Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zakmb
Nov uporabnik

Nakup Škoda Octavia 1.9 TDI Elegance - vaše mnenje

Napisal/-a zakmb Po feb 08, 2010 9:28 am

Pozdravljeni, prosim vas za mnenje, glede na to, da ste izkušeni mački s področja nakupa avtomobilov. Zanimam se za nakup tega avtomobila:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3436729&show=1

Koliko je po vaši oceni vreden ta avto? Ga podcenjujem, če bi bil zanj pripravljen odšteti 12.000 € Nimam filinga za škodo ker cene zelo padajo in se mi zdi, da je cena visoka ?
Kaj menite vi? Zakaj bi ga vi kupili in zakaj ne? Bodite realni prosim in vnaprej iskrena hvala za pomoč.....

lp

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Po feb 08, 2010 9:51 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2195639&show=1 meni se zdi to odličen avto idin k nima avtomatske klime

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 08, 2010 9:55 am

Elegance bi mogu met tempomat, tale ga pa nima.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po feb 08, 2010 10:03 am

pred FL ni imel elegance serisjko tempomata..šele s Fl ga je dobil
je pa cena tele octavie občutno previsoka za 3 leta star avto..realno nekej 10-11k eur

zakmb
Nov uporabnik

Napisal/-a zakmb Po feb 08, 2010 10:09 am

mnei se tudi zdi cena visoka ... se pravi da bi tudi 12.000 bilo preveč?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 08, 2010 10:19 am

Glede na to, da so (sicer bencinske) nove v akciji za dobriih 14k €, je cena konkretno visoka. Potem je tu še dejstvo, da je to škodin limuzinski golf in da za ta denar dobiš podobno starega Passata, ki je razred višje! Nasp.lošno imajo te rabljene octavie cene primerljive z s passati...ne vem po keri logiki!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po feb 08, 2010 10:40 am

avtomobili001 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2195639&show=1 meni se zdi to odličen avto idin k nima avtomatske klime

Pri tem avtu mi nekako ne gredo v račun kilometri ... 5 let star avto pa samo 65ooo km. To je samo 13ooo na leto ... n vem ... mam občutek, da so bili prevrteni kilometri ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Po feb 08, 2010 10:42 am

Matey_ je napisal/-a:
avtomobili001 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2195639&show=1 meni se zdi to odličen avto idin k nima avtomatske klime

Pri tem avtu mi nekako ne gredo v račun kilometri ... 5 let star avto pa samo 65ooo km. To je samo 13ooo na leto ... n vem ... mam občutek, da so bili prevrteni kilometri ...

LP
Matej

hmm nevem poznam veliko ljudi,ki delajo malo kilometrov....sicer bi se jih pa dalo preveriti,če ima kdo vag kabel ali pa na uradnem servisu

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 08, 2010 10:43 am

~toMmy~ je napisal/-a:Glede na to, da so (sicer bencinske) nove v akciji za dobriih 14k €, je cena konkretno visoka. Potem je tu še dejstvo, da je to škodin limuzinski golf in da za ta denar dobiš podobno starega Passata, ki je razred višje! Nasp.lošno imajo te rabljene octavie cene primerljive z s passati...ne vem po keri logiki!

Čist enostavna logika...Passati bolj izgubljajo na vrednosti kot Octavie ;)

Če hočeš avto z znano servisno zgodovino, ti priporočam tega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3450332&show=1

Poznam lastnika, vozil se je večinoma sam vsak dan v službo v LJ. Notranjost je zato kot nova. Servisiran na Porsche verovškovi (samo redni servisi, mehanskih težav nobenih). Avto je čipan pri RSR-u, vendar največ zaradi porabe, sicer pa je avto vožen po omejitvah, večina še pod tem, več kot 190kmh ni videl :lol:

Slika

Še par stvari:
-menjana zadnja šipa (februar 2006, prileten mu je kamen(ček) na AC)
-popravljan levi blatnik spredaj in odbijač zadaj (nekdo ga je naslonil na parkingu)
-zamenjati bi bilo treba zavorne diske
Ceno bi jaz še zbil na račun teh zadev.

Če te še kaj zanima v zvezi s tem avtom, mi pošlji ZS.

lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po feb 08, 2010 11:44 am

Avto občutno predrag. Drugače je za pogledat.

Pa še nekaj : ti notranjost res potegne?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 08, 2010 1:12 pm

Glede na to, da passati bolj zgubijo ceno in je veliko več avta za podoben denar, ne razumem kje je smisel v nakupu octavie. Prišparaš pa samo pri kasku zaradi cene novega avtomobila, drugo vzdrževanje je itak od gum do rezervnih delov tam tam. Pač nova octavia v kakšni pošteni akciji mi ima nek smisel, rabljene se mi zdijo enostavno precenjene. Sicer dobro, če je isto tudi pri prodaji... Dobijo se tudi jette za podoben denar, vendar so pri nas bolj redke.
Vglavnem več kot 12k € se mi res ne zdi vrdno dat...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 08, 2010 1:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:drugo vzdrževanje je itak od gum do rezervnih delov tam tam.

To pa sploh ni res. Rezervni deli za Škodo so cenejši kot za VW ali Audi, enako velja za ceno urne postavke mehanikov, pa čeprav se dajajo isti kosi v avte in isti mehaniki delajo servise ;)

Sem zraven pa vem kako je.

Je pa res, da imaš pri rabljenih Passatih za isti denar več izbire pri motorjih in opremi :pop:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 08, 2010 1:54 pm

Pri meni je vseeno, kako je na pooblaščenem servisu, ker se tam ne vračam več. Imam pa raje boljšega mehanika za manj denarja! Deli so isti, usluga pa boljša. Če še avto prodaš domačemu človeku, tisti 100€ vredni štemplji ne pomenijo toliko.

No če plačuješ polno ceno uslug, ma mogoče še smisel ampak še vedno se ne bi/ ne bom odločil za njo, ampak recimo za passata.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po feb 08, 2010 2:33 pm

Tele škode so čisto precenjene. Sem pred kratkim vozil eno takšno, medtem ko je bil moj avto na servisu. Razočaran tako nad motorjem (105km tdi) kot nad notranjostjo, opremo (osnovna) kot tudi nad udobjem (sedeži kot v naši nekaj let stari fiesti). Če pa sedaj pogledam še ceno... :?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po feb 08, 2010 7:09 pm

Dajte si dopovedat, da je celotna VAG grupa precenjena, od polota do golfa, pasata, octavie in audija. Ampak tako pač je, tdi je zakon, servisi so razširjeni za dobro ceno, ker 60% procentov šoferjev vidi renaulta in vag, tisti ki si pač ne more privoščit golfa ali passata pač vozi clio in obratno.
je recimo kak sab, volvo, toyota, mitsubishi statistično gledano veliko bolj zanesljiv avto kot kak nemc, ampak kaj se bolje prodaja in drži ceno se pa ve...

On:
tale octavia je res precenjena, če si si jo ogledal in ti ustreza, pokliči prodajalca, povej da si resen in ponudi recimo 10k ali cifro ki si jo pripravljen odštet. Vse ostalo je odvisno od prodajalca... ;) Drugače pa mislim da z nakupom škode ne boš razočaran, vsekakor boljša od golfa, do passata je pa malo "prekratka". odločitev je tvoja, uspešen nakup
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po feb 08, 2010 10:08 pm

1. cena delov za škodo ni nižja... vse komponente kis o identične kot pri ostalih iz VAG skupine imajo iste cene... primer... za s3ja komplet bremz je cca 750€ ... octavia rs ima identične... cena.. ista.. kat. št. ista.. razlika je samo na račun dela

2. vsi ki ne marate nemcev... ta vikend sem si šel ogledat avtomobile za 5000€... nekaj iz IT.. 5 let star, 1. lastnik... bla, bla, bla... j***a... golf iV se pelje 10x bolje... da ne omenjam volana... ker sem takoj seveda pomislil na zgonjenost primerka sem poklical kolega ki ima identičnega... no sedaj vemo zakaj je 5k€ ...

octavia ima odličen motor.. 105pd motor je hrupen, vendar ne trese, ne vibrira, sedeži so super, kakovost je odlična, servis na pooblaščnem je razmeroma poceni (cca 160€)

v igri je bila še alfa147.. po pogledu na ncap trčenje.. pa ne hvala...

zakmb
Nov uporabnik

Napisal/-a zakmb Po feb 08, 2010 10:11 pm

vsem, ki te podali svoje mnenje se iskreno zahvaljujem... od prvega do zadnjega:))) Ste fejst pubeci... hvala še enkrat....

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To feb 09, 2010 7:51 am

mito155 je napisal/-a:2. vsi ki ne marate nemcev... ta vikend sem si šel ogledat avtomobile za 5000€... nekaj iz IT.. 5 let star, 1. lastnik... bla, bla, bla... j***a... golf iV se pelje 10x bolje... da ne omenjam volana... ker sem takoj seveda pomislil na zgonjenost primerka sem poklical kolega ki ima identičnega... no sedaj vemo zakaj je 5k€ ...

octavia ima odličen motor.. 105pd motor je hrupen, vendar ne trese, ne vibrira, sedeži so super, kakovost je odlična, servis na pooblaščnem je razmeroma poceni (cca 160€)

v igri je bila še alfa147.. po pogledu na ncap trčenje.. pa ne hvala...

Večina IT avtomobilov je uvoženih iz italije. Če ima avto na grbi pol miljona km, je seveda izrabljen.
Pa odvisno, katerega gledaš. Moj italjan, star več kot 7 let, tudi uvožen, ni nikjer nič izrabljen, uporabljeni materiali pa so že na daleč bistveno bolj kakovostni kot v škodi.
Če so osnovni sedeži v ocatvii super, potem ne vem, kateri so slabi.
Glede motorja pa nisem imel v mislih hrupa, ampak odzivnost, občutek pri vožnji. Italjanski konkurent ga poseka (al mam pa jst motor toliko bolje "ulaufan" kot je bil v testni škodi. Tistik 10KM razlike se namreč ne bi smel tolko poznat).

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 09, 2010 8:04 am

Teža octavie pa 105km tdi tudi malo pomeni.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 09, 2010 8:47 pm

Da pristavim še svoje mnenje. Tak avtomobil imam zadnje leto in pol (službeno vozilo). Moja ima paket opreme bussines, kar je v bistvu enak paket kot kupuješ ti, le da imam še dodano opremo za prostoročno telefoniranje. Na kratko v tem času sem naredil cca 130.000km. Motor se mi je sprva zdel precej lenoben (pred tem sem vozil Clia z 82km DCI). Kot vsi TDI motorji se iz prostega teka malce obotavlja, vendar že pri 1500 RPM dobi veselje do življenja. 105 KM ni ravno nek dirkalnik, vendar je vsakodnevno življenje s tem motorjem prijetno. Za normalno uporabo (tudi s polnim prtljažnikom in več potniki) je motor dovolj živahen. Nad 130km postane malce glasen (manjka 6 prestava). Sicer pa je motor robusten in nezahteven za vzdrževanje. Moja ima podaljšan interval servisiranja (30.000km). V tem času ob normalni vožnji popije cca 1 liter olja. Sam preživim precej časa na AC, pa je vseeno poraba zelo zmerna - slabe 6 litrov na 100km (povprečje za cca 125.000km). Ob pametni vožnji po magistralkah (80-100km/h) pade poraba z lahkoto tudi pod 5 litrov. Platforma je malce podaljšana in sposojena od golfa. Zaradi tega ima avtomobil tudi nekaj pomankljivosti. Avtomobil je na cesti dolgo časa nevtralen, pri pretiravanju v zavojih pa za moj okus malce preveč sili nos iz ovinka, tako da je hitro konec veselja s preganjanjem skozi zavoje (vseeno avtomobil tudi pri pretiravanju ne zbuja nezaupanja). Še ena posledica podaljšane platforme je bočna nestabilnost na AC. Pri hitrostih okrog omejitve se večkrat pojavi občutek da tudi manjše grbine ali rahel bočni veter spravijo avtomobil iz začrtane smeri. Seveda je to samo občutek ki se ga po nekaj km navadiš.

Kar se tiče notranjosti je dokaj klasična, malce pusta, vendar so vse komande in gumi tam kjer jih pričakuješ. Sedeži so na videz dokaj ravni, vseeno pa nudijo dovolj bočnega oprijema ob normalni vožnji. Tudi na zadnji klopi je dovolj prostora za odrasle (vendar ne več kot dva). Prtljažnik pa je zgodba zase. Sam vozim karavansko različico, sicer pa tudi pri limuzini ni nič manj prostora. Skratka prostora je na pretek.

Iz lastnih izkušenj ti priporočam da vzameš vozilo s temno notranjostjo, ker je svetla preveč občutljiva na madeže (še posebej če se v avtomobilu vozijo otroci).

Skratka avto sam je dober nakup. Glede cene rabljenega pa se mi zdi da je dosti predrag, glede na ponudbo novih vozil v akciji.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov