Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gubsi
Nov uporabnik

Audi A4 vs Ford Mondeo

Napisal/-a gubsi To mar 09, 2010 4:07 pm

Pozdravljeni!
Sem malo brskal, pa nism našel podobne teme.
Imam dilemo. Kupujem drug avto in se ne morem odločiti med Mondeom 1.8 oz. 2.0 in A4 2.0. Problem je limit pri ceni, kar pomeni, da gledam cca 2 leti stare Mondeje in 4 leta stare A4. Sedaj imam A4, 1997, pa sm mel kr nekaj problemov....
Kaj mi svetujete? Glede stroškov vzdrževanja, možnosti prodaje čez 5-8 let,....
Hvala za pomoč.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 09, 2010 4:22 pm

Mlajšega!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To mar 09, 2010 4:28 pm

Js ti svetujem Mondea. Lepši, manj jih je in kar je še bolj pomembno - mnogo manjša cena vozila v primerjavi z Audijem. Res pa da čez 5 let bo tak avto skoraj zaston, če ga boš prodajal - kar poglej na a.net za koliko denarja danes dobiš mondija letnik 2005.

Kvaliteta in vozne lastnosti so po MOJEM mnenju enake oz. boljše od A4.
Moj glas gre za Mondea od 2007(nova oblika)+

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

gubsi
Nov uporabnik

Napisal/-a gubsi To mar 09, 2010 4:48 pm

Kolk se pa kej kvari kakšen?? A kateri "slovi" po tem, da je veliko na servisu?
Ja, skrbi me to, da ga pol ne bom mogel prodati. Je pa res, da tud trenutno ne morm A4 prodat....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To mar 09, 2010 4:53 pm

gubsi je napisal/-a:Kolk se pa kej kvari kakšen?? A kateri "slovi" po tem, da je veliko na servisu?
Ja, skrbi me to, da ga pol ne bom mogel prodati. Je pa res, da tud trenutno ne morm A4 prodat....

vsi imajo svoje napake to vzami v zakup...verjetno ima audi še tu pa tam kak problem z senzorjem ( mikrostikalo itd...) ford pa z plehom ...

ampak ok...ford ima dokaj "trdo plastiko" medtem ko ima audi veliko lepšo in na videz mehkejšo plastiko v sami notranjosti.

moj glas gre mondeu zaradi tega ker bo ponudil več udobja kot ga lahko audi a4.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 09, 2010 5:18 pm

Mene je pri modeu zmotila "poceni" plastika(v primerjavi s passatom in a4), to je pač ena slabost ampak odvisno od tega kako občutljiv si na take stvari. Si sploh vozil ali se vsaj vsedel v en in drugi avto? To je najboljši način, da vidiš, kateri ti bolj "sede" in lažje se boš odločil kaj ti je bolj pomembno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ To mar 09, 2010 6:56 pm

Audi je mal falil ponudbo s tem 2.0 motorjem, ker so bli na začetku stalni problemi z njimi. Če že iščeš, pol išči čim novejšo varjanto, sam tut ta bo pila glih tok kokr kakšna 1.8T, sam te je pa zelo težko najti dobro ohranjene.

2.0 z originalno servisno in realnimi kilometri, še mogoče, brez tega pa nikakor ne.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

gubsi
Nov uporabnik

Napisal/-a gubsi Sr mar 10, 2010 9:42 am

Ja, definitivno se bom usedel in vozil oba. V mondeotu sem že sedel in nimam nekih pripomb, moram ga pa še peljat. A4 sem pa lih ene 4 leta nazaj vozil (pač testna vožnja), k je nov ven prišel, pa je bil feeling tud čist gut, tko da.... Moram it pa zdej pogledat, kako zgleda rabljen in kako se vozi. Res je da pri Audiju (tudi starem) armaturka ne izgleda neki hudo stara.... pa da bolj ceno drži, sam me trenutno bolj skrbi vzrževanje, poraba, serijske napake....
Ja, a pozna kdo kak dobr način, da preveriš realnost kilometrov??
Pa hvala vsem za mnenja.
Aja, še to: Mondeo 1.8 al 2.0 - tako glede stroškov (registracija,...) kot uporabnosti.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr mar 10, 2010 9:50 am

audi ima spredaj dosti manj placa kot mondeo moj glas gre tudi mondeuto pa še dosti lepši mi je nova oblika :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 10, 2010 10:36 am

hladni je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Mene je pri modeu zmotila "poceni" plastika(v primerjavi s passatom in a4), to je pač ena slabost ampak odvisno od tega kako občutljiv si na take stvari. Si sploh vozil ali se vsaj vsedel v en in drugi avto? To je najboljši način, da vidiš, kateri ti bolj "sede" in lažje se boš odločil kaj ti je bolj pomembno.

Vem, da si vw fan (pretiravaš malo), ampak pozabi na to, da je armaturka v passatu bolj kvalitetna (nikoli in nikdar...), v a4 pa je ja, kar je normalno in pričakovano.
Za moje pojme je a4 škatla v primerjavi z mondeom. Edina prednost je, da drži ceno in da ima boljšo plastiko. Ampak kaj ti plastika koristi, če je vse utesnjeno, placa ni zadaj, kuferam je direkt smešen.
Predlagam M in sicer 5 vrat!

Mogoče sem VW fan, nisem pa VW fanatik! Čisto nič ne pretiravam, pač vtis, ki sem ga dobil pri vožnji z modeom in passatom letnik okoli 03 in primerjava recimo golf V in focus 09. Po celotnem vtisu sem v fordih(tudi ostalih po salonih in kar sem se zraven vozil) vedno imel občutek za pol razreda "slabše" notranjosti, dosti je tudi ergonomija imela pri tem. Osebno sem na notranjost in ergonomijo zelo zelo občutljiv in ko se vsedem v kak avto mi je ponavadi kakšna minuta dovolj, da me prepriča ali pa razočara. Ford je pri tem boljši od mnogih, ampak za VW po mojih občutkih še vedno zaostaja, recimo kralj pri temu je kak volvo, medtem ko me kak mercedes nikoli ni prepričal.

Sicer pa med tema dvema se dosti bolj nagibam k modeu, omenil sem pa eno edino slabost, ki mu jo osebno najdem in še ta je tukaj zaradi letnika izdelave skoraj nepomembna. Bistvo mojega nasveta je bilo, to da avtor temeljito pregleda en in drugi avto in se potem odloči, načeloma priporočam mondea!

;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 11, 2010 10:15 am

Torej, če povzamem komentarje in si pri tem drznem malo sarkazma, če želiš imidž in če boš pogosto božal in občudoval plastiko v notranjosti, potem vzami Audija. :lol: Za vse ostalo pa Mondeo.

Pa folk no, a je ta plastika na armaturki res takooo zelooo pomembna?!?! :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 11, 2010 11:40 am

Polo78 je napisal/-a:Torej, če povzamem komentarje in si pri tem drznem malo sarkazma, če želiš imidž in če boš pogosto božal in občudoval plastiko v notranjosti, potem vzami Audija. :lol: Za vse ostalo pa Mondeo.

Mogoče samo plastika na armaturi ne, volan, menjalnik, ročna, vsa stikala, vrata, sredinski naslon, sedeži, pravilna postavitev vsega, udobje... Ti v avtu ničesar ne rabiš "božat", da kam prideš?
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če mar 11, 2010 4:42 pm

hladni je napisal/-a:no tommy glej, to lahko oceni tisti, ki je imel oba. Mi smo meli passata, kupili novega in se ga zelo hitro znebili ter vzeli mondeota. Hm... ;)

uf, to pa je bila "poteza".... :lol: no sicer niti ne tako slaba_lahko bi mazdo vzeli :-P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 11, 2010 5:48 pm

hladni je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Torej, če povzamem komentarje in si pri tem drznem malo sarkazma, če želiš imidž in če boš pogosto božal in občudoval plastiko v notranjosti, potem vzami Audija. :lol: Za vse ostalo pa Mondeo.

Mogoče samo plastika na armaturi ne, volan, menjalnik, ročna, vsa stikala, vrata, sredinski naslon, sedeži, pravilna postavitev vsega, udobje... Ti v avtu ničesar ne rabiš "božat", da kam prideš?

no tommy glej, to lahko oceni tisti, ki je imel oba. Mi smo meli passata, kupili novega in se ga zelo hitro znebili ter vzeli mondeota. Hm... ;)

In kakšne ma to veze z mojim komentarjem na to kako pomembna nasplošno je "plastika"? Nikjer v svojem postu ne vidim omenjene nobene primerjave, sploh ne s passatom...
Slika

gubsi
Nov uporabnik

Napisal/-a gubsi Pe mar 19, 2010 1:34 pm

A je še kako drugo mnenje??
Trenutno sta v igri 1,8 mondeo in 1,9A4. Pri obeh so mi namreč precej pošimfali 2,0 mašine.
mimogrede - kako najbolje paziš, da te s km ne nategnejo. Kaj vse pogledaš? Zadnjič sem namreč gledal mondea 2.0, ki naj bi imel 108.000km, uvožen iz IT, pa glede na to, da se je jermen svetil, težko rečem, da je z novim naredil 500km.... nekako se mi pa ne zdi ravno primeren interval 105.000km za nov jermen... Kaj narediš, ko ti piše v oglasu: opravljen veliki servis (jermen, diski, ploščice,...), poleg tega pa vidiš svetleče gumice stopalk in usnje šaltkebla??
Imate kak nasvet, izkušnje??
Hvala in lep vikend

perch
Nov uporabnik

Napisal/-a perch Pe mar 19, 2010 2:06 pm

Vizualno se težko oceni realne kilometre avtomobilia, nekateri so pri 70tisoč km z oguljenim volanom, spet drugi pa pri 200000km "kot novi". Servisna knjiga je tudi lahko malo sumljiva če so vse štempiljke, pisava itd enake..ni pa nujno. včasih se najdejo tudi take cvetke, ko ti v servisni piše, da je bil narejen servis pri 190 000km, na armaturki ti piše pa 155 000km :)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe mar 19, 2010 4:08 pm

nekomu ki vozi kijo ceed verjetno ne... ko pa daš 20 000€ za rabljen avto pa verjetno mora biti kar nekaj kriterijev izpolnjenih...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 20, 2010 10:53 pm

Kaj se sploh išče? Bencinar al dizl?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

gubsi
Nov uporabnik

Napisal/-a gubsi Po mar 22, 2010 1:06 pm

Gleda se dizel: 1.8 mondeo (letnik jesen 2007 ali 2008) ali 1.9 A4 letnik 2005, 2006 - k je cena približno enaka.
lpM

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po mar 22, 2010 3:00 pm

Vsekakor mondeota, ker je mlajši. motor 1,8 tdci (raje kot pa francoski 2,0Tdci).

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov