Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pajkons
Nov uporabnik

Golf VI ali Mazda 3

Napisal/-a pajkons So feb 20, 2010 7:41 pm

Pozdravljeni,

s punco kupujeva nov avto - v ožjem izboru sta Golf VI 1,6 TDI Comfortline in Mazda 3 Sport CD 110. Letno delava cca 40-50k km...70-80 % avtocesta

Prosim za vaše predloge/mnenja...oz. pomoč pri odločitvi.

Hvala, Matej

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So feb 20, 2010 7:44 pm

no nism še sedel v nobenmu od teh...ampak če delaš tolk km po AC, bi sam priporočal opcijo: avtomatski menjalnik in tempomat (po možnosti aktivni tempomat)-zelo olajša vožnjo.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So feb 20, 2010 7:47 pm

Glede na rezultate 100.000km testov pri autobild (golf med zadnjimi) bi se odločil za mazdo + VW so cenjena roba pri tatovih + mazda mi je bolj všeč.

mimogrede...zakaj bi bil pa avtomatski menjalnik fajn za AC :?: , tud tempomat je meni prišel prav samo čez trojanske predore.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So feb 20, 2010 7:57 pm

/miha je napisal/-a:Glede na rezultate 100.000km testov pri autobild (golf med zadnjimi) bi se odločil za mazdo + VW so cenjena roba pri tatovih + mazda mi je bolj všeč.

mimogrede...zakaj bi bil pa avtomatski menjalnik fajn za AC :?: , tud tempomat je meni prišel prav samo čez trojanske predore.

sj zato sm pa omenu aktivni tempomat.sj pa ni omenu al se bo vozu po sloveniji ali tut v tujini.avtomatski pa zato, ker je bol "kamot" od navadnega.zato ker bo veliko časa vozil v avtu.

no edin to vem, da med tema dvema avtoma, ima golf boljšo zvočno izolacijo, kot mazda in je v kabini zelo tiho
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS So feb 20, 2010 8:01 pm

Moj glas gre za golfa,čeprav tudi z mazdo neboš zgrešil..

Pa če že res delaš avtoceste, tempomat,priročna zadeva.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So feb 20, 2010 8:31 pm

Oba avtomobila sta zelo dobra, mislim da neboš nič zgrešil tako z nakupom enega kot drugega. Moj glas gre Golfu VI. sem se peljal z njim in me je pozitivno presenetil.
Pri obliki je pa vse stvar okusa golf pač ostaja golf, mazda pa se "baha" s svojo obliko, ki veliko kupcev tudi prepriča.

Lp in srečno vožnjo :D

pajkons
Nov uporabnik

Napisal/-a pajkons So feb 20, 2010 8:49 pm

Mene je tudi golf VI pozitivno presenetil (prej sem se že sicer pred časom vozil IV in se mi zdi, no vsaj kolikor mi je ostalo v spominu, razlika zelo očitna)...

Samo volan se mi je pri Golfu VI zdel relativno trd primerjalno na Mazdo 3 (govorim na podlagi testnih voženj) in pa na obstoječa "francoza", ki ju vozim trenutno (Megane, tudi C3)...

Pri Mazdi se mi zdi "slabša" preglednost in pa nekoliko večja utesnejnost (zadnja klop).

Uporabniški avatar
JapToyota*
Nov uporabnik

Napisal/-a JapToyota* So feb 20, 2010 8:53 pm

jst bi na tvojmu mestu vzel golfa IV ampak 1.9TDI, če se voziš veliko po AC pol je prej tale zate kot pa 1.6 (vsaj po mojem mnenju)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 20, 2010 9:12 pm

Golfa štirico? Al si mal pr oznaki zafrknu? Tud če si šestico mislil, ne vem, če obstaja še z 1.9 TDI, kvečjemu 2.0 TDI
Slika

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc So feb 20, 2010 9:39 pm

kukr jst znam računat se govori o Golf VI 1,6 TDI (v=5 I=1 =6) nevem gdo sanja o 4ki. glede kraje u vw vozila pa tako.lohka tudi u fiata ulomjo. (da nebo spet kje kšn pametn) tko da to zame ni argument. napište raje pluse im minuse obeh vozil.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So feb 20, 2010 9:50 pm

myster je napisal/-a:no nism še sedel v nobenmu od teh...ampak če delaš tolk km po AC, bi sam priporočal opcijo: avtomatski menjalnik in tempomat (po možnosti aktivni tempomat)-zelo olajša vožnjo.

Za na AC tud jaz ne zastopim zakaj bi potreboval avtomatika?
Itak daš v tazadnjo prestavo pol pa samo gas držiš oz. to dela tempomat. Šaltat nimaš kaj.
Ravno včeraj sem prevozil 600km z VW caddy, navaden dizel in štirje not.
Kar se moči tiče katastrofa, moj clio z 75 konji je pravi dirkalnik proti temu.
Ne glede, da je motor totalno brez moči se voziš skoz v peti, ker je le večinoma ravnina, na AC nisem niti enkrat šaltal. Zakaj bi potem pri močnejšem avto potreboval avtomatika?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 20, 2010 10:22 pm

ma daj ne sanjajte o avtomatiku v takem avtu, tako iz udobnega, stroškovnega vidika ko tudi nadaljne prodaje.....za po AC res ne rabiš avtomatika vsaj v tem rangu ne.
Kaj bi sam izbral težko rečem, verjetno mazdo, ki je oblikovno bolj drzna (zanimiva) kot golf, ki je meni osebno že prav bedno dolgočasen. Uporabnih informacij o 6tki nimam, ker je še nisem vozil, mi je pa bila mazda zelo všeč za vozit.... tempomat pa obvezno po možnosti aktivnega.

Uspešen nakup
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So feb 20, 2010 10:24 pm

Jaz bi močno razmislil o golfu 5 in 6...kajti zadnje čase veliko beremo po forumih o večjih okvarah ...in to celo že pri 60-70kkm....
Pri Mazdi 3 je imel znanec težave že od samega začetka, tudi servis ni znal popraviti in so mu dal po 6 mescih drug avto....je pa res, da je bila prva 3-ka k se je začela pri nas prodajat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 20, 2010 10:55 pm

mropc je napisal/-a:kukr jst znam računat se govori o Golf VI 1,6 TDI (v=5 I=1 =6) nevem gdo sanja o 4ki. glede kraje u vw vozila pa tako.lohka tudi u fiata ulomjo. (da nebo spet kje kšn pametn) tko da to zame ni argument. napište raje pluse im minuse obeh vozil.

Zdaj veš:

JapToyota* je napisal/-a:jst bi na tvojmu mestu vzel golfa IV ampak 1.9TDI, če se voziš veliko po AC pol je prej tale zate kot pa 1.6 (vsaj po mojem mnenju)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 21, 2010 4:55 am

Najprej predlagam, da si prebereš temeljite teste obeh! Za štart vem, da so kljub nasplošno dobri oceni trojke na tem portalu grajali udobje na določenih neravninah ipd.. Golf bo recimo ponudil več prostora(na zadnji klopi) in boljšo ergonomijo. Dosti je odvisno tudi od zneska, saj recimo ob želji po večji opremljenosti pride golf bolj do izraza.

Načeloma sta oba avta zelo vredu, odločit se je pa treba med bolj "razigranim", dinamičnim avtom(mazda) in bolj prostornim, praktičnejšim in umirjenim golfom.

Z Mazdo nimam dejanskih izkušenj, kar vem je iz prebranih testov in mnenj na forumu. Golfa V pa vozim vsak dan, šestico sem pa dva dni imel na testni vožnji. Kar je pri golfu resnično doseglo zavidljiv nivo, je zelo kvalitetna notranjost(nemalo testov jo primerja z višjim razredom), odlična zvočna izolacija in vsesplošna uglajenost. Po mojih izkušnjah in posebno po testih sodeč še vedno postavlja merila v razredu. Top Gear ga je odlično opisal; "boringly good".
Kar se tiče okvar, sem slišal za oba avta možnost določenih problemov, oba pa sodita med relativno zanesljive avte, se pravi da so resni problemi bolj izjema kot pravilo!

Obstaja pač veliko kvalitetnih testov za pogledat, najbolje je pa tudi sam na podlagi testne vožnje ugotovit kateri je primernejši! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 21, 2010 5:10 am

kvaliteta gre v prid mazdi, absulutno

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne feb 21, 2010 8:32 am

WMB je napisal/-a:Jaz bi močno razmislil o golfu 5 in 6...kajti zadnje čase veliko beremo po forumih o večjih okvarah ...in to celo že pri 60-70kkm.....

Vir? Me zanima, kaj je s tem,...

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Ne feb 21, 2010 8:53 am

Golf in kvalitetna notranjost...hm. Potrdim lahko samo, da se lupi v škodi octaviji (jo imamo doma) in audiju A4 (glej sliko). Kdo lahko potrdi, da ima golf drugačno ''kvalitetno'' notranjost?

Pri škodi se lupijo gumbi za šipe in ročaji od vrat (notranji) in še kaj.

Zgleda, da so na ceneno plastiko nasprejali gumo...brezveze.

Slika
Sam ne se kregat :P

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne feb 21, 2010 10:04 am

Absolutno Mazda.zakaj? zato ker je lep kvaliteten in zanesljiv avto.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 21, 2010 10:13 am

Vsak od njiju ima pluse in minuse napram drugemu.
Če delata veliko km na AC potem bi meni osebno veliko pomenila čim boljša izolacija.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov