Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sasica
Nov uporabnik

FIAT- ZANESLJIVOST

Napisal/-a sasica So mar 27, 2010 9:09 pm

Odločam se za nakup novega avtomobila. Do nekaj dni nazaj je bila v ožjem izboru nova ford fiesta, ko pa sem opravila testno vožnjo in za njo še testno vožnjo z novim Fiat Puntom EVO, me je slednji prepričal.

Vozi se bolje, cene so ugodnejše, notranji design mi je veliko bolj všeč...Edino od zunaj ni nič posebnega, vendar to za mojo vožnjo ne bo pomenilo bistvenih razlik.

Kar pa me zelo skrbi, je zanesljivost FIATA? Znano je, da so se avti precej kvarili, vendar pa sem nekje brala, da so se stvari izboljšale ter da je bil že grande punto boljši.

Kaj mislite vi? Avto menjam ravno zaradi težav, ki jih imam s sedanjim (c3), saj ga imam non stop pri mehaniku in me skrbi, da se zgodba ne bo ponavljala, čeprav vem, da garancije za to ne more dati nihče. Pa vseeno...Vaša mnenja .. ?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So mar 27, 2010 9:29 pm

Mislim da si to na napačnem forumu vprašala, saj tukaj italiane bolj kot ne samo pljuvajo. Ksreči niso več tako pokvarljivi, da bi se vsak dan odprla kašna tema o okvari kot e to dogaja z ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So mar 27, 2010 10:13 pm

Z nakupom Punta se pomoje nimas kaj bati!
Pljuvanje gor ali dol.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So mar 27, 2010 10:15 pm

Je podobna tema (str.2), ampak nism zasledil govora o kaksnih napakah (zaenkrat). Mogoce je na Fiat forumu kaj vec informacij. Pazi glede "paketov" oz. modelov...ce se ne motm, imas Fun, Active in Dynamic. Active je milo receno bolj bog, Fun pa zgleda lepsi. Za Dynamic pa ne vem, ker ni nobenga (zgleda so razlike v opremi, ampak ne vem koliksne). Potem za Active dobis popust (tiste k vids na TV seveda), za FUN pa ne. Pazi kolik stane avto z dolocenim paketom...da ne bodo rekl "ah seveda, cena je recmo 9K, potem pa morte doplacat se za barvo, pa to pa uno,...itd itd."
There is no time...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Re: FIAT- ZANESLJIVOST

Napisal/-a hp6715s So mar 27, 2010 10:59 pm

sasica je napisal/-a:Vozi se bolje, ....

Kar pa me zelo skrbi, je zanesljivost FIATA? Znano je, da so se avti precej kvarili, vendar pa sem nekje brala, da so se stvari izboljšale ter da je bil že grande punto boljši.

Vozi se bolje fiesta, to je dejstvo, ampak pustmo to, verjetno zate to ni toliko pomembno.
Glede zanesljivosti mislim, da se nimaš česa bati. Fiat je v zadnjih letih naredil velik korak naprej glede kvalitete.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Ne mar 28, 2010 12:33 am

pomoje je najbolš da uzameš paket FUN ker dobiš za dobrih 10 jurju kr velik opreme

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3606941&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3607250&show=1
Ferrari is scaled down version of God

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne mar 28, 2010 6:43 am

Hvala za odgovore, sem vsaj malo bolj pomirjena.. :)

Kar se tiče tega kako se avto vozi mi je najbolj pomembno - in pri tem me je Fiesta razočarala, v primerjavi s Evom pa so sploh precejšne razlike v vožnji...Je pa to precej odvisno od osebnega okusa, tako da...

Sicer gledam različico Fun, ker želim avto z avtomatsko klimo, dodala bom pa še paket Blue&Me.

Je pa res pri teh reklamah - oglašujejo noro nizke cene, a ko poveš, kaj želiš, tudi če nisi pretirano zahteven, se cena opazno zviša... Ampak je prav pri vseh trgovcih enako, tako da to sem se že naučila.. :)

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Ne mar 28, 2010 8:11 am

sry za mal offtopica, ampak me zanima na kak način je fiesta po vašem mnenju slabša za vozit. Sicer ta novih modelov res ne poznam, ampak v zadnjih letih sta fiesta in focus slovela po odlični legi na cesti, medtem ko tega o puntu res ni bilo nikoli slišat. Sam sem vozil punta letnik 2000 in pa zdej vozim fiesto 2005, pa je fiesta neprimerno boljša za vozit, nudi veliko več občutka na volanu, res pa je da je volan posledično precej trši in vožnja manj udobna.

drgač pa tale punto evo zgleda res super, pa še notranjost so dodelali, tak da zgleda super nakup ;)

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne mar 28, 2010 8:19 am

verjamem da ima fiesta boljšo lego na cesti kot punto - jaz v bistvu primerjam udobje vožnje, mehak / trd volan, vodljivost... samo počutje med vožnjo.

če recimo primerjam fiesto 2010 ter mojega c3 l.2004, potem se med vožnjo res boljše počutim pri citorenu. baje so francozi že tako znani da izdelujejo "mehkejše" avte.. fiesta mi je delovala tako utesnjeno, trdo, nekomfortno...

medtem ko pri puntu je bil občutek boljši, kar se tiče udobja voznika govorim.

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Ne mar 28, 2010 10:39 am

Fiati so mehki avti za vozit to je nekaterim všeč. Zame mora bit avto trši, mam boljši občutek pa da skoz ovinke ne plava. Glede nove kot stare fieste je bilo o legi na cesti že veliko napisano tudi v vseh testih so jo hvalil. Je pa res, da jih v slo ni tolk v nemčiji se prodaja za med. Če bi se jest odločal med temi 2mi avti bi fiesto vzel. Pa tudi ceno malo bolj drži je pa tudi malo dražja.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne mar 28, 2010 10:46 am

Fiati oz. punto imajo zelo mehek volan in so zelo udobni ter tako pisani na kožo prav puncam/ženskam. medtem ko je Fiesta primerna za malo zahtevnejše voznike..

Kako je s kakovostjo novih Fiatov ne vem, samo do leta 2001 je bla to po lastnih izkušnjah ena velika katastrofa, zaradi česar Fiata več povoham ne..

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Ne mar 28, 2010 11:13 am

mislim da z puntonom neboš kaj zgrešila ,pač to je moje mnenje !
je pa vse stvar okusa in zhteve od vozila

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 12:19 pm

Jaz sem z mojim full zadovoljen. Sicer je sport model z 1.4 turbo motorjem, zato že v osnovi niti ni tako mehak. Vseeno sem dal gor druge vzmeti, kar je občutek za volan precej izboljšalo.

Nujno vzmeti avtomatsko klimo.

Zaenkrat v dveh letih in 35.000km kakšnih napak z avtom ni bilo (trkam po lesu), redni servis za 1.4 T-jet pride nekje 160-230€, odvisno kaj vse se dela. Servis naj bi bil na vsakih 30.000km ali dve leti, ampak jaz ga raje delam 1x letno.

Porabo lahko vidiš tu: http://bit.ly/9JIQbB

Garancije na avto je 2 leti, dodatno leto te pride cca 750€ (ravno dobil ponudbo). Je pa droben tisk zanimiv za prebrat, tako da ne vem, če se splača.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne mar 28, 2010 12:38 pm

za ta denar dobiš novo astro H (ESP, klima, tempomat, pa še mnogo mnogo več)

več avta v primerjavi s fiesto ali polotom pa puntekom tud najverjetneje :)

seveda astra ne spada v nižji razred malih avtekov ampak srednji

preverjeno, mi smo naredili ravno to in nam ni žal. avto pa pol

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 28, 2010 12:47 pm

So pa deli, in servisi cenejši na Puntotu, res pa da bo Puntota dosti težje prodati kot Fiesto, ali Astro. Tako da meni je tudi dosti lepša Fiesta, kot Punto.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne mar 28, 2010 1:13 pm

a4 je napisal/-a:za ta denar dobiš novo astro H (ESP, klima, tempomat, pa še mnogo mnogo več)
več avta v primerjavi s fiesto ali polotom pa puntekom tud najverjetneje :)
seveda astra ne spada v nižji razred malih avtekov ampak srednji
preverjeno, mi smo naredili ravno to in nam ni žal. avto pa pol

Res je, da je Astra več avta. Je pa vprašanje, kaj ona rabi. Za tak denar dobiš tudi kak drug večji avto, pa ni nujno da ga sploh rabi. Pa saj Punto Grande niti ni tako majhen - ima za mišji k... čez 4m v dolžino in v notranjosti je precej prostoren.

Kar se pa opreme tiče takle Punto sploh ni švoh: športni sedeži, 2-področna avtomatska klima, 6xAB, ESP, ABS, hillholder, EBD, nastavljjiv volan po višini in globini, potovalni računalnik, radio s 6 zvočniki & MP3, luči z follow me funkcijo, naslon za roko, ...

Pred nakupom sem gledal tudi Astro GTC, Octavio, 147 in Focusa. Pa sem se raje odločil za Grandeta, ker sem se v njem najbolje počutil za volanom. Pač popolnoma subjektivna odločitev =)

Mogoče bi pa res bilo za pogledat še Fiesto in Corso. Corsa je tako ali tako zgrajena na isti osnovi, kot Grande punto =)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne mar 28, 2010 1:33 pm

Vzemi GP evo.

Primeren za ženske, občutno prostornejši kot Fiesta, udobnejša vožnja kot pri Fiesti.

Mogoče ford izstopa le pri agilnosti na ovinkastih cestah ampak za običajnega uporabnika razlik ni. Da ne potožim, da pri Fiesti 185cm visok osebek že nima več prostora za glavo.

GP Evo je dober avto za relativno malo denarja.
Ne bo ti žal.

Aja, pa 1.2 motor izpusti, ker je prešibak.

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Ne mar 28, 2010 1:35 pm

Večjega avta ne rabim, nekaj v okviru fiesta/punto/corsa/P.207....gledam.

Punto za svojo ceno ponuja največ, kot je že predhodnik napisal. Za nekaj več kot 11.500€ dobim različico Fun s 5 vrati, motorjem 1.4 8v, bencinar poleg serijske opreme tudi dodatno zatemnjena zadnja stekla+kovinsko barvo+sistem blue&me.

Se mi zdi dober deal... Prav zaradi cene sem tudi podvomila v kvaliteto, vendar kot kaže so res naredili korak naprej...Upam.. :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne mar 28, 2010 1:37 pm

Dogovori se še za 1 brezplačni servis - boš videla da bo šlo.

Lp

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne mar 28, 2010 2:20 pm

cr33p je napisal/-a:Garancije na avto je 2 leti, dodatno leto te pride cca 750€ (ravno dobil ponudbo). Je pa droben tisk zanimiv za prebrat, tako da ne vem, če se splača.

a samo 2 leti garancije al kaj :shock: pa sedaj ko majo avti po 5 let garancije (kia celo 7) in da bi šel kupit nekega Fiata s samo 2 leti garancije...ojojojoj, no way! :shock:

tistih 750€ za dodatno leto pol raje daš zraven za nakup kakega drugega (dražjega) avta, pa bo dobu zraven več garancije..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov