Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mropc
Stalni uporabnik

opel astra gsi

Napisal/-a mropc Po feb 08, 2010 12:35 pm

pozdravljeni.kot v opisu piše me zanima glede tega avtomobila.sedaj se okol vozm z mtkinm in nameravam kupt svoj pru avto. zdj pa zberam informacije ki bi prav prišle( prosim brez da nj kupm druge avte tega ranga ker mi ne potegnejo vizualno)sprasujem pa za c20xe motor sepravi 2.0 16v 110kw:150hp. kupovau ga bom pa poleti.tko da informacije dobrodošle.

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Po feb 08, 2010 12:50 pm

računi da bo zelo priporočljivo menat komplet zavor za vsaj 10let star avto s 150KM, glej za rjo pod blatniki, čeprov se mi zdi da so od 95 naprej že vsi cinkani, nemasten motor, gladko pretikanje menjalnika, pa jst če gledam avto, želim da mrzlega prižgem in poslušam motor, dokler se ne vključi hlajenje.. več info boš vrjetno dubu na forumu od opla
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 08, 2010 6:36 pm

hladni je napisal/-a:daleč da so vsi cinkani. Še G ni vsaka cinkana, le neko obdobje.

Mogoče veš katero obdobje mogoče?
Hvala.

lp

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po feb 08, 2010 6:39 pm

...vem da je usak biu zaleten(3/4) in da nobedn ni šparan. če bo kej z rjo se bo itak nanovo prenovu in isto z motorjem.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po feb 08, 2010 6:55 pm

najprej bi bilo dobro da bi se naučil pisati pravilno slovensko :roll:

drugače pa težko boš našel vsaj solidno ohranjeno, to je 15, 20 let star športnik, ki je bil kupljen zato, da se ga goni, za res dober primerek, pa ne boš želel vržit toliko denarja. Kar boš kupil, bo treba porihtat rjo ali motor ali te ali one napake.... da o kaznih ne začnem,...kakorkoli, če si pripravljen vsak mesec vložit vsaj 300 eur na avto za vzdrževanje, potem ti želim uspešen nakup.

lp
Freude am Fahren

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po feb 08, 2010 7:32 pm

GiGi1985 je napisal/-a:najprej bi bilo dobro da bi se naučil pisati pravilno slovensko :roll:

drugače pa težko boš našel vsaj solidno ohranjeno, to je 15, 20 let star športnik, ki je bil kupljen zato, da se ga goni, za res dober primerek, pa ne boš želel vržit toliko denarja. Kar boš kupil, bo treba porihtat rjo ali motor ali te ali one napake.... da o kaznih ne začnem,...kakorkoli, če si pripravljen vsak mesec vložit vsaj 300 eur na avto za vzdrževanje, potem ti želim uspešen nakup.

lp

če si name mislu s tem?nvem kaj ne razumeš.lej nevem gdo si ti.ampak kje si lih 300e najdu?boš reku da se tvoj avto nikol ne pokvar? in o kašnih kaznih ti sanjaš?lohka tud z 1.0 prlatiš 140 tm k je 50 tko da nebi o tem.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po feb 08, 2010 7:38 pm

mropc je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:najprej bi bilo dobro da bi se naučil pisati pravilno slovensko :roll:

lp

če si name mislu s tem?nvem kaj ne razumeš.lej nevem gdo si ti.ampak kje si lih 300e najdu?boš reku da se tvoj avto nikol ne pokvar? in o kašnih kaznih ti sanjaš?lohka tud z 1.0 prlatiš 140 tm k je 50 tko da nebi o tem.

Slovenščina moja doma. :roll: :roll: :roll: .

Uporabnik @gigi1985 ti je podal svoje mnenje ti pa se nekaj razburjaš za brez veze.
Povedal je samo resnico in dobro ter pametno svetoval.

P.s. Pa piši bolj berljivo in razumljivo kajti tudi jast te čisto nič ne razumem.

lp

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po feb 08, 2010 7:46 pm

povej mi kaj ne razumeš? glede kazni mi ne omenjaj ker lahko z usakemu vozilom kazn dobiš.jst potrebujem nasvete voznikov tega vozila.

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Po feb 08, 2010 7:49 pm

tud mene zanima zakaj usak mesec 300€? sam sm meu astro gsi.....in nism meu problemov z njo razn rednega servisa (olja,filtri) za kazni se pa ve da lohk z unotom 1.0 prletis na radar in podobno...lp
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po feb 08, 2010 7:50 pm

mropc je napisal/-a:povej mi kaj ne razumeš? glede kazni mi ne omenjaj ker lahko z usakemu vozilom kazn dobiš.jst potrebujem nasvete voznikov tega vozila.

.sedaj se okol vozm z mtkinm in nameravam kupt svoj pru avto. zdj pa zberam

To naprimer se ljudem ne da brat in prevajat. Če boš pisal bolj pravilno bo tudi več ljudi ti sodelovalo v temi. Pa takoj za piko in vejico je presledek.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po feb 08, 2010 7:53 pm

hladni je napisal/-a:daleč da so vsi cinkani. Še G ni vsaka cinkana, le neko obdobje.

lastil sem si astro 1.8 sport,letnik 95 pa je bla pocinkana

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po feb 08, 2010 7:54 pm

Blinder je napisal/-a:
To naprimer se ljudem ne da brat in prevajat. Če boš pisal bolj pravilno bo tudi več ljudi ti sodelovalo v temi. Pa takoj za piko in vejico je presledek.

Hvala blinder sem želel podobno napisat.

lp

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po feb 08, 2010 8:03 pm

most wanted je napisal/-a:tud mene zanima zakaj usak mesec 300€? sam sm meu astro gsi.....in nism meu problemov z njo razn rednega servisa (olja,filtri) za kazni se pa ve da lohk z unotom 1.0 prletis na radar in podobno...lp

končno en voznik se je javu.res da bi dau 500evrou da bi motor zrihtav da bi delu kot se spodobi.potem bi pa mir imeu razen rednih servisov.katero si pa imel?jaz zelim kupiti 2.0 16v. ker poraba je ista ali je 116 ali 150kojnska.pa tudi močnjša različica se majn kvari.

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Po feb 08, 2010 8:12 pm

mropc je napisal/-a:
most wanted je napisal/-a:tud mene zanima zakaj usak mesec 300€? sam sm meu astro gsi.....in nism meu problemov z njo razn rednega servisa (olja,filtri) za kazni se pa ve da lohk z unotom 1.0 prletis na radar in podobno...lp

končno en voznik se je javu.res da bi dau 500evrou da bi motor zrihtav da bi delu kot se spodobi.potem bi pa mir imeu razen rednih servisov.katero si pa imel?jaz zelim kupiti 2.0 16v. ker poraba je ista ali je 116 ali 150kojnska.pa tudi močnjša različica se majn kvari.

ja jst sm meu 2.0 16v takrat sm dau zrihtat motor sam pac res use jermena.......in me je prslo 1000€.....pol sm meu pa pac mir samo olje pa filtre sm menjavu....kupi si gsi ne bo ti zal vrjam....men je se dons zou da sm jo takrat mogu prodat :(
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 08, 2010 8:55 pm

@mropc: off:
Verjetno nisi ravno razumel kaj ti je hotel uporabnik GiGi1985 povedati s stavkom "najprej bi bilo dobro da bi se naučil pisati pravilno slovensko".

Ti bom jaz v enem malo daljsem sestavku povedal: Torej, glede na to, da nekaj sprasujes torej ti je forum/portal na voljo kar pa pomeni, da so ti na voljo uporabniki, ki prihajajo s celotne Slovenije. V tem primeru, pa marsikdo ne razume tvoje prosnje ali stvari, ki jo zelis vprasat in ravno v tistem trenutku pride do krega. Kot novincu ti naprej povem, da se loti kaksnega lepsega govora in ne samo to, tudi malo internetne etike bi prosil. V kolikor bos to ignoriral ali po moznosti raje odrinil stran, potem ta portal s POMOCJO ni za tebe. Upam, da je jasno povedano.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To feb 09, 2010 7:49 pm

če odšteješ pravi dnar dobiš pravi avto:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3460401&show=1

;) samo ta je bolj za ljubitelja kot za enega pubcca, da jo bo zgonu. lp
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 09, 2010 8:16 pm

mislm kakšne imate nekateri; jaz sem imel gsijko s 125 konji in 1.8 motorjem in lahko rečem da sem bil izredno zadovoljen z avtom, je res da je velik problem rja in pokanje kolektorjev, drugače pa mislim da za pameten denar lahko dobiš dober avto, sploh če si pripravljen vložiti nekaj denarja za morebitno menjavo obrob, samo ne pretiravaj s ceno...recimo tista za 5000 eur, halo....tudi zavore so čisto dovolj za te konje, da od opreme sploh ne govorim, bil je moj drugi avto in nimam pripomb, jermena in podobno so pa od 200 eur naprej , ker je veliko ponaredkov, poraba je bila od 8,5 do nekih 12, to velja za 1.8 motor....se pravi olje , filtri ,na 80 kkm svečke, to je vse zelo poceni...je pa veliko več avta kot nekateri novejši modeli različnih znamk...125 hp različica je boljša saj padeš v nižjo osnovo za regstracijo, pa tudi toliko ni razlike v prid 150 hp ...lep nakup
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To feb 09, 2010 8:27 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:če odšteješ pravi dnar dobiš pravi avto:

Ma ne prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno pa jo daš prebarvat. Okvare pa so lahko tako na tej ki zgleda lepo ohranjena kot eni ki je "zgonjena".
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 09, 2010 8:29 pm

Blinder je napisal/-a:

Ma ne prideš ceneje če kupiš eno slabše ohranjeno pa jo daš prebarvat. Okvare pa so lahko tako na tej ki zgleda lepo ohranjena kot eni ki je "zgonjena".

ka si ti nor..... :roll: pa ne bo 1500 dobil.....(18 let avto.....)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če feb 11, 2010 11:29 pm

sašo5 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

ka si ti nor..... :roll: pa ne bo 1500 dobil.....(18 let avto.....)

Ta avto je za ljubitelje. Marsikater avto ni vreden toliko, kakršne so cene na trgu, pa vendar majo tako ceno. Ljudje smo neracionalna bitja oops
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 5 gostov