Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zmelkoow
Nov uporabnik

Kia Ceed SW ali Skoda Octavia Combi

Napisal/-a zmelkoow To apr 13, 2010 4:52 pm

LP!

Verjetno je takih tem že nekaj ampak vseeno:
Odločam se za nakum novega avtomobila. Odločam se med Kio Ceed SW z opremo TX in 1.6 85kW diesel motorjem in Škodo Octavio Combi Greenline (1.6 TDI).
Kia mi je vizuelno zelo všeč, prepriča tudi več opreme.
Škoda pa je nekoliko večja, sedeži so boljši....
Zanima me kakšno je vaše mnenje, kako je z vzdrževanjem, zelo pomembna mi je tudi varnost.

Hvala

Z

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To apr 13, 2010 6:32 pm

Pozdravljen.

Za Kio :
- dolga garancija, več opreme, dražje zavarovanje, dokaj dragi servisi

Škoda :
- nižja registracija, cenejši servisi, v avtu imaš bolj "trd" občutek, pa ne samo zaradi vzmetenja ampak nasplošno počutje je bolj "togo".

Sam bi vzel Škodo, ampak samo zaradi tega ker mi Kia ni všeč - zgolj vizualno. Preizkusi oba, pa boš videl.

P.s. Koliko prestav imata?

zmelkoow
Nov uporabnik

Napisal/-a zmelkoow To apr 13, 2010 6:44 pm

Kia 6 prestav, Škoda 5 prestav

Zakaj je zavarovanje Kie dražje - saj sta avtomobila v istem razredu?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To apr 13, 2010 6:49 pm

Poglej si še ceeda (World cup edition) 1.6 85kw s kar nekaj opreme pride 16.800€

Kia spada v višji zavarovalni razred, zaradi 85kw

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To apr 13, 2010 6:49 pm

ce se ne motim je razred od 60 do 80 kw. octavia ima 77kw, ceed pa 85kw. torej naj bi drzalo da je kia razred visje pri zavarovanju. ;)

zmelkoow
Nov uporabnik

Napisal/-a zmelkoow To apr 13, 2010 8:27 pm

A ve koliko se to pozna pri kasku (pri obveznem je okoli 70€) pro 50% popustu?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To apr 13, 2010 8:32 pm

zmelkoow je napisal/-a:A ve koliko se to pozna pri kasku (pri obveznem je okoli 70€) pro 50% popustu?

Pri kasko zavarovanju je višina premije odvisna od od novonabavne vrednosti vozila, starosti vozila, namena uporabe, premijskega razreda, v katerem se nahajate (odvisen od bonusa/malusa) ter višine odstotka t.i. odbitne franšize (lastne soudeležbe) od vrednosti vozila, ki jo boste ob morebitni škodi na vozilu krili sami.

Torej vsota kasko zavarovanja ni odvisna od moči vozila.

zmelkoow
Nov uporabnik

Napisal/-a zmelkoow To apr 13, 2010 8:42 pm

Če pol izračunamo za dobo 7 let, kolikor velja garancija in kolikor dolgo bi verjetno imel avto nanese pri zavarovanju cca 500eur in če rečemo da je servis v povprečju dražji za 100€ nanese 700€ skupaj 1200€, kar je še vedno manj kolikor je razlika v ceni med avtomobiloma, sploh če upoštevamo opremo....
Nekako bolj navijam za Kio pa se bi rad prepričal če je Škodilak res toliko boljši.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To apr 13, 2010 8:54 pm

zmelkoow je napisal/-a:Če pol izračunamo za dobo 7 let, kolikor velja garancija in kolikor dolgo bi verjetno imel avto nanese pri zavarovanju cca 500eur in če rečemo da je servis v povprečju dražji za 100€ nanese 700€ skupaj 1200€, kar je še vedno manj kolikor je razlika v ceni med avtomobiloma, sploh če upoštevamo opremo....
Nekako bolj navijam za Kio pa se bi rad prepričal če je Škodilak res toliko boljši.

Hm, jaz ne navijam za enega ne za drugega, tudi, jaz bi bil v zadregi med dvema, ampak je razlika v ceni kar velika. Če primerjaš Octavio Combi 1.6Greenline pride 17.777€ in ima toliko opreme kot ceed SW 1.6 85KW Edition WCE (razen 15" alu) pride pa 14.050€

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To apr 13, 2010 9:42 pm

Težak zalogaj. Jaz ti pomagat nemorem. Oba dva avta bi imel, če bi se odločal. Sicer pa pri Kii je tudi 1.6 90HP Crdi. Vsaj bil je.

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Sr apr 14, 2010 8:23 am

sam sem bil pred isto dilemo (2 leti nazaj) med kio ceed sw 1.6 in škodo oct. 1.9tdi. Odločil sem se za škodo. To je bilo leta 2008 novembra tako, da je bil še prvi model škode octavije (brez facelifta) poleg tega je bilo pred iztekom koledarskega leta in sem pri škodi zdilal tak popust da je bila razlika z kio okoli 500 evrov.
Z škodo sem od novembra 08 do danes naredil nekaj več kot 65000 km brez kakršnihkoli napak, poraba je nizka, servisiram pri pan janu. Ta nove škode imajo 4 letno garancijo brez omejitve kilometrov, kia ima 7 letno garancijo z omejitvijo na 150000 km kar jaz naredim v dobrih treh letih. Končna izdelava se mi je pri škodi zdela boljša, ceste se res dobro drži, prtljažnik ima večji, pa seveda najpomembnejše- lepša mi je bila škoda kot kia ... Takrat, ko sem jaz kupoval je bila tudi dilema ker je bil ceed čisto nov avto in nisem vedel če ima kakšne serijske napake TDI je pač še vedno bolj preizkušen motor...
Skratka na celi črti me je prepričala škoda dilema je nastala samo pri vprašanju varnosti kjer ima kia več točk po NCAP testih...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 14, 2010 10:05 am

Podobna dilema ter odločitev pri nakupu me je doletela pred letom in pol. Oba modela sta prišla v ožji izbor (tedaj še predfaceliftana Octavia z 1.9 TDI ter oprema Elegance). Kljub službenim izkušnjam s Čehinjo ter prevoženimi kar nekaj kilometri sem se zaradi ostalih argumentov odločil za Kio (ki je ob primerljivi opremi tedaj veljala cca 2.500 € ceneje).

Če ažuriram pluse in minuse na današnji čas (oba modela sta doživela kozmetični prenovi) ter se osredotočim na dotična želena modela:

Prednosti Kie Cee'd SW 1.6 CRDi proti Octavii Combi Greenline 1.6 TDI
* Garancijski pogoji, katerim se približuje tudi Škoda (4 letna).
* Šeststopenjski menjalnik ter subjektivna ocena večje živahnosti napram VW motorju.
* Več opreme (PDC, delno usnje, dvoconska klima, zatemnjena zadnja stekla, HAC, Bluetooth.
* ESP :!: :!: . Velik minus pri Octaviji s paketom opreme Greenline, ki se ceni na skoraj 18.000€ ter odsotnost danes že skoraj samoumevnega varnostnega pripomočka! Kljub pomislekom, saj ga nihče "skoraj" ne rabi, bo dober prodajni argument čez x let, pri prodaji rabljenega ;) Zaradi slednjega bi pogledoval k paketu opreme Elegance, ki pa je že dražji.
* Cena ob primerljivi opremi.

Prednost Octavie:
* Cenejši servisi - sicer predlagam izračun vseh servisov na 120.000 km, ob predpostavki, da je Škodin interval na 15.000km, Kiin pa na 20.000 ;) Ter upoštevajoč verigo pri Kiinem dieslu.
* Večji prtljažnik (580 l vs. 534 l) - Kia ima sicer že v osnovni opremi dvojno dno, ki se pri Škodi doplača.
* Udobnejše sedenje spredaj, vendar je zaradi manjše medosne razdalje bolj utesnjen občutek na zadnjih sedežih (2578 mmm vs. 2650 mm).
* Večja možnost individualizacije dodatne opreme, kar lahko naredi Octavio tudi zelo prestižno vozilo! Npr. Laurin& Klement, RS različice, ksenon, usnje+alcantara, DSG 8) , Tochscreen radio BOLERO, ipd... - vendar ceno drastično poviša :cry:
* Subjektivno za nianso boljše vozne lastnosti.

Še vedno priporočam testno vožnjo, morda bodo odločale malenkosti. Upam si trditi, da je Kia ob primerljivi opremi še vedno precej cenejša (upoštevajoč VSE akcije!), Škodi v tem paketu opreme ne odpustim manka ESP!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 14, 2010 6:16 pm

Predhodnik ti je temeljito opisal - mogoče samo še nekaj : Katera ti je lepša?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov