;) nevem zakaj je tak problem servisna knjiga, to ne pomeni nič, ti glej kako je avto ohranjen, v ceni je še dost fora, sploh če kupuješ z gotovino, pa narediš servis in si brez skrbi za nekaj km. ;)

lp
Freude am Fahren

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne feb 07, 2010 3:06 am

kolesar je napisal/-a:avto je verjetno uvožen

Verjetno ne pomeni sigurno. Če je uvožen in tukaj registriran, potem se ga smatra kot prvi lastnik kar je nateg.

Da pa je uvožen pa vidiš na srebrni nalepki pri sprednjih sovoznikovih vratih. Ne na vratih ampak na pragu je nalepljena in če na njej piše SLOV in neke cifre je bil kupljen v sloveniji.

LP

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne feb 07, 2010 9:52 am

avto je uvožen iz italije, sem se že tud jaz pozanimal.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne feb 07, 2010 10:53 am

jony je napisal/-a:avto je uvožen iz italije, sem se že tud jaz pozanimal.

LP

v italiji pa ni treba avta vozit na pooblaščen servis da garancija velja.. ;)

ampak to nič ne pove o avtu..

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne feb 07, 2010 2:02 pm

Hvala vsem za odgovore.

Zdej pa naslednja težava ;) . Mehanika nimam nobenega, ki bi šel z mano. Tisti, ki mi renaulte servisira je tako zaposlen tako da se bom očitno moral zanest le na svoje in očetove oči. Sem razmišljal o kakšnem Amzsju ali Renault servisu, samo kaj ko avto ni registriran.
Imate kakšne predloge na kaj bit pozorn da se ne bom "nategnu". Kje najlažje vidt ali je bil avto zaleten?
Testna vožnja predvidevam da bo samo na parkirišču pred trgovskim centrom v bližini, tako da kaj veliko se ne bo dalo ugotovit. Je za kakšne napake turbine še kakšen drug znak poleg modrega dima iz "auspuha"? :?

Odprt za vse predloge.

@jony
Vidim da imam clo nekaj konkurence :lol: Avto je res všečen, upam da tut mehansko ;)

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Ne feb 07, 2010 2:14 pm

Jaz se na testno vožnjo odpeljem tudi z neregistriranim avtomobilom...mi to nikoli ni predstavljalo problema in tudi vsem tistim prodajalcem ne, pri katerih sem do sedaj kupil avto.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne feb 07, 2010 2:17 pm

ne se zaletet, zrihtaj si mehanika če pa ne, pa zahtevaj, da se avto zapelje na servis. ti trgovci imajo zihr tablice na "zalogi" naj se znajde kakor ve in zna, če hoče prodat. Imaš avtov na prodaj kolikor hočeš, ne se "nategnat"
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne feb 07, 2010 2:49 pm

jaz ta avto ne bi kupil. že avto z drugega linka, ki ima manj požrešen motor je več kot 1000€ cenejši (oprema?)

uvožen avto ? ne hvala. kdaj se podjetja odločajo izvozit ?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne feb 07, 2010 3:33 pm

@a4
Argumente imaš dobre, a naj te ne zavede avto na kolesarjevem linku. Prodajalec "Pelaj" oz. karkoli že je ima na a.net veliko avtomobilov s smešno nizkimi cenami in čudno postavljenimi oglasi tako da gre ali za šalo ali pa za nateg. Sem poskušal tudi že poklicat na številko a se nihče ne oglasi tako da. Cena avta je kar primerna in ravno tu se mi pojavi problem. Rad bi avto letnika 2006+, slovenskih pa takih ni za dobit.
Ne tega odgovora vzet kot da sem se za avto na prvem linku že odločil, a glede na količino uvoženih avtomobilov in njihovo množično prodajo vsi ne morejo biti slabi.
Ali pač?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne feb 07, 2010 3:37 pm

vsak diler mora met tablice -premične , da ti lahko avto pelje recimo na amzs da ti ga pregledajo, drugače že kaj skriva..

pač dejstvo je da je prodaja avtov trenutno na nuli...
mam oglas na netu za mamin avto, pa še nobedn ni poklicu, je najcenej, 1.lastnica, servisna, 55.000km...

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Ne feb 07, 2010 4:01 pm

kolesar je napisal/-a:vsak diler mora met tablice -premične , da ti lahko avto pelje recimo na amzs da ti ga pregledajo, drugače že kaj skriva..

pač dejstvo je da je prodaja avtov trenutno na nuli...
mam oglas na netu za mamin avto, pa še nobedn ni poklicu, je najcenej, 1.lastnica, servisna, 55.000km...

Smem prositi za link? Lahko tudi na PM.

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Ne feb 07, 2010 4:11 pm

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Ne feb 07, 2010 4:31 pm

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne feb 07, 2010 4:39 pm

Ni ravno nek svetnik ta trgovec.
Tako da dvomim v kredibilno servisno knjigo in kilometre.

Raje počakaj pa si zrihtaj mehanika da bo pogledal če se ti ne razumeš. Je kar kompleksno kupit dizla. SI pa lahko v TPV Avtu zrihtaš probne tablice s papirji od avta - če ti jih ta trgovec nemore pa se naroči magar na Reno minutko na pregled.
Bolje da zdaj raskiraš kakih 50 - 100€ kot pa da boš kupil kako sranje in boš imel potem z njim še 3000€ stroškov.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne feb 07, 2010 4:57 pm

@avtomobili
Tisto astro sem si pogledal u Kranju in je res lepa, samo malo je že stara. Prej sem imel avto letnik 03 in sem delno menjal zaradi starosti, delno zaradi goriva, ker je bil bencinar. Tako da mi nekako avti letnika pod 06 odpadejo.

@Ivan 36
Zadnje 2 mesca visim na a.net in sem pregledal že vse kar leze in gre :lol: Od tistih mi je nekako u kategoriji samo Mondeo, ker ne mislim kupit avta brez avtomatske klime. Tisti Focus ma pa tolko realne kilometre kolker sem jest rdeča kapica :lol:

Hudič je v teh časih kupovat avto, ko bi ti rad vsak mal nategnil :?
Drugače mam proračun nekako 7k - 7,7k€. Mogoče mejčkn več. Poleg tega megana imam pa ogledane še naslednje:
[url]
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3400607&show=1[/url]
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3190302&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3480224&show=1

Pri Laguni in 2 meganu me malo skrbi ker sta FAP in to prinese še dodaten strošek.
Človek si ne bi mislu da je nakup avta lahko tak problem :lol:

elvaželva
Nov uporabnik

Napisal/-a elvaželva Ne feb 07, 2010 5:23 pm

Zato si pa kupiš novega pa maš 10 let mir

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne feb 07, 2010 5:26 pm

elvaželva je napisal/-a:Zato si pa kupiš novega pa maš 10 let mir

samo stane še najmanj 1x toliko zraven, sploh da ma tako opremo..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov