Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jani1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Nasvet pri nakupo avtomobila ClioIII vs. Citroen C3

Napisal/-a jani1234 Sr feb 17, 2010 6:35 pm

Doma kupujemo avtomobil in me zanima vaše mnenje kaj je vrednejše nakupa Clio III ali Citroen C3

- vzdrževanje, udobje,...

Primeri
bencin
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3523157&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3520147&show=1

dizel
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3514054&show=1

Hvala!

Uporabniški avatar
Mojstr
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a Mojstr Sr feb 17, 2010 7:13 pm

jaz osebno sem za cliota, samo 1.5 dizel... pa velik sreče pri nakupu.lp :D :D

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr feb 17, 2010 8:38 pm

Jaz osebno bi glasoval za renoja.
Baje so imeli C3 kar konkretne težave....menjalniki....elektronika....bencinske črpalke... sicer ni baje ampak kar drži tole, vem za 2 primerka z takimi napakami...oba 1 lastnika in pod 50Kkm.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Sr feb 17, 2010 8:59 pm

Ena dobra stvar pri Cliotu je zagotovo majhna poraba pri dizelskem agregatu (z lahkoto 4,5l/100km na relacijah). Slabe so pa izgled, materiali v notranjosti, sedeži, ki vsaj meni ne odgovarjajo ipd.

Citroen C3 je dober nakup, ker je preverjen avto, dizelski agregati so tudi kar varčni (cca 4,5-5l/100km na relacijah), notranjost lepo in v nasprotju s Cliom bolj kvalitetna in udobnejša (sedeži!) ter lepše oblikovana, tudi zunanjosti je všečna. Gre pa za kar staro zasnovo avtomobila; je pa zato preverjena.

Predlagam, da kupiš avto od prvega lastnika (fizična oseba).

Poglej še za drugimi podobnimi avtomobili, kot so P206, punto grande ipd. ;)

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Sr feb 17, 2010 9:10 pm

jst poznam dva lastnika C3 in oba sta imela(seveda avta sta bila kupljena nova) težave v elektroniki.
Sam imam cliota 1,2 16V in doma imamo istega do zdaj nobenega problema.
Ne pravim da je C3 za stran ampak pač povem o izkušnjah kako je s kakim avtom.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 17, 2010 10:49 pm

Pa ne vem, kje so zanič materiali? Morte pazt, k nimajo vsi clioti istih materialov not. Moj ma delno usnje, pa mehko armaturo, lakirano osrednjo konzolo, belo podlago na števcih, "clo" ročke za zapirat vrata ma (zgornji jih nima)... Različnih materialov je malo morje - od najnižjega paketa opreme do najvišjega. Pa če je ta C3 not lepši od cliota, sem pa človek, ki je popolnoma brez okusa. Notri mi je k golf III al pa stari actros... Je pa zgornji clio za moj okus drag.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Prometej
Nov uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Prometej Če feb 18, 2010 12:34 am

Tisti zadnji C# ziher ni od prvega lastnika - leta 2007 še ni bilo 'ta novih' tablic.
Indeed.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če feb 18, 2010 12:38 am

Kraja tablic mogoče?

lp
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če feb 18, 2010 12:45 am

Prometej je napisal/-a:Tisti zadnji C# ziher ni od prvega lastnika - leta 2007 še ni bilo 'ta novih' tablic.

In kaj majo tablice veze z prvim lastnikom?
LAhko je morda menjal tablico zaradi tega ker je jo zgubil, ker je mogoče imel eno poškodovano...

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Če feb 18, 2010 2:44 pm

Situacija je taka da je Clio 3 dosti novejši avtomobil po zasnovi od C3-ja. C3 se počasi poslavlja od proizvodnje. Drugače sem pa vozil C3 in moram rečt dokaj solidno predvsem pa mehko. Edino opazka gre na račun prekratkega ravnega sedala in bi to znal bit problem na dolgih relacijah.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če feb 18, 2010 2:51 pm

jaz osebno bi vzel cliota, ker mi oblika od C3 nekako ne odgovarja.

Drugače pa ob pravilni uporabi in rednem servisiranju ne bi smelo bit težav z nobenim. A pazi, da se ne naserješ z nakupom. Drugače pa sprobaj oba avta pa boš videl kater ti osebno bolj leži. Mogoče ti noben ne bo odgovarjal in boš gledal po drugih modelih oz. znamkah. ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Prometej
Nov uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Prometej Če feb 18, 2010 4:48 pm

monster_d je napisal/-a:
Prometej je napisal/-a:Tisti zadnji C# ziher ni od prvega lastnika - leta 2007 še ni bilo 'ta novih' tablic.

In kaj majo tablice veze z prvim lastnikom?
LAhko je morda menjal tablico zaradi tega ker je jo zgubil, ker je mogoče imel eno poškodovano...

O, ja. To je najbolj verjetno. Ne rečem, da ni mogoče, vendar je v poplavi prodajalcev, ki kupijo avto pod ceno in ga že naslednji dan prodajajo na netu, manj verjetna možnost.
Indeed.

dS
Nov uporabnik

Napisal/-a dS Če feb 18, 2010 4:58 pm

Situacija je taka da je Clio 3 dosti novejši avtomobil po zasnovi od C3-ja. C3 se počasi poslavlja od proizvodnje. Drugače sem pa vozil C3 in moram rečt dokaj solidno predvsem pa mehko. Edino opazka gre na račun prekratkega ravnega sedala in bi to znal bit problem na dolgih relacijah.

C3 je že relativno dolgo na sceni...kar lahko implicira tudi določeno preverjenost modela...Nekaj časa sem si lastil C3 1.4 SX Pack s 65kw...Poleg "aktualnosti" je ključna razlika v višini sedenja...V C3 se sedi višje, kvaliteta sedenja pa je odvisna od sedežev...Žal so takrat najboljši bili pri opremi EXCLUSIVE, kjer so ponujali tudi soliden bočni oprijem...Po drugi strani ponuja Clio nekaj več prostora v sami kabini - v C3 za več kot 1.80m visokim voznikom bolj težko (beri neudobno sedi)...Glavni razlog za nakup C3 (v primerjavi s Clio-tom 1.4, kar je tudi bila moja dejanska dilema) je bila oprema...Potrošnja se je gibala 6-6,2 litra (verjeli ali ne...sem ga pa dejansko vozil po blizu predpisov)...V primeru dinamičnosti ( po digitalcu z malo potrpljenja pride do 190km/h) pa je 7-8...Nad 120km/h postane razmeroma glasen, zato ni ravno avtocestni material...Problemov nisem imel...Sem ga pa prodajal 6 mesecev...

Če kupujete avto za družinske potrebe, bo verjetno Clio boljša opcija...Vsekakor probaj peljati oba...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 18, 2010 7:02 pm

Da razjasnimo nekaj dejstev. Odločaš se med dvema avtomobiloma, ki sta velikostno sicer primerljiva, vendar je med njima razlika kot dan in noč. Clio III je generacijo in pol novejši od C3. Udobje je relativna zadeva. Kolikor sem opazil pri cliu je ergonomija v vozilu precej napredovala (položaj sedenja v primerjavi s predhodnimi modeli). C3 je po zasnovi star že okrog desetletje. Sedi se precej visoko (občutek podoben šolski klopi), kot je nekdo že omenil so sedeži za odtenek prekratki.

Torej na tebi/starših je, da se odločite in kupite relativno dobro založen avtomobil, ki je po trenutnih merilih malce zastarel, še vedno pa soliden ter cenovno ugoden. Ali kupite aktualen model clia, ki je precej bolj varen (ABS; Airbagi, boljša lega na cesti....), seveda pa bo cena temu primerno malce višja. Osebno bi glede na proračun preveril kakšne so še alternative na trgu. Pogledal morda še za Fiesto, Mazdo 2, Puntom.... Z vsakim izmed kandidatov naredil testno vožnjo, na koncu pa izbral tistega ki mi najbolj odgovarja. Vsak nakup, še posebej pa rabljenega vozila je kompromis želja, globine denarnice in možnosti ki jih trg ponuja.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če feb 18, 2010 7:35 pm

jaz glasujem za renault clio, bencinar

zanesljivo najboljša izbira v tej situaciji

dizel je za traktor pa tovornjak, vlak in ladje.

večina jih ne ve niti vozit zato jih je pa veliko motorjev na pol uničenih. popravilo dizla je dražje kot bencinarja, zato je pri rabljenih avtomobilih bolje vzet bencinarja

pri hiši imamo clio-bencinar, najboljši kolega ma tudi clio-bencinar in ni težav

ne predstavljam si da se mi kam mudi pa da se vsedem za mrzel dizel motor
dizel je prišel v avtomobile zaradi marketinškega trika: manjša poraba

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 18, 2010 7:42 pm

Vsekakor clio 3. Dizel ali bencin.

Pa če se le da, vzami opremo dynamique, ker je avto znotraj lepši, predvsem, pa je armatura iz kvalitetnejših materialov, ki so tudi mehki na otip + volan je usnjen.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če feb 18, 2010 8:03 pm

sicer neumesna, ampak mogoče če pogledaš še za fiat pando. sodelavka kupila čisto novo fiat pando (avtomatska klima, abs, city servo, parkirni senzorji zadaj,...) za nekaj malo čez 8 000€, in je prezadovoljna. dobiš jo z 5 vrati in z mlinčkom 60 konj. je razlika ali kupiš avto 4 leta star in čisto novega za razlike kvečjemu 2000€ ?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 18, 2010 9:07 pm

mevden je napisal/-a:sicer neumesna, ampak mogoče če pogledaš še za fiat pando. sodelavka kupila čisto novo fiat pando (avtomatska klima, abs, city servo, parkirni senzorji zadaj,...) za nekaj malo čez 8 000€, in je prezadovoljna. dobiš jo z 5 vrati in z mlinčkom 60 konj. je razlika ali kupiš avto 4 leta star in čisto novega za razlike kvečjemu 2000€ ?

Podoben komentar je bil tudi na RK forumu. Če je opcija raje malo več pa novega (predvsem če kupuješ na daljše obdobje).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

jani1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a jani1234 Če feb 18, 2010 9:42 pm

Hvala za koristne informacije!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov