Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lucijaS
Nov uporabnik

kia ceed sw 2.0 cdi vs. chrysler sebring 2.4 GPL?

Napisal/-a lucijaS To mar 16, 2010 12:23 am

pozdravljeni!

na razpolago imam nekaj denarja in odločam se za nakup novega avtomobila..v finale sta prišla kia ceed sw 2.0 cdi TX (ročni 6-stopenjski menjalnik) in Chrysler Sebring 2.4(avt. 4-stopenjski menjalnik) s predelavo da bo lahko laufal na plin..vem da sta to totalno različna avtomobila a za njiju se odločam ker imam pri prodajalcu KIA motors (kmag) nekaj dodatnega popusta in sta mi oba cenovno dosegljiva..
zanima me naslednje:

-kateri avto bo imel manj stroškov za gorivo(vsak dan prevozim 120 km regionalne ceste vožnja od 80-100 km/h)
-kateri avto je kvalitetnejše izdelan (karoserija, motor, menjalnik) in bo ob rednem servisu in vzdrževanju laufal dlje
-kateri avto je varnejši in udobnejši

če ima kdo najmanjši namig ali izkušnjo z omenjenima avtomobiloma ga lepo prosim če to deli z mano in se mu za odgovor že vnaprej iskreno zahvaljujem

lep pozdrav

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman To mar 16, 2010 1:01 am

Kar se varnosti tiče je Kia sigurno bistveno bolj varen avto. Sebringa niti ni v NCAP bazi, kar pa je od Chryslerja ima 2-3 zvezdice, napram Ceedu, ki jih ima 5!

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS To mar 16, 2010 1:08 am

hm..to je pa zanimivo..sebring navzven sicer deluje dosti bolj robusten..
kakorkoli hvala

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v To mar 16, 2010 3:00 am

Kar se varnosti tiče je pri Chryslerju dobra:
http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=512
lp

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To mar 16, 2010 6:53 am

Definitvno Kia CeeD.

Avtomatski menjalnik s 4 prestavami?? To je blo leta 1980 :roll: ...sebring je proti kiji dinozaver.

Stroškov za gorivo bo manj pri Kiji. (to je dejstvo)
Glede na to, da ima kia 7 let garancije bi znala vsaj toliko tudi delati :twisted:
Glede udobja bi znal sebring zmagati, to ne vem, ampak kia je pa sigurno bolj varna (robusten izgled ne igra vloge).
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To mar 16, 2010 7:33 am

vzami Kio, predlaš na plin pa se voziš še cnej, seveda vzameš benicerko

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To mar 16, 2010 7:48 am

Na vseh naštetih kategorijah zmaga Kia. Sicer Sebringa nisem vozil, ampak kar se tiče varnosti in porabe je sigurno Kia v plusu. Kar se kakovosti tiče, tiste Chryslerjer kar sem jaz vozil so bili zelo šlampasto izdelani.
So pa meni Chryslerji neverjetno dobri za vozit. No vozil sem 300C pa Cherokeeja in mi v vožnji prekašata vse nemce, japonce, korejce... Res so nekaj posebnega.
Jaz bi se vseeno tudi s Sebringom probal zapeljat.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 16, 2010 8:43 am

Avtomobila dveh različnih filozofij in razredov. Pri Kiji igra racionalnost, pri Chryslerju tudi čustva. Odločiti se bo potrebno tudi primarno, kakšne potrebe imaš - limuzina ali karavan?
Kia Cee'd SW:
* po faceliftu ponuja tudi 1.6 CRDi motor 6. stopenjski menjalnik. Poraba napram 2.0 je manjša (v povprečju računaj pri 1.6 med 5.5 - 6.3), stroški vzdrževanja manjši (veriga), razlika v performansah minorna, registracija in kasko cenejša. Toplo priporočam razmislek v smeri 1.6 CRDi motorja
* opremsko poglej še opcijo Sports Pack (ni pa nujen!), ki avtomobil vizuelno polepša.
* velik argument pri nakupu pomeni garancija (5 let oz. 150.000km ter dodatni 2 leti na motor in menjalnik), čeravno avtomobil ni ravno imun na manjše napake (facelift je najbrž odpravil večino napak) - pojav rje na stikih vrat, črički,... Kljub temu se je model z 1.6 CRDi izkazal na nedavnem Auto Bild testu po prevoženih 100.000km, brez omembe vrednih težav (predvsem motor se je po razstavljanju zelo izkazal!).
* v primerjavi s Sebringom manjši padec cene rabljenemu.

Chrysler Sebring:
* o modelu smo že razpravljali: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=74275
* presenetljivo bogato opremljen model (usnjeni električno nastavljivi sedeži, odlično ozvočenje, avtomatski menjalnik,...) ter verjetno izjemno udoben (vozil ga nisem, ogledal sem si razstavnega, ki me je pozitivno presenetil). OK, v tem razredu konkurenca ponuja bolj dovršene notranje materiale, vendar so tudi cenovno dovršeni :?
* napram Cee'du, videnemu na vsakem vogalu, ekskluzivnejša alternativa.
* poraba po pričanju lastnikov okrog 10.5 l, plinska instalacija poceni vožnjo (ob predpostavki, da imaš polnilnico pri roki).
* tehnologija ni ravno zadnji krik mode ter verjetno ni pokvarljiva.
* glede servisov je smiselno vprašati za cene, menim pa da niso predragi.

Konec koncev je racionalnejša odločitev v skoraj večini segmentov za Cee'da, ob predpostavki, da boš avtomobil vozil dlje časa in si želiš udobne, nestresne vožnje z avtomatiko, pa je za to ceno Chrysler best buy (original cena je bila čez 30.000 €!!!).

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To mar 16, 2010 9:45 am

@CHAN 2.0CRDi je serijsko SPORT PACK.

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS To mar 16, 2010 2:35 pm

najprej vsem najlepša hvala za odgovore..
imam nekaj novih informacij v zvezi s tema avtomobiloma..
spoznal sem človeka iz nove gorice ki ima Sebringa 3 mesece in pravi da je z avtomobilom zelo zadovoljen.porabi mu povprečno 9,7 l kar se mi ob predpostavki da bi v avto vgradil plin zdi kar v redu..na crash testih se je tudi odlično obnesel( http://www.automobilemag.com/am/2009/ch ... tests.html)
po pogovoru z njim sem šel na kmag in sprobal na testni vožnji oba avtomobila..chrysler me je dosti bolj prepričal z udobjem in prostornostjo kabine..v ceedu sem imel probleme s koleni (visok sem 196 cm) :D tudi vožnja je v Sebringu dosti bolj udobna in mehka opremljen je pa Sebring dosti bolje..glede na to da sem 3 leta lastnik Sangyong Kyrona 2.0 xdi z avtomatskim menjalnikom ki je dokaj udoben in mehak avto (le porabi mi 10 l dizla) bo zamenjava s plinskim chrysleryem sigurno korak ali dva na boljše kar se porabe tiče..se vam ne zdi?
glede servisiranja pa tole..prav zaradi ugodnih cen servisiranja in morebitnih popravil ki mi jih napravijo pri kmagu sta ta dva avta prisla v finale..tako da lahko vidite da sem že skoraj odločen za plinskega sebringa.. :D
če ima kdorkoli še kakšen pomislek ali informacijo naj ne okleva in mi to napiše..
za odgovore se vam še enkrat zahvaljujem

pozdrav z goriške

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 16, 2010 2:45 pm

Chrysler sebring!!! Za teh 16900 zdaj ko je v akciji nimaš kaj razmišljat!!! 2.4 motor pa avtomatik lepo krizaš po cesti.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To mar 16, 2010 2:52 pm

Kot si sam ugotovil, je sebring avto višjega razreda kot ceed, zatorej za enak denar...

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To mar 16, 2010 3:40 pm

sebring, ki ga kažejo v intersparu (v cityparku), je že zdaj rjav pod havbo :roll: ...mene ni prepričal...in imam 192cm
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 16, 2010 3:46 pm

/miha je napisal/-a:
Avtomatski menjalnik s 4 prestavami?? To je blo leta 1980 :roll:

Hehe :EE

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 16, 2010 9:50 pm

sprobal na testni vožnji oba avtomobila..chrysler me je dosti bolj prepričal z udobjem in prostornostjo kabine..
To me seveda ne čudi.

glede na to da sem 3 leta lastnik Sangyong Kyrona 2.0 xdi z avtomatskim menjalnikom ki je dokaj udoben in mehak avto (le porabi mi 10 l dizla) bo zamenjava s plinskim chrysleryem sigurno korak ali dva na boljše kar se porabe tiče..se vam ne zdi?
No, če si že od prej vajen avtomatike, potem ni kaj dosti premišljati... Odkar ima moja avtomatski menjalnik (ki sem ga že dostikrat vozil), bo katerikoli moj naslednji avto vsekakor avtomatik - ročnega menjalnika nikoli več.

Glede porabe bi sicer dizelski Ceed gotovo porabil manj goriva, a ker pišeš "vsak dan prevozim 120 km regionalne ceste vožnja od 80-100 km/h", je ravno pri taki vožnji tudi bencinar relativno najbolj varčen. Pri hitrostih 100 kmh in več se tudi že pozna aerodinamika karoserije, kjer je Sebring (kot klasična limuzina) v prednosti pred hatchbackom (ceed).
Glede vgradnje plina bi sicer razmislil in preračunal, ampak verjetno boš (ali si že) tudi ti.

Sebringa sem tudi jaz iz firbca gledal v City Parku in sedel vanj. Sicer se mi ni zdel ravno vrhunec kvalitete (govorim o izbiri materialov) - ampak roko na srce, pri tovrstnem avtu in s toliko opreme pač ne moreš pričakovati čudeža za 17 jurjev.

Glede na vse, absolutno menim da si se v tem primeru pravilno odločil za Sebringa.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

lucijaS
Nov uporabnik

Napisal/-a lucijaS Sr mar 17, 2010 2:18 am

hvala se enkrat vsem za odgovore se posebej CHAN-u, CEED-u in sonic-u...res ste mi pomagali..še enkrat naj povem..po pregledovanju spletnih forumov in strani se mi je bilo res težko odločiti, ko pa sem enkrat sedel v posamezen avto in z vsakim naredil cca 45 km sem v sebi vedel kaj hočem..enostavnost, prostornost in UDOBNO VOŽNJO..zatorej Chryslerja..le glede stroškov porabe sem še malce skeptičen ker ne poznam nobenega ki bi vozil avto na plin...je poraba plina res ista kot poraba benzina?ali avtomobil ob porabi plina dosti izgubi na moči?je uporaba plina varna?

ob zavedanju da so skrbi kateri avto izbrati SLADKE SKRBI, se vsem še enkrat zahvaljujem za odgovore in vseh lepo pozdravljam :D

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Sr mar 17, 2010 7:00 am

lucijaS je napisal/-a:hm..to je pa zanimivo..sebring navzven sicer deluje dosti bolj robusten..
kakorkoli hvala

sam tok o tem kaj kej zgleda robustno....

http://www.youtube.com/watch?v=k3ygYUYia9I

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 17, 2010 10:09 am

lenivec je napisal/-a:
lucijaS je napisal/-a:je poraba plina res ista kot poraba benzina?ali avtomobil ob porabi plina dosti izgubi na moči?je uporaba plina varna?

mogoče malenkost višja kot bencin.
avto ne izgubi moči praktično nič.
plin je bolj varen kot bencin

na megan forumu edn pravi da se plin definitivno ne izplača...
ker polek porabe plina spije tud še nekaj bencina...
pa še servisirat more to apravo..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov