Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Kupujem avto, pomoč prosim

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 5:38 pm

Pozdravljeni,
zanima me če kdo pozna tegale puntota HGT.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3664748&show=1

Danes sem si ga ogledal.
Napake ki sem jih opazil:
-športni volan brez airbaga (smo se dogovorili da v primeru menjave vzamem svoj volan z airbagom)
-počena luč (ki jo bo vrjetno težko dobit ker so čisto drugačne od vseh v sloveniji kar sem videl.
-pomarančast blatnik (ampak ličarska popravila me ne motijo).
-na vrhnjem delu mastna mašina (izgleda kot da je treba menjati samo tesnilo pokrava ventilov, ostalo izgleda ok.)

Dobre lastnosti so da avto nima rje, vse predelave so homologirane in da ga lahko menjam za mojega.

So kake posebnosti teh motorjev, kake hibe?
Zadnjič spremenil dejcc, dne Po apr 12, 2010 11:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Relax take it easY
Slika

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi To apr 06, 2010 6:03 pm

Zdaj nisem sigurn,samo se mi zdi da je ta punto bivši voz od uporabnika neeko iz fiat foruma(poglej si njegovo temo tam)........je bil pa totalka pred par leti..... :?

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ To apr 06, 2010 6:19 pm

od neekota bivši ja, sej je na a.com tud registriran, je mel avto v salonu. :)
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 6:29 pm

Sem prebral temo na Fiat Forumu in zdaj mi je avto še bolj všeč. Pač luči zadnje bi menjal za original itd. pa bi bil.

Skrbi me samo motor in realnost kilometrov. Je to vzdržljivo? Tam do ene 200.000 bi ga vozo potem pa zdilal naprej.
Relax take it easY
Slika

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace To apr 06, 2010 7:00 pm

Zvedel si, da je bil avto totalka in sedaj ti je še bolj všeč? :har

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 7:03 pm

To me ne skrbi tolk, če je dobro popravljeno, če ga ne vleče itd. ker ga je popravo in ga mislo met. Skrbi me da bi kaj na motorju ribnalo.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To apr 06, 2010 7:09 pm

da nima airbaga, počena luč, pomarančast blatnik, je daleč od dobro popravljenega...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 06, 2010 7:28 pm

Pejt raj stran od tega avta, škoda denarja plus tega, da je jama brez dna
Odločitev je pa itak tvoja

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Re: Pozna kdo tega HGT-ja (moder štajerska)

Napisal/-a scisco1 To apr 06, 2010 8:25 pm

V opisu piše, da je možna menjava za chrysler voyager ti pa praviš, da bi se zmenli, da obdržiš svoj volan. Kako bo to zgledalo punto hgt z chryslerjevim volanom :D
Ajde tisto počeno luč že dobiš kje v Italiji.
Pomarančast blatnik... če te ne moti, recimo, da tudi mene ne. Če je bil res totalka me res zanima kako je popravljen.
In seveda potrebna menjava tesnila in verjetno še česa, če boš že tesnilo menjavu ne?

Glede na to, kar si napisu ga sam nebi nikoli kupu. Moraš upoštevat, da je še marsikej, kar ti nisi opazu in se bi šele čez čas pokazalo (bil na istem, ugotovu da je jama brez dna, prodal hudiča, ker je bil pred mano fino karamboliran in slabo popravljen).

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 8:32 pm

Menjal bi za puntota mk2 isti letnik 1.2 8V z mojim doplačilom,tako da bi obdržal volan puntota.

Totalka se čuje kot da je bil cel zmečkan, bil pa je blatnik, havba, pa kilerja, do mašine sploh prišlo ni nič.

Luči so v bistvu iste kot pri mojem in imam ene originalne doma tako da to ni problem, lahko menjam sam tisto steklo ali pa kar originale dam noter. Skrbi me samo in izključno motor. Generalni servis naj bi bil narejen lani poleti. Menjana tudi sklopka itd.

Fant je kar poznan (sin direktorja ASS Tuninga), avto pa pravtako. Sem na 50/50 če bi vzel.
Relax take it easY
Slika

tricot
Nov uporabnik

Napisal/-a tricot To apr 06, 2010 8:41 pm

če ti je vse kar si opazil(vidne napake)še vedno o.k. potem nimaš kaj razmišljati-go for it!Motor se ti pa itak lahko hitro podre...tko al drugače,sploh 1.8 16V.veliko sreče z njim če ga kupiš.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To apr 06, 2010 8:41 pm

kaj te je ass tuning sploh? 8)

jaz bi ga na tvojem mestu kupil in ga postavil v šparu na parking, pa pol kako njihovo polico uveljavljal, npr. za airbag :lol:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 8:42 pm

Ja se tisto bi mi babica z berglo vn airbag pa bi uveljavo :lol:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To apr 06, 2010 8:46 pm

Avto je kolikor vem popravljen kvalitetno z samimo originalnimi deli.

Glede samega motroja je pa enak kot pri meni v barchetti, sam sem trenutno blizu 170k km in kakih resnih težav ni. Edini problem imam z občasnim nihanjem obratov.

Kolikor sem spremljal po forumih, se mi zdi da je tale hgt eden boljših ki se prodajajo pri nas. ;)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 8:52 pm

Ja. Vse HGTje kličem hodim gledat in nič ni omembe sploh vredno. Skotani so vsi to je dejstvo edino tisti moder ne tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3628630&show=1

Tega sem si ogledal in sprobal. Ta ima sprednji del za barvat če bi ga hoto met, ker so pikice popravljane z korekturno barvo :roll: V ovinku če si hiter kolesa drajsajo, streha je bila oksidirana zato je nalepka gor. Motor je pa suh ko poper to je dobro. Zdi se mi mehka sklopka in visoko prijema malce ampak so poceni. Zadeva je da tip ni za menjavo in nemorema kšeftat, avta pa mi ni na sejmu za prodajat, ker potem sem par dni brez rabim pa dnevno.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To apr 06, 2010 8:53 pm

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 8:55 pm

Prvi je dober, drugega je šel oče gledat je reko motor zelo nemiren v prostem teku, avto se že prodaja par let, tretji pa ni HGT ampak je navadni rižast punto.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 To apr 06, 2010 9:12 pm

Oba nimata podatka o servisni knjigi in podatka, če sta bla karambolirana ali obtolčena. Prvi nima podatka o tehničnemu, drugemu pa je poteku.

Js mislim, da boš zelo težko dubu ohranjenga hgt-ja. Če ti je to res sanjski avto pač tvegaj in kupi, potem pa moli da bo čim manj vlaganja vanjga.
Js ti želim uspešen nakup, pa upam da poročaš kako bo kaj z avtom.

Lp, Nejc

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 06, 2010 9:15 pm

Modrega bi vzel načeloma (prvega ki sem predlagal). Malce mi je visoka cena moj avto +1000€ potem pa še zavarovanje stane kakih 300€ več ko pr mojem. Bom se probal pogodit z ceno potem pa poročam.

V poštev pride tudi Peugeot s16 in podobne zadeve samo ni izbire :roll:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To apr 06, 2010 9:31 pm

gledaj saxo vts, golf gti, honda vti, clio rs...če že hočeš majhno raketo...od teh malih raket pa se mi je do sedaj najbolj dopadu reno petka gtt
Lep pozdrav :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov