Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

traktorist
Novinec

Ford Focus 1.8 TDDI

Napisal/-a traktorist Po feb 22, 2010 11:31 pm

Pozdravljeni
Zanima me vaše mnenje glede teh motorjev Ford Focus 1.8 TDdi, letnik 2004, 66kW, 90 KM. Ali so tukaj problem Bosch pumpe. Kakšne imate izkušnje, ali imajo kakšno serijsko napako.
Hvala in lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To feb 23, 2010 8:44 am

Sem nekoč skoraj kupil tak avto. Naj bi bili zanesljivi motorji, brez kakšnih napak. Mene je najbolj zmotilo dejstvo, da je motor izjemno len v primerjavi s konkurenco (npr 1.9TDI 90km). Vsaj občutek daje takšen.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To feb 23, 2010 3:30 pm

Imam takega Focusa s tddi motorjem. Starejši letnik imajo take motorje, 2004 letnik bi moral že imeti Tdci 115km ;)

Imam 200.000km, delam servise na 15.000km, material za redni servis me pride 55€(delam sam), Crknilo mi v 80.000km, odkar ga imam ni nič.
Menjal sem edino komplet ročno zavoro z zadnjimi diski(nekaj je zablokiralo, drugače nebi menjal), sprednje bremz ploščice, grelne svečke in kolesni ležaj na zadnjem desnem kolesu(strošek 200€) to pa mislim, da je glede na število km kar redni strošek. Preveri rjo na na spodnjem robu vseh vrat. Jaz sem sam popravljal vsa 4 vrata- strošek 15€.
Poraba je od 5,8-6,2 l/100km, poskočen res ni nevem kaj, za umirjeno vožnjo in 130km/h po avtocesti pa tudi zadostuje. Mrzel je glasen, ko se ogreje je bolje :lol: Trd je
kot en star dojc ampak ceste se odlično drži. Z 17" se pa sploh pelje kot po tirih.
Vglavnem jaz ti ga priporočam, upam samo da na naletiš na kakega ki te bo je*al od vsega začetka :)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist Sr feb 24, 2010 7:27 pm

Hvala za odgovore. Avto je od 1. lastnika, 60.000 km, lastnik je znanec, letnik avtomobila 2004, prva registracija 2006, avto ni iz uvaza ali karamboliran, ima vlečno kljuko, ročno klimo, itd.
Najbolj se bojim glede motorja, ker vem da so nekaterim bosch pumpe crknile. Vem da so glasni motorji in da pijejo okoli 6 litrov. Ali imajo še kakšne hibe glede motorja, elektronike?
Lp

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Sr feb 24, 2010 8:10 pm

Letnik 2004 pa TDDI motor? Sem preveril in Wiki pravi, da so od 2002 vgrajevali TDCI-je:

Originally, the only diesel engine available was the Endura TDDI (a development of the old Deutz-designed motor which Ford had been using since the 1980s). This was replaced in 2002 by the Duratorq TDCI.

LP

igorp
Nov uporabnik

Re: Ford Focus 1.8 TDDI

Napisal/-a igorp Pe dec 02, 2011 6:30 pm

@ eentox
jaz imam isti avto, pojavila se mi je rja na spodnjem delu voznikovih vrat. Kako si to saniral in ali je uspešna (slišal sem da ko enkrat začne rjavet, je to to)?

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 02, 2011 7:10 pm

To je bullet proof motor. Če ima realne kilometre---just go for it. Pumpe tule niso problem....tut dize ne (pumpe so bile problem le pri l.2001 115km tdci motorju----fabriška napaka).
Glede letnika: Nekaj se spomnem, da so se tudi l.2004 pri nas dobili z 90KM TDDi motorjem.
Ostalo pa so ti že povedali.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re:

Napisal/-a abbe Pe dec 02, 2011 9:14 pm

eentox je napisal/-a:Imam takega Focusa s tddi motorjem. Starejši letnik imajo take motorje, 2004 letnik bi moral že imeti Tdci 115km ;)

