Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

AR 159 - argumenti za oz. proti

Napisal/-a bobi11 Sr apr 21, 2010 6:30 pm

pozdravljeni

Prihaja čas za nakup drugega vozila in kot že iz naslova razvidno gledam za alfo romeo 159. V izboru imam dizla 1.9 (limunzina), ker kaj močnejšega preprosto ne maram že zaradi vseh višjih stroškov.

Sedaj pa se obračam na vas, da mi podate svoja mnenja o tem avtu, saj ne vem ali bi ga kupil ali ne. Namreč dobil sem mešane občutke, nekateri pravijo da se non stop kvarijo, drugi da ne.

Roko na srce za 13.000 € se raje prej pozanimam o prednostih in slabostih avtomobila, kot da ga kupim in potem zganjam slabo voljo pa čeprav se bo kdo sigurno našel in rekel da je o tem mnogo napisanega.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 21, 2010 6:32 pm

Ne kupuj, golf je zakon ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Sr apr 21, 2010 6:41 pm

:D vem,vem....

ampak treba bo kupiti kaj mlajšega....
Zadnjič spremenil bobi11, dne Sr apr 21, 2010 6:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr apr 21, 2010 6:41 pm

speedfreak je napisal/-a:Ne kupuj, golf je zakon ;)
sarkazem.press
ne vem ce sta ar159 ter golf v istem razredu,si malo brcnil v temo :lol:
moral bi napisat passat.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr apr 21, 2010 6:47 pm

bobi11 obišči alfa forum in je nalašč zate narejena tema o 159 tkih, tko da lahko bereš celo noč in se potem zlahka odločiš.
Slika

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Sr apr 21, 2010 7:02 pm

sm že, zato pa sem u dvomih baje da rad crkuje EGR, ter se hitro uniči volanska letev.

ne vem ali so to bolj izjeme ali je to stalna oz serijska napaka, ki se ponavlja več ali manj pri večini??

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr apr 21, 2010 7:34 pm

volanska letev je problem pri letnik 06, kasneje je baje vredu, če ti bo samo EGR crknu lahko ploskaš, ker strošek ni pretiran.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 21, 2010 7:43 pm

sejjaretun je napisal/-a:
sarkazem.press
moral bi napisat passat.

Gre se zato, da vozi vw, in itak vsi govorijo da alfe crkujejo, zakaj bi jo pol kupoval? :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr apr 21, 2010 7:49 pm

bl k boš poslušu taka in drugačna mnenja bl ti bo slabo postajal :D
Če ti je avto všeč ga kupš pa uživaš ;)
sj ni avta k neb nkolkj crknal 8), je pa res da so nektrei bolj nekteri mnj pokvarljivi, samo spet odvisn na kaj naletiš in kak je šofer itd........
js na tvojem mesti bi takoj kupu to k si reku :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: AR 159 - argumenti za oz. proti

Napisal/-a tristan01 Sr apr 21, 2010 8:28 pm

bobi11 je napisal/-a:pozdravljeni

Prihaja čas za nakup drugega vozila in kot že iz naslova razvidno gledam za alfo romeo 159. V izboru imam dizla 1.9 (limunzina), ker kaj močnejšega preprosto ne maram že zaradi vseh višjih stroškov.

Sedaj pa se obračam na vas, da mi podate svoja mnenja o tem avtu, saj ne vem ali bi ga kupil ali ne. Namreč dobil sem mešane občutke, nekateri pravijo da se non stop kvarijo, drugi da ne.

Roko na srce za 13.000 € se raje prej pozanimam o prednostih in slabostih avtomobila, kot da ga kupim in potem zganjam slabo voljo pa čeprav se bo kdo sigurno našel in rekel da je o tem mnogo napisanega.

Preveri predvsem da bo poreklo avtomobila znano. Trenutno se uvožene 159-tice v SLO prodajajo na kilograme. Vsak diler ima eno ali dve. Tistih s poreklom pa praktično ni. Če najdeš SLO vozilo si zmagal. Sicer pa avtomobil ni slab. Predlagam le da z vidika uporabnosti najdeš tako s temno notranjostjo, saj jih je cel kup s svetlo notranjostjo in čiščenje takega vozila je katastrofa.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 Sr apr 21, 2010 8:41 pm

Jaz sem v jeseni imel v ožjem izboru za nakup navedeno alfo. V preteklosti sem že bil lastnik 156-ke in bil nadvse zadovoljen z njo. Bila je slovenskega porekla in z znano servisno zgodovino. Ker 159-ke z znano servisno zgodovino nisem našel, sem potem vzel Hondo Accord.
Sicer pa če ti uspe najti kakšno s slovenskim poreklom in znano servisno zgodovino, jo le vzemi.
Pa veliko sreče pri izbiri.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr apr 21, 2010 9:06 pm

speedfreak je napisal/-a:
sejjaretun je napisal/-a:
sarkazem.press
moral bi napisat passat.

Gre se zato, da vozi vw, in itak vsi govorijo da alfe crkujejo, zakaj bi jo pol kupoval? :lol:

zato ker ti potem ni dolgocasno,skos se neki dogaja :lol: vem ker se iz vw pesaltal na alfo :arrow:

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Sr apr 21, 2010 9:44 pm

kmet... ne morm drga rečt.

159 je zakon sploh pa naj nakup ker je kr ugodna. go 4 it.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr apr 21, 2010 10:32 pm

Nekje eno leto imam 159 in mi ni žal. Oziroma mi je žal, da nisem počakal in kupil nove s 1750TBi motorjem, samo tega takrat ni bilo v ponudbi in sem si pripeljal rabljeno iz italije z 1.9 JTDm 150HP, sicer od znanega prodajalca (kolega od očeta). Težava je, da je trenutno v ponudbi pri nas dosti slabo popravljenih, ali pa z zbitimi kilometri, samo na to lahko naletiš povsod.

Vozne lastnosti so odlične, dizajn zunaj in notri mi je neverjeten, ko jo voziš se res počutiš dobro. Odlična zadeva, če si slabe volje, naenkrat se usedeš notri in se počutiš super! 1.9JTDm 150HP je en najmanj problematičnih motorjev na sploh, ravno pravšnji za rahlo bolj hitrega voznika, ki noče "divjati".

Modelno leto 2006 (tudi če je bil registriran v 2007 je lahko modelno leto 2006) ima nadpovprečno število okvar volanskih letev (nadpovprečno = recimo vsak deseti, za predstavo), ostalo pa ni težavno. EGR in DPF filtri so pa težavni pri vseh novejših dizlih, pač zaradi ekologije.
Stroški vzdrževanja niso najnižji, dobre gume so vsaj 150€ po komadu, veliki servis okoli 700€, navaden servis pa nič posebnega... Računaj na povprečno porabo 7+, relacijo s tempomatom (rad pritiskam na gas hehe) sem imel 6.3 s klimo in 4 potniki ter polnim prtljažnikom).
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Če apr 22, 2010 2:37 pm

ALIEn3001 hvala ti za razlago! :D

potem je bolje da se odločim za 150 HP, in na za 120??

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če apr 22, 2010 2:52 pm

te alfe, ki jih prodajajo razni dilerji so večinoma iz uvoza, v 95% dizli in imajo km naštimane (beri: prevrtene) na približno 20-25k letno. kot so ti že pred mano svetovali, če boš kupoval, kupi tako s slovenskim poreklom in z znano zgodovino. če boš pa kupoval od dilerja pa nujno takoj glavni servis pa fajn je, če gre kakšen mehanik s tabo (tiste buče, da je bil ravno narejen glavni servis ne verjemi).

glede motorja: 120 KM je po moje premalo za tako težak avto, razen če boš čipal. ampak o tem bi se spet lahko debatiralo...

drugače pa super avto :tomidelej:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če apr 22, 2010 2:55 pm

V kolikor denarnica prenese, se odloči za 5 cilindrov 2,4jtd (200hp).
A tudi 150hp se kulturno pelje. Manj pa nebi priporočal, je le velik avto.
Sicer se šibkejši od 150 pri nas niso prodajali, a folk uvaža vse živo.
Moje osebno mnenje glede jtdjev: 150hp+chip tuning na 175hp in370nm ali pa še najraje 2,4 210hp, odvisno od budgeta.
Če pa denar ni problem, potem definitivno 1750Tbi (200hp) + remap.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Napisal/-a bobi11 Če apr 22, 2010 2:56 pm

kaj je potem bolje vzeti 120 in jo čipati, ali raje v štartu 150?

ker ne vem koliko škodi čipanje motorja, oziroma kaj je boljše?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če apr 22, 2010 2:57 pm

Bigger=better. Že v štartu. Ne razmišljaj o manj kot 150hp.

Škodi lahko, če ne ogreješ/ohladiš motorja postopoma, saj je večji stres na turbino. Drugače načeloma naj nebi blo težav. Če res nimaš sreče ti lahko crkne črpalka goriva.
So pa to redki dogodki.

Večji problem bo najti takšno, ki nebo imela prevrtenih kilometrov.
En z Alfa foruma uvaža lepe 159ke. Nick @Žival. Kontaktiraj pa se pozanimaj, mogoče ti lahko najde kaj preverjenega. A njegove alfe (z razlogom) niso najcenejše.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če apr 22, 2010 3:04 pm

Proti-argumente si že našel, volanska letev (ki je kar draga) in par malenkosti.
Nič takega. Je pa odličen avto za vozit, najboljši v svoji klasi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov