Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Rohirrim
Nov uporabnik

Nakup prvega avtomobila. Potrebujem vaše nasvete.

Napisal/-a Rohirrim To apr 13, 2010 8:46 pm

Najprej lep pozdrav vsem!

Pišem vam,ker kupujem svoj prvi avtomobil,ter potrebujem vaše nasvete,da se slučajno ne bi zgodilo,da bi kupil napačno.

Moj "budget" je 1500EUR max.

Všeč so mi, oz. bolje rečeno,odločam se za nakup med temi znamkami: Alfa Romeo,Chevrolet,Citroen,Daewoo,Fiat,Ford,Honda,Hyundai, Kia,Lada,Lancia,Mazda,Nissan,Opel,Peugeot,Renault,Seat,Škoda,Subaru,Suzuki,Toyota,Volvo,Volkswagen.

Kar se tiče letnika avtomobila,pa bi rad videl,da bi bil od 1999 naprej.

Ne potrebujem,neke blazne opreme v avtomobilu,klime in podobnih reči.
Potrebujem avto,ki me bo pripeljal iz točke A,v točko B,avto,ki je poceni za vzdrževati,ki pokuri malo bencina.Niti ne vem kako močnih mašin ne potrebujem.

Prosil bi vas,če mi lahko morda skopirate kakšen link iz avto.net,po vašem okusu,kako bi se vi odločili,če bi bili na mojem mestu.Seveda,prosil bi tudi,če argumentirate,zakaj se vam zdi to najboljša izbira. Hvala vam.

Zanima me še,kako je z registracijo? Je pri 10 let starih vozilih,res treba delati registracijo dvakrat letno? Se mi potemtakem sploh splača nakup takega vozila?

Npr. najbolj se mi dopade kakšen fiat punto. Baje so deli zelo poceni,ter jih dobiš na vsakem odpadu.Pa tudi vzdrževanje je cenovno ugodno. Kaj pravite?

Že v naprej,hvala za vašo pomoč!

Lep pozdrav,

Grega

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To apr 13, 2010 9:05 pm

Verjetno bi bilo za tebe najboljše kakšen Clio oziroma avto te velikosti. Poceni registracija in tudi motorji niso premočni ;)

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To apr 13, 2010 9:46 pm

poglej na avto.net.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To apr 13, 2010 9:57 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3680350&show=1

tle imas neki opreme se, avto brez problemov, motorji so vec kot vzdrzljivi, deli in vzdrzevanje minimalno, edino kar moras pazit je da ni kje rje. ;)

Gorjup13
Nov uporabnik

Napisal/-a Gorjup13 To apr 13, 2010 10:17 pm

Mogoče rahlo pristransko vendar resnično, jaz sem za prvi avto vzel renault clio, letnik 97 sedaj ga prodajam za 500€ pelje se odlično pa še vzdrževanje je in bo poceni, saj sem porihtal vse kar je bilo potrebno. Poraba je okoli 5l če se ga tiši poskoči na nakje 6,5l registracija in zavarovanje pa sta tudi okoli 500€ več si lahko prebereš tukaj. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3645746&show=1

Rohirrim
Nov uporabnik

Napisal/-a Rohirrim Sr apr 14, 2010 4:07 pm

Hvala,hvala vsem.

Gorjup13,ti bom poslal sms,da se pogovoriva naprej!

Lp

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr apr 14, 2010 5:15 pm

Tudi sam bi ti svetoval kakšnega Clia. Delov je koliko češ, tudi na odpadu se najde marsikak, saj je Clio v Sloveniji med najbolj pogostimi vozili. Pa vsak mehanik ga zna šraufat, govorim za starejše letnike, da ne bo pomote. :D

Moraš se pa zavedati, da kupiti avto za tak budget, prinese na začetku še nekaj dodatnih stroškov, servisov. Tako da ne dat vsega denarja za avto, ker ga boš nazadnje lahko gledal parkiranega pred hišo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Nakup prvega avtomobila. Potrebujem vaše nasvete.

Napisal/-a esem Sr apr 14, 2010 5:17 pm

Rohirrim je napisal/-a:Zanima me še,kako je z registracijo? Je pri 10 let starih vozilih,res treba delati registracijo dvakrat letno? Se mi potemtakem sploh splača nakup takega vozila?

Tega že dolgo ni več. Enkrat na leto - ob registraciji.

Rohirrim
Nov uporabnik

Napisal/-a Rohirrim Sr apr 14, 2010 7:19 pm

Hvala vsem za odgovore! Bom uposteval vase nasvete.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr apr 14, 2010 9:40 pm

Je teh 1500 evrov namenjenih avtu + registracija + servisi + gume, ali imaš ta denar namenjen samo za nakup avta in imaš še kakšnih 800 evrov na strani za reg., servis, gume.

Rohirrim
Nov uporabnik

Napisal/-a Rohirrim Če apr 15, 2010 2:03 pm

1500 evrov znasa avto,registracija,servisi,gume.

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov