Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

RENAULTx
Novinec

Kraj: V avtu

KDO plača prepis (prodajalec ali kupec)?

Napisal/-a RENAULTx Sr mar 31, 2010 8:04 am

KDO plača prepis - PRODAJALEC ali KUPEC? Ali pol pol?
Mogoče kdo ve katera avtohiša v Kranju naredi poceni?

P.S:
Ob prepisu mi daje en ključ od avta,na stotine sem jih že klical pa vsak pravi da nima 2 ključa,ki naj bi bla original,sicer šasijo preverim prej pa je ok...
Tako da nimam izbire ali kupim z enim ključem,kot je kupil on od nekoga prej ali pa ne kupim.

Hvala vam za pomoč,ker ne želim imeti sitnosti.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr mar 31, 2010 8:11 am

Ponavadi prodajalec, drugače pa tako kot se zmeniš. Ključa morata biti 2 pa naj se slika kdor se hoče. Kot poslušam od raznih kupce, ponavadi ne dobijo 2 ključa pri uvoženih avtih iz ITA, prodajalci pa s takšnimi izgovori da te nekam prime.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 31, 2010 8:37 am

Obvezno kup avto z dvema ključema, da ne boš kako jutro presenečen ker avta ne bo več pred hišo :lol:

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Sr mar 31, 2010 9:34 am

Ponavadi prepis plača prodajalec.V Kranju imaš najceneje v avtohiši Kranj,mislim da je 7€ ne glede na vrednost vozila.Glede ključa pa je... ga,tudi sam sem kupil avto in imam samo en ključ,pa do sedaj nisem imel problemov.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 31, 2010 9:42 am

oooooo je napisal/-a:Glede ključa pa je... ga,tudi sam sem kupil avto in imam samo en ključ,pa do sedaj nisem imel problemov.

Malo OFF
Nikakor ne razumem folka, ki imajo samo en ključ od avtomobila. Pol ga pa zgubijo ali zaklenejo v avto pa samo :shock: kaj pa zdaj :?: :idea:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr mar 31, 2010 10:25 am

Pri puntotu sem mel celo 3 ključe.

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Sr mar 31, 2010 10:39 am

Ponavadi prepis placa prodajalec, s kljuci je pa tako, starejsi avti majo po 3 (2+1rezerva), zdej novejsi pa samo 2. Pa tut ne razumem kako lohk folk kr zgubi kluce al pa kako jim je kr useen ce je sam en k kupujejeo.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 31, 2010 10:42 am

Sej lahko naredis oz ti cip dajo se v dodaten kljuc vsaj tko je blo pr mojmu VW k sem zgubu
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr mar 31, 2010 10:57 am

Če ni ključa, samo stran od avta. Obstaja možnost, da se je ključ izgubil, ampak to ne moraš vedeti zagotovo.
Še večji problem je pri avtih, ki imajo tovarniško več kot samo 2 ključa.

Če ne bo težav prej, jih boš zagotovo imel, ko boš avto prodajal.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: KDO plača prepis (prodajalec ali kupec)?

Napisal/-a tristan01 Sr mar 31, 2010 12:07 pm

RENAULTx je napisal/-a:KDO plača prepis - PRODAJALEC ali KUPEC? Ali pol pol?

P.S:
Ob prepisu mi daje en ključ od avta,na stotine sem jih že klical pa vsak pravi da nima 2 ključa,ki naj bi bla original,sicer šasijo preverim prej pa je ok...
Tako da nimam izbire ali kupim z enim ključem,kot je kupil on od nekoga prej ali pa ne kupim.

Takih trgovcev se raje izogni. Tudi sam iščem avtomobil in sem se srečal s podobno zgodbo. 75% vozil na trgu je pripeljanih iz ITA, Belgije, Nizozemske in bog ve od kod še. Prodajalci seveda veselo zatrjujejo da so vozila iz Leasinga, kjer so z vozili ravnali odlično... Kot po pravilu pa manjkajo servisne knjige (ali so pomankljivo potrjene). Tako sem gledal npr. BMW serija 3 pri Avtoelektroniki, ki je milo rečeno podrtija, potem Avtotriglav prodaja Alfe 159 uvožene iz ITA z leasinga brez potrjenih servisnih knjig, ki bodo vpisane v SLO garancijo... Skratka polom in roke čimdlje od takih vozil.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr mar 31, 2010 12:14 pm

Kakšen prepis pa bi sploh plačevali? Overitev podpisa stane 1€, pa par evrov stane nova prometna? Itak, da bo novo prometno kupec sam plačal, prodajalec pa bo že tisti evro za overitev podpisa raskiral?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 31, 2010 12:54 pm

f.taunus je napisal/-a:Kakšen prepis pa bi sploh plačevali? Overitev podpisa stane 1€, pa par evrov stane nova prometna? Itak, da bo novo prometno kupec sam plačal, prodajalec pa bo že tisti evro za overitev podpisa raskiral?

:roll: Ja kaj pa boš overil druga kot kupoprodajno pogodbo? :lol: Praviloma prodajalec plača pogodbo, se pa lahko dogovorita tudi drugače. Cena pogodbe je od 5 pa do 50 in več euro, odvisno od kraja in cene vozila.

Kar se pa ključa tiče je pa tako, zraven novega avta sta vedno najmanj 2 ključa, dosti dražjih avtov jih ima 3 ali 4 tudi. Se pač zgodi, da kak ključ manjka, iz poštenih ali nepoštenih razlogov, če je drugače avto dobro ohranjen, ne vidim razloga, da ga ne bi kupil. Za svojo varnost pa kupiš komplet novih ključavnic ali greš na odpad pa zamenjaš vse, vse se da uredit, samo od tebe je odvisno ali si pripravljen iti v ta "projekt" ali ne. Aja, pa odvisno za kak avto gre, če je nek novejši VAG grup bodi previden, če pa je to X star avto, potem pa verjemi, da je zelo malo možnosti, da ti ga ukradejo.
Freude am Fahren

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx Sr mar 31, 2010 3:33 pm

E,to mi ni niti padlo na pamet... da sebi en ključ pusti pa reče kao da nima 2,zjutraj pa greš pred blok hočeš v avto pa :shock: KJE JE?
Bom vztrajal na 2 ključih.

Pa tud za tole menjavo ključavnic ne bi blo slabo,ja, a pa moraš priložit kakšno papirologijo (da si lastnik avta ipd...) da lahko vgradiš avtu nove ključavnice in dobiš nove ključe?

Koliko to stane pri mehaniku,to ne bi bilo slabo za kasneje,ko bi že nekaj časa vozil...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: KDO plača prepis (prodajalec ali kupec)?

Napisal/-a marko01 Sr mar 31, 2010 3:38 pm

RENAULTx je napisal/-a:KDO plača prepis - PRODAJALEC ali KUPEC? Ali pol pol?

P.S:

Dobro a je sploh pomembno kdo plača prepis pa to je ja 20 € v igri, neboš se kje za 20 € cenko :roll:

Samo ste pa tudi smesni avto z enim ljučem ja in kaj pol a vi se niste dobenega ključa založli in potem bi vas nekdo takoj smatral da mu bote ponoči avto odpelali :lol:

O kakem avtu je tu sploh govora, ker menjava ključavnic ni ravno poceni hec !
Lp by Mare

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx Sr mar 31, 2010 3:43 pm

Glede zamenjave ključavnic/ključev z novimi: Govor je o priljubljenem Fiat Puntu letnik 1997. Glede prepisa v redu,kakor se zmeniva s prodajalcem.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr mar 31, 2010 3:45 pm

In ti se sekiraš da ti bojo puntota 97 vkradli :lol: in bi zato šel ključavnice menjavat--- ne se šalit no ;)
Lp by Mare

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx Sr mar 31, 2010 4:46 pm

Bivšemu sošolcu so ga.Ne rečem da smo vsi ISTE (NE)sreče ampak...PREVIDNOST JE VARNOST. :roll: Tko da če kdo ve koliko stane,bi se pa enkrat ko bom recimo že pol leta vozil odločil za to.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr mar 31, 2010 5:39 pm

Preveri da ni drugi ključ skrit v stranskih ogledalih ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 31, 2010 5:58 pm

Če ga boš kupil z enim ključem, moraš takoj menjat ključavnice, če ga ti ga že mislijo sunit, ti ga bodo zdaj, ne čez pol leta :lol: sicer pa dvomim, da bi ti kdo šel ukradit 500 eur vreden avto, mogoče so preveč gledal "Tu pa tam" :lol:
mene je nova volanska ključavnica stala 30 eur za clio 1, desno vrat lahko odklopiš, če je ne rabiš, drugače pa te ključavnice sploh niso drage. Poglej še na odpad, dopiš komplet (seveda z ključi) in menjaš. Ni to nobena težava zamenjat.

lp
Freude am Fahren

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx Sr mar 31, 2010 6:52 pm

Hvala za nasvete ker se tako lahko bolje "zaščitim" od nekaterih nepoštenih prodajalcev,začevši od izkušenj ki sem jih dobil na tem forumu... :pivo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov