Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kaj kupiti?

Novo vozilo
32
46%
Rabljeno
37
54%

Skupaj glasov : 69

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Rabljeno ali novo? - glej str. 2

Napisal/-a aklan86 Po mar 15, 2010 8:26 am

Lep pozdrav,

ker je v zvezi z rabljenimi avtomobili že kar prava loterija kupiti soliden avtomobil, sem v čedalje večjih dvomih kaj kupiti. Odločam se na eni strani o rabljenem avtomobilu (največ 3 leta) za cca. 8500€ in po drugi strani novem za cca. 14-15k€. Dizel/bencin praktično vseno, mora pa imet vsaj 1600ccm in ne presegat 100kw(še bolje 80kw). Aja in 5vrat in ESP.

Rabljeni zanimivi v tem kriteriju so:
Renault Senic 1.5 in 1.9 dci l.07
Megane Grandtour 1.5 in 1.9 dci l.07
Peugeot 307 SW 1.6 16V HDil.07
...

Opažam, da so rabljeni za takšno ceno večinoma uvoženi in dizli. Gledat sicer še nisem šel nobenega, ampak verjetno je kar težko dobiti dobrega.

Nove sem gledal:
-Ford Focus 1.6 Trend 74kw z zelo privlačno ceno
-Hyundai i30 CW 1.6 CRDi iLOOK 66kw edini z dizlom
(tukaj obstajajo 3 različice moči. Je razlika dejansko samo v elektroniki ali je še kaj drugega (IC, turbina, injektorji, šobe, zavore...)
-Renault Megane Grandtour 1.6 16V Dynamiqe 81kw (muči me ta 1kw več)
-Škoda Fabia Sport 1.6 74kw (mogoče Combi) preverjen motor
-Opel Astra 1.6 16V Enjoy NOVI MODEL 85kw, ampak je cena že skoraj previsoka s kakšno dodatno opremo.

Nekak mi je najbolj zanimiv i30, sploh če bi se dalo kupit 66kw in nato čipat.
Zadnjič spremenil aklan86, dne Po sep 20, 2010 9:46 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Po mar 15, 2010 9:14 am

Moj glas gre Hyundaju.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po mar 15, 2010 9:55 am

zdej so rabljeni full pocen, pa tud izbire malo morje...

je pa res da morš full pazit kaj kupiš..

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po mar 15, 2010 10:09 am

Predlagam nakup rabljenega vozila, vendar mora biti le-ta:
- od prvega lastnika
- s preverljivo zgodovino
- od fizične osebe
- lepo ohranjen

S takimi kriteriji je precej možnosti, da avtomobil ne bo zahteval že v štartu nekega groznega vložka. ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po mar 15, 2010 10:37 am

Antiznačkar je napisal/-a:Predlagam nakup rabljenega vozila, vendar mora biti le-ta:
- od prvega lastnika
- s preverljivo zgodovino
- od fizične osebe
- lepo ohranjen

S takimi kriteriji je precej možnosti, da avtomobil ne bo zahteval že v štartu nekega groznega vložka. ;)

slovenski... ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Rabljeno ali novo?

Napisal/-a Energetik81 Po mar 15, 2010 11:00 am

Tudi moj glas gre k I30, zaradi veliko dobljenega glede na ceno in kvalitete.
aklan86 je napisal/-a:Dizel/bencin praktično vseno, mora pa imet vsaj 1600ccm in ne presegat 100kw(še bolje 80kw).

Zakaj pa taka zahteva glede prostornine? Ti zahtevaj določen navor in moč (oz. še bolje določeno krivuljo navora), ne vem zakaj se ukvarjaš s prostornino.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: Rabljeno ali novo?

Napisal/-a aklan86 Po mar 15, 2010 12:19 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tudi moj glas gre k I30, zaradi veliko dobljenega glede na ceno in kvalitete.
aklan86 je napisal/-a:Dizel/bencin praktično vseno, mora pa imet vsaj 1600ccm in ne presegat 100kw(še bolje 80kw).

Zakaj pa taka zahteva glede prostornine? Ti zahtevaj določen navor in moč (oz. še bolje določeno krivuljo navora), ne vem zakaj se ukvarjaš s prostornino.

Ja točno tako kot si rekel. Čimboljšo krivuljo navora in max moč čim nižje.

Kakteri (rabljen) avto pa bi še prišel v recimo razred golfa, l.07->... za cca. 8k€.

Še vedno pa me zanima kako je z 1.6 dizlom pri Hyundayu in različno močjo. Razlika samo v elektroniki?
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po mar 15, 2010 1:41 pm

Treba je doživet realnost. Najprej poglej za rabljene avte in, če se nič odličnega ne bo dalo dobit kupi novega. Vsi pravijo, da se splača 1-2-3 leta starega kupit.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 15, 2010 1:55 pm

tiguan je napisal/-a:...Vsi pravijo, da se splača 1-2-3 leta starega kupit.

Načeloma je res, a je tudi kar nekaj izjem, posebno ob še proizvajanih starih modelih v konkretnih akcijah. Npr Xsara Picasso je nova le malo dražja od malo rabljenih (samo kot primer, ne kot predlog za nakup).
Spremljaj tudi akcije.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po mar 15, 2010 5:11 pm

avto nov zgubi u prvih 2h, 3h letih ogromno tako da se ti splača kupit takšen avto, ker z njim ni nič narobe saj je skoraj nov!

kupovanje novega se splača samo če dobiš kakšen kasko gratis itd.. drugače rablenga!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 15, 2010 6:13 pm

Kaj pa tale? Je najbolj zanesljiv enoprostorec od vseh na tržišču, ima 80 kW in večino opreme (le ESP-ja nima), stane pa manj kot 12.000 € - nov.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 15, 2010 6:59 pm

Uvoz ni tak bav bav, kot se mogoče zdi, FR in DE ima dobro servisirane avte in 150k km še ne pomeni, da je avto zanič. Nevem pa zakaj pri rabljenih avtih pride v poštev samo renault in peugeot? Obstaja še veliko drugih znamk.....

Želim ti uspešen nakup, moj predlog bi bil pa nakup nekaj v tej smeri:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3522857&show=1

izpolnjuje večino tvojih pogojev; 5 vrat, ESP, točno 80 kw kar še za las ujame spodnji rang registracije, skoraj 1600 ccm (1560 :) ) starost....
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po mar 15, 2010 9:40 pm

esem je napisal/-a:Kaj pa tale? Je najbolj zanesljiv enoprostorec od vseh na tržišču, ima 80 kW in večino opreme (le ESP-ja nima), stane pa manj kot 12.000 € - nov.

Res je, samo je pa oblika stara že 10 let...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po mar 15, 2010 10:16 pm

Sem "pristaš" nakupa novih avtomobilov, če lahko dobiš to, kar ti je všeč, za ta denar, ki ga imaš na voljo. Če pa financ ni, pa pač vzameš rabljen. Aja..pa recimo, če ti je neizmerno všeč BMW 7 in nimaš denarja za novega, boš pač vzel rabljenega.

Tudi moj glas gre drugače i30-ki. Jaz jo imam, in sicer čipano 90->115 in sem zaenkrat zelo zadovoljen ;)

Sicer pa, glede razlike v motorjih..večna dilema. Nekateri prodajalci, serviserji in obični folk trdijo, da so popolnoma enake mašine, razlika samo v "programu", drugi pravijo, da je razlika v računalniku in programu, tretji, da gre za razliko v motorju (injektorji, blabla). Kaj pa vem :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po mar 15, 2010 11:26 pm

povejte mi kaj je narobe pri nakupu 2 leti starega avta z 40k km, vsemi servisi in od 1. lastnika?

pa še 2.000€ + prišparaš
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po mar 15, 2010 11:35 pm

evo mama prodaja, jutr gre mnda avto od bajte..

4x leta star, 55.000km...
nikol ni nč crknal...
1.lastica, servisna...

kaj je s takim avtom narobe?
ga daš za pol cene pa komi kupca najdeš, ker vsi z onimi zvoženimi uvoženi primerjajo...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To mar 16, 2010 8:01 am

Zadeva je taka, da bi rabljen avto kupi na gotovino (cca. 8k€), medtem ko sem za novega odprt tudi za kakšno finaciranje za časa garancije.

@GiGi1985 hvala za predlog, ampak nama z mojo oblika ne potegne.

@zuzek
pri nakupu recimo dve lete starega in prihranku nekaj € ni nič narobe. Ampak zakaj pa recimo bi prodal avto, ki si ga kupil novega in v 2 letih naredil 40.000km? Imajo nekateri toliko preveč denarja, da si vsake dve leti kupijo nov avtomobi, ali so ugotovili da je jama brez dna?

@kolesar
o katerem avtu je govoru? Enako vprašanje tudi tebi. Zakaj pa bi prodala relativno nov avto z malo km in nikoli nobene okvare?

Še vedno pa ne vem 100% o fizičnih razlikah med različnimi motorji pri i30?
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To mar 16, 2010 8:25 am

@aklan
Ni nujno da prodaš avto samo zato, ker je zanič, so še drugi razlogi. Najbolj pogost je da avto vzame avto hiša, ker se več ne plačuje (zato tudi toliko uvoza, ker uvozniki kupujejo avte od lizing hiš v tujini), zaradi povečanja družine se rabi večji avto, ali obratno, ker te je baba pustila hočeš karavana menjat za kabria, in ja tudi ni tako nenavadno da nov avto čez 2 leti zamenjaš za novega, zakaj pa ne? (tisti, ki nima denarja, itak ne bo kupil novega avta... ;) )
Prijatelj vsake 6-12 mesecev kupi nov avto, zato, ker ima veze in dobi nov avto dosti ceneje in za rabljenega dobi vsaj toliko kot plača za novega :) Tukaj ni nič narobe, avto je pa kot nov

Sicer pa saj imaš servisno knjigo, pokličeš na servis, se pozanimaš kaj je bilo delano, kaj odpravljeno pod garancijo,.....?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To mar 16, 2010 9:56 am

aklan86 je napisal/-a:@kolesar
o katerem avtu je govoru? Enako vprašanje tudi tebi. Zakaj pa bi prodala relativno nov avto z malo km in nikoli nobene okvare?

govora je o meganu...
pršu je nov ven pa bi mama mela novga... (ker ji je full všeč..)
še nikol nismo nobenga zjebanga avta prodal, ker jih ne zjebemo, ker so vsi redno servisirani...
itak mamo same nove bolj al manj,...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr mar 17, 2010 6:17 pm

aklan86 je napisal/-a:Zadeva je taka, da bi rabljen avto kupi na gotovino (cca. 8k€), medtem ko sem za novega odprt tudi za kakšno finaciranje za časa garancije.

@zuzek
pri nakupu recimo dve lete starega in prihranku nekaj € ni nič narobe. Ampak zakaj pa recimo bi prodal avto, ki si ga kupil novega in v 2 letih naredil 40.000km? Imajo nekateri toliko preveč denarja, da si vsake dve leti kupijo nov avtomobi, ali so ugotovili da je jama brez dna?

kredit se lahko komot vzame na banki, to ni problem!

to je bilo moje prvo vprašanje kupcu ko smo kupovali avto! čepraw, z avtom 2 leti starim nemore biti kaj dosti narobe, edino da ni karamboliran.

glede tega, da ti avto vzame avtohiša ker ne odplačuješ lizinga - takšnega avta jaz nebi kupoval! poznam enenga, ki je vzel avto na lizing pa ni imel denarja, z ploščice ni menjal in so mu kar drsale ko smo se vozili

ko smo kupovali avto, je en bravo se isto prodajal, ker so ga "zarubili" in je bil okoli in okoli ves opraskan, pobunkan :shock: :D
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov