Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev
 
DeeD
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 36
Pridružen: Po mar 01, 2010 10:36 pm
Kraj: Polzela

Tom Sušnik (chgotom) POZOR!!!

Napisal/-a DeeD So apr 03, 2010 5:53 pm

Špoštovani bralci

Pred kratkim sem kupil Dodge Coroneta 440 l.68 preko g. Toma Sušnika. Sprva je zadeva solidno tekla, do nakupa avtomobila, potem se je zataknilo prvič takoj po nakupu, potem drugič pri prevozu v EU in sedaj kar je najbolj resno pa tretjič ko je potrebno vrniti denar, ki naj bi ostal na Tomovem računu.
Po poračunu vseh stroškov bi mi Tom moral vrniti 3450€. 1550€ sem dobil od Eleanorja ki je s Tomom imel neke posle, sedaj pa mi Tom nikakor ne vrne preostalih 1900€. Ves čas dobivam samo neke prazne obljube ki pa so brez primernega razpleta. Vračanje denarja se vleče že od oddaje avtomobila decembra 2009 in trenutno sploh ne verjamem več, da ga bom dobil nazaj. Če bo temu res tako, mi je Tom takorekoč "ukradel" 1900€ (s tem se najbrž vsi strinjamo).

Če povzamem, me Tom vleče za nos že dobre 4 mesece z vračilom denarja. Postavil sem mu že 2 jasna datuma (10.1. in 8.2.2010) za vračilo a jih je mirno ignoriral. Do sedaj sem mu že 42-krat napisal, da mi vrne denar a se to pač ni zgodilo, ker se mu očitno ne zdi, da bi bilo to primerno. Na mejle odgovarja samo kadar se kej bolj oštrega napiše, na telefon pa se seveda sploh ne javlja več. Glede na to, da mi je dolžan več kot 2 povprečni slovenski plači se mi zdi ta situacija skrajno resna.

Zaradi vsega tega sem se odločil, da z vsemi zainteresiranimi delim svojo zgodbo nakupa Coroneta, ki mi zaradi vseh težav z g.Sušnikom daje bolj slabo voljo kot pa veselje.

Namen teme je bodočim kupcem le predstaviti situacijo na katero lahko naletijo pri nakupu...a se jim da s Tomom ubadati pa naj razmislijo in se odločijo sami.

S Tomom je že marsikdo imel težave tako da tole ni nič novega. Toma sem velikokrat opozoril, da bom začel po internetu pisat kar se je in se še vedno dogaja in da si s svojim načinom dela ustvarja slab glas. Žal mi po vsem tem času ne preostane drugega, ker ne verjamem več, da bom sploh kdaj dobil svoj denar nazaj.
Rock 'N' Roll
 
Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik
 
Prispevkov: 2840
Pridružen: To okt 21, 2008 10:24 am
Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So apr 03, 2010 5:58 pm

Avtek imaš pa le. Super zadevca. 8) Tudi sam delam v helli, in še nisem imel časa ogledati mrcino. Upam da si ga bom po praznikih vzel...pa ti tudi :lol:

Srečno...

Glede Toma - hm,... kolikor sem z njemu komuniciral, se mi zadeva ne zdi ravno enostavna ali pač...
 
DeeD
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 36
Pridružen: Po mar 01, 2010 10:36 pm
Kraj: Polzela

Napisal/-a DeeD So apr 03, 2010 6:01 pm

Takole je bilo...

Moja dolgoletna želja je prišla pred trenutek realizacije. Odločal sem se kako bi zadevo speljal in kako bi prišel do varnega nakupa oz. da me nebi nekdo nategnil in mi prodal mačka v žaklju. Prek prijatelja in poznanstev sem prišel do Toma in se mi je sprva zdelo, da je situacija dokaj sigurna in sem se odločil iti v posel z njim. No...kot je sedaj že očitno, se ni izšlo kot bi si človek želel.

Prvi pomislek je bil...kako primerno oblikovati celoten proces nakupa in plačila. Nisem želel kar nekomu, ki ga sploh ne poznam dati (zame) ogromen kup denarja in da nekaj kupi zame. Želel sem dati denar po delih, tako da bi na koncu pač nakazal le točno toliko kot je potrebno in da ne bi bilo treba vračati denarja nazaj oz. bi imel težavo ga dobiti nazaj (no sedaj imam to težavo).

Tom me je prepričal, da nakažem celotno kupnino za Dodge Charger-ja (to sem sprva mislil kupiti), ki je bila $21800 (s prevozom in Tomovo provizijo vred) in je to zneslo ravno nekja manj kot 15000€. Povod da sem to storil je bil komentar, da on ne more kar tako brez pogodbe dvigniti mojega denarja iz računa in it z njim recimo igrat v Vegas al pa ga porabiti za karkoli drugega (matr sem bil naiven). Nakup Chargerja je padel v vodo, ker je bil slab, zato mi je Tom poslal Letter Of Authorization, kjer je bila napisana nova VIN številka za Coroneta in s tem naj bi dobil zopet odobrena sredstva na banki (tokrat za znatno manjši znesek).
Vse je šlo super...Tom je šel Coroneta pogledat, vozit in mi je sporočil stanje in sem "odobril" nakup.
Narejene so bile fotke in posnet filmček, potem pa prva travma...Tom je izginil in se ni javil na mejle in niti na telefon za cele 3 tedne. Jz sem mislil, da se mi bo zmešalo in sem že resno razmišljal, da bi odletel v Chichago pogledat kaj je na stvari. Po tem se je kar naenkrat javil in obnašal kot da se ni nič zgodilo. Mislim, da ga je k temu pripravila Presidentova tema, kjer se je nezadovoljstvo nad Tomom kar nabiralo.

http://v8clubforum.mojforum.si/v8clubfo ... 957-0.html


Ob vsemskupaj je sekiranje doživljal še Skrimo, katerega avto naj bi šel skupaj z mojim Coronetom na pot.

Po obširnem pisanju po forumu smo se nekak zmenili in sem upal, da bo od takrat naprej jasno, da pač nisem stranka, ki je pripravljena kar v nedogled čakati, da se bo kaj premaknilo in da bo avto prišel v EU. Najbrž nisem bil dovolj jasen ali pa me ni Tom dobro razumel.

Po nakupu avtomobila sem en mesec težil za obračun stroškov povezanih z nakupom in transportom. To me je zopet spravilo iz tira. A je res tako težko to narediti, da mora trajati en mesec. Seveda v tem času nisem dobil niti enega jasnega odgovora, da bi vedel zakaj to tako dolgo traja. Po takem načinu dela je normalno, da se mi začnejo porajati misli, da me Tom al nateguje al pa zajebava.

Še preden sem dobil obračun od Toma se je resno zataknilo pri transportu avtomobila. Avto bi moral iti na pot 14.12.2009 in prispeti v Bremerhaven 28.12.2009. En dan prej sem od Špediterja v Nemčiji zvedel, da avto oz. kontejner sploh ni na ladiji. To je bilo šele odlično darilo za novo leto. Nihče ni nič obvestil (ne mene ne Skrimota), da se je to zgodilo in predvsem moteče je bilo dejstvo, da nisva bila deležna pojasnila zakaj se je to zgodilo. Fejst se je težilo za pojasnilo a ni bilo nobenega odgovora.
Odgovor sem si nekako sestvail sam. Pustil bom bralcem,da si po svoje razložijo situacijo...zgodba pa je tekla takole...
Kontejner je šel z dvema ladijama kasneje. Rečeno je bilo ker je bilo sranje z vremenov v pristanišču...toda...ladije so normalno plule brez zamud, torej je moralo pristanišče obratovati po planih, sicer ladije ne bi mogle pluti. Ko je končno šel kontejner na ladijo, se je zataknilo pri sprostitvi kontejnerja. Špedicija v USA ni hotela sprostiti kontejnerja in Tom se je dogovarjal z njimi in mi dal celo šefa Andrewa na telefon. To morda niti ni bila najbolj modra poteza iz njegove strani, ker mi je Andrew rekel, da kontejnerja ne bo sprostil dokler ne dobi plačanega vsega denarja do zadnjega centa...sedaj naj si bralec sam zamisli kje so tičale težave... ...Tom je tisti dan plačal neke penale pri Špediterju in potem so papirji stekli skoraj gladko. Zadeva je izpadla tako, kot da je meni in Skrimotu bila narejena usluga, in da je plačal te penale iz svojega žepa, čene ne bi dobila avtomobilov. Meni se to sicer ne zdi, ker midva nisva imela kaj zamočit na USA strani...mislim, da se bo tako zdelo tudi bralcem foruma.
Ker se je že prvič zakompliciralo pri transportu, sem se odločil, da bom na straži dokler ni avto v EU. Še dobro, da sem to storil. Bil sem v konstantnem kontaktu z špedicijo v Bremerhavnu in zopet en dan pre prispetjem ladije ugotovil, da je kontejner še vedno neodobren in da ga bodo sicer dali iz ladije, toda ne bodo ga pa predali špediciji. Seveda če se tu kej preveč mučka je postopek sledeč...prve 3 dni je ležanje kontejnerja brezplačno, druge 3 dni so penali v višini 60€/dan in nadalje 100€/dan. Zahteval sem, od Toma, da se to urgentno uredi. Ker se je mučkalo in nisem imel več zaupanja sem sam preklical vse kar je možno...dobil sem tetico na OOCL v Bremerhavnu, ki je bila zadolžena za ladijo Kobe Express in mi je razložila težavo in povedala kako se jo reši. Dobil sem kontakte od odgovornih na špediciji v USA in vseskupaj posredoval naprej, da so lahko uredili kar je bilo potrebno. O tem, kaj bi bilo če tega ne bi storil, sploh ne želim razmišljat
Zadeva se je rešila zadnji brezplačni dan za kontejner. Zamislite koliko slabe volje in zgubljenih živcev je bilo vmes Najbolj me je pa motilo sledeče... Sodeloval sem z ljudmi, ki tega ne delajo prvič a sem moral sam tako globoko posredovati, da so se zadeve uredile. Sem se seveda vprašal čemu plačujem provizije in da bi lahko morda še kar na ameriški strani vse sam uredil (no...razen avta nebi mogel testirat).

Že ko je prvič bla težava s prevozom, sem začel pošiljati povpraševanja za prevoz avtomobila špedicijam v USA in odgovori so kar deževali. Dva sta me celo klicala na mobitel, ki sem ga priložil. Očitno ni tako težko in dolgotrajno delo spraviti robo iz USA do EU.

Med celotno kolobocijo s prispetjem avtomobila v EU sem končno dobil obračun stroškov od Toma. Obračun je bil tak, da bi mi moral vrniti $5388. Ker sem v obračunu videl, da je nekatere stvari pozabil, sva se zmenila, da mi vrne $5000 (to je bil moj predlog, ki je Tomu v korist). Rekel sem, da denar rabim do 10.1.2010 in to je bil prvi datum, ko sem mu postavil, da mi vrne $5000 oz. €3450 ker sem denar rabil za plačilo carine in DDVja. Največja napaka je bila, da je zmešal zraven še posel, ki ga je meu z Eleanorjem, da mi bo on vrnil vse, ker mora kupec še nekaj čez $5000 doplačati za Dodge Ram-a. Izkazalo se je, da mora kupec doplačati cca.$3850. Od tega sem dobil 29.1.2010 $2200 oz.1550€ nakazano od Eleanorja (še nekrat hvala). Toda to je več kot 2 tedna kasneje kot sem zahteval.
Glede na to, da je v bistvu Tomu ostalo na računu $5000 mojega denarja, bi mi ga lahko takoj nakazal nazaj. Sedaj bi spomnil na začetek tegale prispevka ko sem pisal, da mi je Tom zatrjeval, da ne more kar tako dvigniti denarja, ki sem mu ga nakazal...a sedaj ga je pa lahko in ga porabil za nakup drugih avtomobilov? Bralec naj si ustvari svoje mnenje.
Kar se mene tiče je zelo narobe mešat dva posla med sabo, ker če se sedaj Tom in Eleanor slučajno skregata...bom naj**** jaz, ker lahko Tom reče, da mi mora Eleanor še kaj nakazat, Eleanor pa bo reku, da ne bo, ker je Tom kej pri njemu zamočil (zato se zadržuje razlika do $3850).
Vmes sem pošteno popizdil in sem tomu poslal recimo temu "balkanski" email. Tisti dan me je iz tira sprvilo ker sem se že tretjič zjutraj zbudil in je bila prva misel denar, ki mi ga Tom nikakor ne vrne. Res odličen začetek dneva. Seveda je bil Tom zelo užaljen in mi rekel da če mislim tako komunicirat, da sva zaključila in da me bo dal na ignor...si mislite...pa 1900€ mi je še vedno dolžen. Glede na to, da je moja ženska vmes postala brezposelna bi mi seveda zelo koristil ta denar

Zadnji datum je bil Tomu postavljen 8.2.2010, da mi vrne denar. Povedal sem, da bom začel pisati po internetu, kaj se mi dogaja in kako on dela s svojimi strnakami. Ker me je očitno že dal na ignor mi ne preostane drugega kot pa takšno pisanje. Obljubil sem, da bom to počel tako dolgo, dokler mi ne vrne denarja. Mi je napisal nazaj (že drugič) da dobim denar te dni (katere te dni...leta 2012?). Takšnih obljub sem sit. Jasno sem mu rekel, da gre na banko in nakaže denar, potrdilo o nakazilu pa skenira in mi ga pošlje...seveda tega še do danes ni naredil, denarja pa tudi še ne nakazal.
Še nova obljuba... naj bi dobil "te dni" denar nakazan od njegovega podjetja SusnikMotors, kjer je ful denarja in avtov tk da se mi ni treba sekirat in da sigurno dobim...eeeemmmm...kako naj še kej verjamem? Naj bi sedaj vse posle iz ISM prenesel na to firmo...ponavadi se to dela pred stečajem podjetij da se na ta način izognejo plačilu terjatev.

Spoštovani bralci...Takih travm zaradi ignorance ne privoščim nikomur. Avto imam doma in vsakič ko ga pogledam...na kaj mislite da pomislim?...na to, da mi Tom še vedno dolguje 1900€ in se ne zmeni za moje mejle in klice, da bi mi ta denar končno vrnil!!! Vseskupaj se mi zdi skrajno nepošteno.

Tomu sem že vnaprej povedal kaj bom pisal in ga pozval, da konstruktivno zastavi debato. Rekel je , da bo na forum dal vse račune povezane z mojim Coronetom...tega se jaz zelo veselim (saj jih sploh nisem še videl, pa mislim, da bi bilo prav da jih) in sem prosil, da da gor vse račune od nakupa Coroneta do plačila ladije...tako bomo vsi točno videli koliko je kaj koštalo.NASVET: Bralci, ki se zanimate za nakup...najrej poGooglajte osebo s katero želite delat preden karkoli z njimi začnete sodelovati. Za začetek dajte v Google ime Tom Sušnik in preberite kar stric Google prikaže.

LP,Donald

PS. Z veseljem odgovorim na vsa vprašanja ki se vam pojavijo na to temo. Ta debata bo še zanimiva.
Rock 'N' Roll
 
Uporabniški avatar
kiki13
Novinec
 
Prispevkov: 312
Pridružen: Ne nov 16, 2008 9:11 pm

Napisal/-a kiki13 So apr 03, 2010 7:40 pm

Upam, da boš uspešno rešil zadevo in dobil denar nazaj.

Sicer ne vem, kako te stvari tečejo, ampak zakaj si mu dal VSO kupnino že vnaprej? Če bi mu dal npr. 3000€ are oz. za sprotne stroške nakupa, ko pa bi bil avtomobil doma pri tebi, mu izročiš celoten denar. Takrat bi ti sigurno takoj dvignil telefon, saj bi hotel čimprej dobiti denar. To je samo moje razmišljanje, lahko da se motim, oziroma, drugače ne gre.

Želim ti veliko užitkov z avtomobilom, ki je res super.
 
Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1550
Pridružen: So avg 22, 2009 4:38 pm

Napisal/-a odprti clio So apr 03, 2010 7:56 pm

S temi Sušniki je križ po dolgem in počez. Pri nas imajo počez KRS (Štepanjsko naselje) in sem moral "direktorja" že skoraj za vrat (ni edini Sušnik s katerim sem imel težave), da sem dobil vse potrebno za internet (ne široko se je hvalil s svojim poslovanjem v ZDA in Kanadi; sicer mu je ime Vilijem - če se ne motim). Sicer pa ne vem, kaj naj rečem... Žalostno... Kje pa ima stalno prebivališče (ne ustvarjajte si mnenj)? Oz. je naš državljan? Ker če so njegovi dolgovi "črno na belem" se ga verjetno da kam prijaviti...

Off: Aja, sta oba v Helli? Sicer sem delal tam le preko ŠS, sem pa vsak drugi teden zvečer tam kot "taxist" (ne pred vhodom). Morda pa se le poznamo?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
 
Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec
 
Prispevkov: 403
Pridružen: Po jan 02, 2006 6:10 pm
Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So apr 03, 2010 8:20 pm

Zdajle bi bilo zanimivo kontaktirati uporabnika "Goos", če še sodeluje z njim.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas
 
Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3183
Pridružen: So feb 26, 2005 11:59 am
Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So apr 03, 2010 8:32 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Zdajle bi bilo zanimivo kontaktirati uporabnika "Goos", če še sodeluje z njim.

tudi on je bil opeharjen... več na v8 forumu
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
 
DeeD
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 36
Pridružen: Po mar 01, 2010 10:36 pm
Kraj: Polzela

Napisal/-a DeeD So apr 03, 2010 8:47 pm

jay je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Zdajle bi bilo zanimivo kontaktirati uporabnika "Goos", če še sodeluje z njim.

tudi on je bil opeharjen... več na v8 forumuTako je...iz dolga 1500$ je zlezel na dolg 5000$...bolano
Rock 'N' Roll
 
DeeD
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 36
Pridružen: Po mar 01, 2010 10:36 pm
Kraj: Polzela

Napisal/-a DeeD So apr 03, 2010 9:05 pm

kiki13 je napisal/-a:Upam, da boš uspešno rešil zadevo in dobil denar nazaj.

Sicer ne vem, kako te stvari tečejo, ampak zakaj si mu dal VSO kupnino že vnaprej? Če bi mu dal npr. 3000€ are oz. za sprotne stroške nakupa, ko pa bi bil avtomobil doma pri tebi, mu izročiš celoten denar. Takrat bi ti sigurno takoj dvignil telefon, saj bi hotel čimprej dobiti denar. To je samo moje razmišljanje, lahko da se motim, oziroma, drugače ne gre.

Želim ti veliko užitkov z avtomobilom, ki je res super.Tudi to je bila moja ideja toda Tom ni hotel nič delat dokler ni bilo vse nakazano...ful naivno od mene...največja neumnost pa je bila ta, da nisem ničesar o njem na netu preveril...če bi, potem se sigurno nebi odločil za sodelovanje z njim.
Rock 'N' Roll
 
Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik
 
Prispevkov: 1043
Pridružen: Ne nov 23, 2008 2:29 am
Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 So apr 03, 2010 9:24 pm

Ccoooo svašta :roll:

Hvala bogu da se teke stvari razkrije in pove še ostalim. Želim ti čim manj požrtih živcev in seveda da bi dobil svoj denar nazaj.
Slika
 
LukL
Uporabnik
 
Prispevkov: 1075
Pridružen: Po feb 09, 2009 10:21 pm

Napisal/-a LukL So apr 03, 2010 9:57 pm

kaj pa če pokličeš ostale v tej firmi, če kej vejo kaj on muti? je šlo sploh prek firme al je šlo osebno prek njega... ker na ebayu tud prodajajo

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1991-Mit ... 45f2105495
 
Uporabniški avatar
branee
Uporabnik
 
Prispevkov: 811
Pridružen: Po feb 15, 2010 10:39 pm

Napisal/-a branee So apr 03, 2010 9:58 pm

Seller info
ecarsdirect ( 37 [Feedback score is 10 to 49] )
75% Positive feedback

Na ebayu nikoli ne kupi nic ce nima seller saj 98% ali vec !!!!
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
 
LukL
Uporabnik
 
Prispevkov: 1075
Pridružen: Po feb 09, 2009 10:21 pm

Napisal/-a LukL So apr 03, 2010 10:11 pm

branee je napisal/-a:Seller info
ecarsdirect ( 37 [Feedback score is 10 to 49] )
75% Positive feedback

Na ebayu nikoli ne kupi nic ce nima seller saj 98% ali vec !!!!

tud js tak pravim!


še dobro da sem pri mojem uvozu kontaktiral kar direktno towing service in se potem vse dogovoril z njimi...
drugače bi tak blo samo sranje.. kot vidim!
 
lukp
Novinec
 
Prispevkov: 265
Pridružen: Če dec 11, 2008 10:38 pm
Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Ne apr 04, 2010 2:24 am

Na njegovem mestu tudi jaz ne bi zalagal denarja za vozila, ker je velika možnost, da kupec potem ne bi plačal v celoti, ko bi vozilo prispelo v evropo. Kot drugo, ne bi nakazal denarja nekomu, ki ga ne poznam, in če bi se odličil za nakup v Ameriki bi definitivno odletel tja.
 
Uporabniški avatar
kiki13
Novinec
 
Prispevkov: 312
Pridružen: Ne nov 16, 2008 9:11 pm

Napisal/-a kiki13 Ne apr 04, 2010 7:05 am

lukp je napisal/-a:Na njegovem mestu tudi jaz ne bi zalagal denarja za vozila, ker je velika možnost, da kupec potem ne bi plačal v celoti, ko bi vozilo prispelo v evropo. Kot drugo, ne bi nakazal denarja nekomu, ki ga ne poznam, in če bi se odličil za nakup v Ameriki bi definitivno odletel tja.


Še vedno ga potem lahko proda tukaj sam. Denar pa verjetno hoče vnaprej zato, ker je sam takšen da ne da denarja nazaj in se boji, da ge ne bi dobil. To je moje mnenje.

Za uporabnika Goos, ki je iz dolga 1500 prišel na dolg 5000 pa lahko samo rečem da osel gre samo enkrat na led...
 
DeeD
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 36
Pridružen: Po mar 01, 2010 10:36 pm
Kraj: Polzela

Napisal/-a DeeD Ne apr 04, 2010 7:59 am

kiki13 je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:Na njegovem mestu tudi jaz ne bi zalagal denarja za vozila, ker je velika možnost, da kupec potem ne bi plačal v celoti, ko bi vozilo prispelo v evropo. Kot drugo, ne bi nakazal denarja nekomu, ki ga ne poznam, in če bi se odličil za nakup v Ameriki bi definitivno odletel tja.


Še vedno ga potem lahko proda tukaj sam. Denar pa verjetno hoče vnaprej zato, ker je sam takšen da ne da denarja nazaj in se boji, da ge ne bi dobil. To je moje mnenje.

Za uporabnika Goos, ki je iz dolga 1500 prišel na dolg 5000 pa lahko samo rečem da osel gre samo enkrat na led...Goos si je že pripravil teren primerno...ni nakazal vsega denarja in dogovorila sta se, da bosta 1500$ poravnala. Ker pa je Tom grdo rečeno zasral in ni plačal špedicije v US (so jo morali fantje sami plačat...drugič...enkrat Tomu in enkrat špediciji) in ker je tak dolgo vlekel zadeve so začeli penali laufat v nemčiji v pristanišču. Penali pa so prve 3dni 60€/dan potem pa 100€/dan. Tako se pa stroški hitro nabirajo. :?
Rock 'N' Roll
 
DeeD
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 36
Pridružen: Po mar 01, 2010 10:36 pm
Kraj: Polzela

Napisal/-a DeeD Ne apr 04, 2010 8:06 am

lukp je napisal/-a:Na njegovem mestu tudi jaz ne bi zalagal denarja za vozila, ker je velika možnost, da kupec potem ne bi plačal v celoti, ko bi vozilo prispelo v evropo. Kot drugo, ne bi nakazal denarja nekomu, ki ga ne poznam, in če bi se odličil za nakup v Ameriki bi definitivno odletel tja.To je res idealen primer, toda kako pa urediti papirje gor?Prevoze?Oglede?Poznati razne zakone in predpise okoli tega?
Za vse to sem jaz pač bil pripravljen plačati provizijo nekomu...žal je to bil Tom, ki me je pač še dodatno ogoljufal.

O tej situaciji so sedaj vedno bolj obveščene inštitucije kot so ugledni Chichaški časopisi, forumi in tudi preko US ambasade v sloveniji preverjamo kaj se da narediti, da se te goljufije nehajo.
Rock 'N' Roll
 
Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 646
Pridružen: Sr mar 14, 2007 7:33 am
Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Ne apr 04, 2010 8:28 am

Zadnjič spremenil chgotom, dne Ne apr 04, 2010 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.
 
Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik
 
Prispevkov: 1399
Pridružen: Če jan 25, 2007 10:25 am
Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne apr 04, 2010 9:09 am

Sorry g. Tom! Iz vseh ogoljufanih kupcev in tudi iz tvogjega pisanja je razvidno, da se pač ne znaš iti posla. Meni sicer vsekupaj deluje, kot da imate opravka s težje obolelo shizofrenični osebo. Ne izpelje kot je dogovorjeno, en mesec se sploh ne javlja, ne vrne denarja in potem se na enkrat pojavi po nekaj tednih kot da nič ni bilo, da se vse rešuje, da preuranjeno delate paniko, potem pa ded spet za en mesec zgine meni nič tebi nič ... in spet seveda logična panika (kje je moj denar).

Tako se pač to ne dela, če se ti (g. Tom) v Ameriki kaj zgodi, da umreš, ostane tam na tisoče dolarjev, katerih slovenski kupci nikoli več ne bodo videli. Če si danes dolžen, danes tudi vrni, pa nas ne imej za norce. Najbrž misliš, da smo še vedno v času ko si zapustil Slovenijo, jo je bilo še 10km do prvega asfalta in 40km do prvega telefona. :bonk
 
Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3582
Pridružen: Pe avg 08, 2003 7:54 pm
Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne apr 04, 2010 9:21 am

Najbolj zanimi pa je,da Deed ni osamljeni primer torej.....
Ne bom se spuščal v detajle,ker zgodbe ne poznam iz prve roke a,če bi bil z tabo nezadovoljen samo Deed bi rekel,da je pač Deed neki zajebal tko pa je po forumih sodeč več oseb "nategnjenih" pa je očitno nekaj narobe na tvoji strani chgotom.
No upam,da rešite tole zadevo kar se pa posla tiče na slovenski strani je pa tole dosti velika antireklama,ker v sloveniji se vse prehitro zve,ker se domala vsi poznamo med sabo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov