Napisal/-a jozeG So apr 10, 2010 6:02 pm
Zadnje tri mesece, sem v postopku kupovanja svojega prvega avta, a se stvar se kar vlece - na to kar precejsen del vpliva oce, ki bo prispeval del denarja, saj bo avto vozila tudi mati =) Ta teden sva spet naredila en krog okoli prodajalcev po Ljubljani in cedalje bolj se nama zdi da se nakup rabljenega avta sploh ne splaca vec tok. Recimo bila sva pri Summit-u, kjer nama je kar prodajalec direktno povedal, da on trenutno ne proda nobenega Focusa, ker je 2 leti star dizel, drazji od novega bencinarja.
Iscem avto nizjega srednjega razreda, s petimi vrati, naceloma bencinar, 100 - 120KM. Glede na to kar sva videla ta teden, so v ozjem izboru Focus, Megane, Bravo. Naceloma tudi, ce bi se nasel kak primerek Golfa, 08 ali vec.
Glede novih so nekje take cene:
Ford Focus Ebony, 1.6 100KM
Dodatna oprema: naslon za roko, avt. klima, MP3 radio (oz. Trend Plus paket 2, ce bi se ga dalo dobiti brez tempomata - grd 4 kraki volan)
Cena: 15.990 + 810 (1.150 za paket) - 4.200 (za njihov leasing, 3.200 za keš) = cca. 12.600 €
Renault Megane Berline Authentique, 1.6 16V 101KM
Dodatna oprema: ESP
Cena: 14.120 + 360 - 500 (Akcija) - 1.000 (za leasing) = 12.980 € (na kar bi bilo se 6% ce je avto iz zaloge)
Fiat Bravo, 1.4 T-Jet 16v 120 Emotion
Dodatna oprema: ESP + ASR + MSR + Hill Holder + HBA
Cena: 16.270 + 310 - 2.280 (osnovna akcija) = 14.300 € (pa se popust prodajalca)
Pa se moja opazanja:
- V Focusa se najlazje usedem, tako spedaj kot zadaj. Zadaj imam samo kak cm prostora za glavo (sem 188). Prijetna notranjost.
- Megane znotraj deluje velik, se prijetno sedi. Pod naslonom na zalost ni prostora za odlaganje. So me fascinirali digitalni merilniki, a nevem kako se to kaj obnese v real life - pri analognih ti ga tudi pogledat ni treba, da ze priblizno ves kako hitro vozis.
- Bravo ima zelo zivahen motor, dokaj mehke pedalke in volan (mogoce celo malo prevec). Veliko opreme, blue&me je sploh super. Armaturka je na sredini malo prevec izbocena in je lahko premalo prostora za sovoznikova kolena.
Na tisto "pravo" testno voznjo nisem sel se z nobenim (nimam prevelikega zaupanja vase po treh mesecih nevoznje, bo teba malo vaje prej), Bravota pa sem vozil na krajsi relaciji.
Sedaj pa se obracam na vas, ki imate dejanske izkusnje s temi avtomobili - kaksna je poraba, cene servisov, kaj vas na splosno moti, kaj priporocate, kaj ne...
Pa se kaj zagotovo ne bom kupil: Ceed, Astre, Peugeota in pa raznih korejcev/malezijcev.
Hvala.