Scremer je napisal/-a:Zdravo,
ker sem dobil "solidno" ponudbo za puntota 1.2 s klimo, sem se nekoliko razgledal po forumu upajoč, da bom našel kake konkretne podatke o hibah dotičnega avta. Vse kar sem sem našel so bolj ali manj klasične težave "poceni" avtomobilov (manj kvalitetni materiali) in pa težave zaradi slabega vzdrževanja oz. obrabljenega potrošnega materiala.
V upanju, da izvem morda kaj več odpiram temo. Zanimajo me hibe tako avta, kot motorja, na kaj moram biti pozoren, kam naj pomolim nos,... itd.
Kdaj predvidoma se dela servis za puntota 1.2 (60KM) veliki servis?
Če ima kdo izkušnje se mu že vnaprej zahvaljuem.
lp
Evo, imam 1.2 puntaka, 16v, letnik '03. Hiba tvojega motorja je tesnilo glave, ki zelo rad spusti, baje pri 16 ventilcih ni tako problematično. Pred kratkim sem delal veliki servis na njemu, menjal zobatca, šponerje, vodno pumpo, olje, filtre pri sosedu, ki se ukvarja z tem in me je delo + materijal prišlo 340 evrov. Servis se opravi na 90k km oz. 5 let, kar prej pride.
Moja mašina ima nekaj več konjev, ma je prav tako nepremičnina, še posebej ko laufa klima. Razočara menjalnik, ki je porazen! Stopalka sklopke je trda (mehanik mi je povedal, da je lahko še trša, tako da okoli tega izgleda da imam nekaj sreče), gas je prepričljivo neodziven, če ga primerjam z hyundaiem.
Tako ti bom rekel, ne preveč pričakovat, za vozit iz točke A v točko B je pa povsem soliden avto. Pri meni je to drugi avto in kot tak služi svojemu namenu.
Lp