Ker trenutni avto ne ustreza (zadaj ne gredo noter 3 otroški sedeži), sem pogledal za enoprostorci. Trenutno imam v izboru naslednje:
- Renault Grand Espace
- Peugeot 807
- Citroen Grand C4 Picasso
- Citroen C8
- Volkswagen Sharan
- Ford Galaxy
- Seat Alhambra
- .... (če se spomnite še kakšnega, mi prosim sporočite)
Avto bi kupil rabljen in sicer v vrednosti do 10.000€. Rad bi, da ima manj kot 150.000 premoženih km-jev. Letnik naj bi bil več kot 2004.
Zanimajo me vaše izkušnje z zgoraj naštetimi modeli, kateri motorji so dovolj zmogljivi oz premalo, na kaj vse paziti pri nakupu. Prednost imajo modeli z drsnimi vrati, vendar me zanimajo tudi vaše izkušnje s tem.
Pri katerem avtu bi dobil največ?
Baje, da so sharan, alhambra in galaxy, enaki avtomobili. Je to res? Je drugačna samo oblika?
Kako je z ISOFIX-i v teh modelih. Ga imajo vsi 3 zadnji sedeži? Ima kateri od teh modelov premajhen prtljažni prostor? Kako je z servisi ter ali so določeni modeli bolj vzdržljivi od drugih? Kateri model ima najcenejše avtodele?
Z avtom bom dnevno delal krajše fure po mestu (v sluzbo in nazaj), nekajkrat letno pa daljše po sloveniji oz, v tujino. Se splača mogoče bencinar?
Imate kakšne izkušnje z avtomatskimi menjalniki?
Kakšna je kaj poraba? Prosim da navedete tudi ali je bencinar ali diesel ter moč motorja.
Hvala za vaša mnenja in predloge