Imam 200.000km, delam servise na 15.000km, material za redni servis me pride 55€(delam sam), Crknilo mi v 80.000km, odkar ga imam ni nič.
Menjal sem edino komplet ročno zavoro z zadnjimi diski(nekaj je zablokiralo, drugače nebi menjal), sprednje bremz ploščice, grelne svečke in kolesni ležaj na zadnjem desnem kolesu(strošek 200€) to pa mislim, da je glede na število km kar redni strošek. Preveri rjo na na spodnjem robu vseh vrat. Jaz sem sam popravljal vsa 4 vrata- strošek 15€.
Poraba je od 5,8-6,2 l/100km, poskočen res ni nevem kaj, za umirjeno vožnjo in 130km/h po avtocesti pa tudi zadostuje. Mrzel je glasen, ko se ogreje je bolje :lol: Trd je
kot en star dojc ampak ceste se odlično drži. Z 17" se pa sploh pelje kot po tirih.
Vglavnem jaz ti ga priporočam, upam samo da na naletiš na kakega ki te bo je*al od vsega začetka :)

lool clovek kva vse se kle ne prebere.pa ne mi zj o tem da je to potrosni materjal...nima kj zadaj zablokirat...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 02, 2011 9:48 pm

No, d s nauš usrou od smeha,ejga :)

Tipu je verjetno samo zablokirala / zarostala zajla od ročne zavore in je ročna med vožnjo skos španala.
In guess what.....se dogaja tudi pri drugih znamkah... :P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hekerneo
Nov uporabnik

Napisal/-a hekerneo Sr dec 07, 2011 4:47 pm

Pozdravljeni, sem tudi lasnik tega fokusa, in me zanima, če ima še kdo nek čipek za vžig avta. pravzaprav vstaviš kluč v ključavnico ga obrneš, in vstaviš še čipek v režo, da dobi avto kontakt. Pa me zanima, kako se tega rešit, ker mi gre pošteno naživce.

hvala, LP

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Sr dec 07, 2011 5:57 pm

Bom povedal iz lasnih izkusenj. Imam ga dobre 3 leta letnik je 99 naredil sem do zdj 60tkm na števcu jih je zdaj nekje 175tkm.
Avto ima res bolj robat glas, vendar če gledam ima tudi kar nekaj let, res je bol trd vendar meni ustrezajo trši avtomobili, ceste se drži za svoja leta zelo dobro. Moj osebno gre za 90 konjev presenetljivo dobro, tudi nad 160 so pospeški še zelo solidni, pa sem se peljal z kar nekaj avti takih konjev. Je pa res, da pri nižjih temp. rabi malo več časa, da se ogreje notranjost vozila.
Tudi sam sem mogel menjat zadnji kolesni ležaj, tudi rja na voznikovih vratih je malo udarla na spodnjem robu, vendar smo prav čas popravili pa je zaenkrat ok. Menjal sem še zavorne plošice, pakne in diske, akomulator vendar so to stroški rednega vzdržavanja. Servis delam redno in me pride nekje 70€, s tem da menjam vse filtre razen goriva, ki se menja redkeje, s tem da gre notri par deci manj kot 6l olja.
Če imaš srečo in kupiš dobrega se nimaš ničesar bati, jaz sem svojega kar nekaj časa kupoval ker sem iskal poštenega.Lahk rečem, da če bi
še ekrat kupoval bi se enako odločo, zaenkrat me še ni pustil na cedilu.

LP

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 07, 2011 9:36 pm

hekerneo je napisal/-a:Pozdravljeni, sem tudi lasnik tega fokusa, in me zanima, če ima še kdo nek čipek za vžig avta. pravzaprav vstaviš kluč v ključavnico ga obrneš, in vstaviš še čipek v režo, da dobi avto kontakt. Pa me zanima, kako se tega rešit, ker mi gre pošteno naživce.

hvala, LP

To imaš neko afetmarket zadevo? Ker tega original ni bilo...

hekerneo
Nov uporabnik

Napisal/-a hekerneo Po avg 06, 2012 7:51 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
hekerneo je napisal/-a:Pozdravljeni, sem tudi lasnik tega fokusa, in me zanima, če ima še kdo nek čipek za vžig avta. pravzaprav vstaviš kluč v ključavnico ga obrneš, in vstaviš še čipek v režo, da dobi avto kontakt. Pa me zanima, kako se tega rešit, ker mi gre pošteno naživce.

hvala, LP

To imaš neko afetmarket zadevo? Ker tega original ni bilo...

Mi je ze ratalo zadevco odstranit. Ma to je biv sistem proti kraji vozila, nareJen je vrjetno bil seijsko.

sedaj avto uporabljam ze leto dni, polek rednih servisov sem menjal ze alternator in dihtungi na sesalnem in izpusnem kolektorju. Sedaj smo ugotovili da je pocen izpusni kolektor, ki je povezan skupaj z turbino, cena novega dela je preko 1000€. Zanima me ce je komu ze ta zadevica pocla oz. ce ve kdo za kaksem avto ki je razbit, da bi tole rableno dobil. Sem iz stajerske.

Kivi
Nov uporabnik

Napisal/-a Kivi Po okt 08, 2012 2:03 pm

Živjo!

Imam Ford Fokusa l 2003, TDDI 170.000km. Potrebno bo menjati vodno pumpo. Ker ne vem, kdaj je bil nazadnje napravljen velik servis, razmišljam, da bi naredil celoten velik servis. Torej menjava jermenov, verige, vodne pumpe, španarja.... Zanimajo me okvirne cene na Fordovih servisih, ali recimo pri kakšnem lokalnem serviserju z neorginalnimi deli.. ?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 08, 2012 7:12 pm

Kivi je napisal/-a:Živjo!

Imam Ford Fokusa l 2003, TDDI 170.000km. Potrebno bo menjati vodno pumpo. Ker ne vem, kdaj je bil nazadnje napravljen velik servis, razmišljam, da bi naredil celoten velik servis. Torej menjava jermenov, verige, vodne pumpe, španarja.... Zanimajo me okvirne cene na Fordovih servisih, ali recimo pri kakšnem lokalnem serviserju z neorginalnimi deli.. ?

S kirga konca si?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po okt 08, 2012 7:26 pm

Verige se ne menja. Sicer pa veriga košta cca. 300€ + 100€ je španer :D

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če jan 31, 2013 6:51 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Verige se ne menja. Sicer pa veriga košta cca. 300€ + 100€ je španer :D

Malce starejsa tema pa vseeno. Veriga se res ne menja jermen pa. Namreč ta motor ima jermen od glavne gredi do bosch črpalke od nje naprej do ventilov ima pa jermen, ki se ga menja mislim da na 105tkm ali 5 let. Mene to čaka za kakšen mesec ni pa to tako velik strošek (kolega mehanik). Mene bo prišlo nekej 200€ z vsemi deli (jermeni, španarji, olje, filtri,...).
No po dobrih 4letih vožnje s tem avtom in nekje 80tkm morem rečt, da sem zelo zadovoljen glede na to da ima avto že 14 let. Motor je res old school ampak je kar vzdržljiv, ko vidim kak probleme majo eni sem zelo zadovoljen.

ucmanster
Nov uporabnik

Napisal/-a ucmanster To feb 19, 2013 10:22 am

RS84 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Verige se ne menja. Sicer pa veriga košta cca. 300€ + 100€ je španer :D

Malce starejsa tema pa vseeno. Veriga se res ne menja jermen pa. Namreč ta motor ima jermen od glavne gredi do bosch črpalke od nje naprej do ventilov ima pa jermen, ki se ga menja mislim da na 105tkm ali 5 let. Mene to čaka za kakšen mesec ni pa to tako velik strošek (kolega mehanik). Mene bo prišlo nekej 200€ z vsemi deli (jermeni, španarji, olje, filtri,...).
No po dobrih 4letih vožnje s tem avtom in nekje 80tkm morem rečt, da sem zelo zadovoljen glede na to da ima avto že 14 let. Motor je res old school ampak je kar vzdržljiv, ko vidim kak probleme majo eni sem zelo zadovoljen.

HE HE, slovenc taprav!

Ja jst mam tourneota 1.8 tdci, 90km. Motor dela. Je res glasen. ampak to takmu avtu pristoji. :)

Drgač pa ne vem, kupil sem ga ko naj bi imel 125000km. Prejšnji lastnik je reku da je menjan jeremen na 115000. Samo, a naj se ne bi moral pri 150000? Jeba, ker nimam nobenga dokaza da je bil res.

Kolk bi bil strošek, da ga vseen kar zamenjam?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 19, 2013 10:36 am

Okol 60€ (brez popusta) je set zob. jermena + španerja, dela je za slabo urco.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov