eentox je napisal/-a:Imam takega Focusa s tddi motorjem. Starejši letnik imajo take motorje, 2004 letnik bi moral že imeti Tdci 115km
Imam 200.000km, delam servise na 15.000km, material za redni servis me pride 55€(delam sam), Crknilo mi v 80.000km, odkar ga imam ni nič.
Menjal sem edino komplet ročno zavoro z zadnjimi diski(nekaj je zablokiralo, drugače nebi menjal), sprednje bremz ploščice, grelne svečke in kolesni ležaj na zadnjem desnem kolesu(strošek 200€) to pa mislim, da je glede na število km kar redni strošek. Preveri rjo na na spodnjem robu vseh vrat. Jaz sem sam popravljal vsa 4 vrata- strošek 15€.
Poraba je od 5,8-6,2 l/100km, poskočen res ni nevem kaj, za umirjeno vožnjo in 130km/h po avtocesti pa tudi zadostuje. Mrzel je glasen, ko se ogreje je boljeTrd je
kot en star dojc ampak ceste se odlično drži. Z 17" se pa sploh pelje kot po tirih.
Vglavnem jaz ti ga priporočam, upam samo da na naletiš na kakega ki te bo je*al od vsega začetka
hekerneo je napisal/-a:Pozdravljeni, sem tudi lasnik tega fokusa, in me zanima, če ima še kdo nek čipek za vžig avta. pravzaprav vstaviš kluč v ključavnico ga obrneš, in vstaviš še čipek v režo, da dobi avto kontakt. Pa me zanima, kako se tega rešit, ker mi gre pošteno naživce.
hvala, LP
TrijoAdijo je napisal/-a:hekerneo je napisal/-a:Pozdravljeni, sem tudi lasnik tega fokusa, in me zanima, če ima še kdo nek čipek za vžig avta. pravzaprav vstaviš kluč v ključavnico ga obrneš, in vstaviš še čipek v režo, da dobi avto kontakt. Pa me zanima, kako se tega rešit, ker mi gre pošteno naživce.
hvala, LP
To imaš neko afetmarket zadevo? Ker tega original ni bilo...
Kivi je napisal/-a:Živjo!
Imam Ford Fokusa l 2003, TDDI 170.000km. Potrebno bo menjati vodno pumpo. Ker ne vem, kdaj je bil nazadnje napravljen velik servis, razmišljam, da bi naredil celoten velik servis. Torej menjava jermenov, verige, vodne pumpe, španarja.... Zanimajo me okvirne cene na Fordovih servisih, ali recimo pri kakšnem lokalnem serviserju z neorginalnimi deli.. ?
TrijoAdijo je napisal/-a:Verige se ne menja. Sicer pa veriga košta cca. 300€ + 100€ je španer
RS84 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Verige se ne menja. Sicer pa veriga košta cca. 300€ + 100€ je španer
Malce starejsa tema pa vseeno. Veriga se res ne menja jermen pa. Namreč ta motor ima jermen od glavne gredi do bosch črpalke od nje naprej do ventilov ima pa jermen, ki se ga menja mislim da na 105tkm ali 5 let. Mene to čaka za kakšen mesec ni pa to tako velik strošek (kolega mehanik). Mene bo prišlo nekej 200€ z vsemi deli (jermeni, španarji, olje, filtri,...).
No po dobrih 4letih vožnje s tem avtom in nekje 80tkm morem rečt, da sem zelo zadovoljen glede na to da ima avto že 14 let. Motor je res old school ampak je kar vzdržljiv, ko vidim kak probleme majo eni sem zelo zadovoljen.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov