tony. je napisal/-a:Bok! upam,da še vedno kupuješ octavijo,ker bo to sigurno prava odločitev!Sam jo tudi imam on to 1,2 tsi elegance.Vožnja z njo je pravi užitek,pa še poraba za te kilovate prav neverjetna!Sedaj imam prevoženih
3200km pa je pvprečna poraba 6 litrov na100 km,in to ne po računalniku,ampak realno,kar sem tankal.Vozim se v glavnem v klanec in seveda nazaj(vsakič 300 metrov višinske razlike!)Motor lepo vleče tudi v klanc čeprav ima samo"1200 kubikov,pa prestavna razmerja so zelo ugodna(6 prestav!)
L.P.
Dizelsko gorivo je za okrog 30% bolj kalorično od bencina plus tega, da ima še večji navor dizel, kar se zelo pozna pri večjih avtih (težjih), zato bo imel dizel vsaj za 30% manjšo porabo (ista vožnja, pogoji), razen če so pri VW TSI-ju odkril neko hudo znanost, kar pa zelo dvomim
pskoda je napisal/-a:Dizelsko gorivo je za okrog 30% bolj kalorično od bencina plus tega, da ima še večji navor dizel, kar se zelo pozna pri večjih avtih (težjih), zato bo imel dizel vsaj za 30% manjšo porabo (ista vožnja, pogoji), razen če so pri VW TSI-ju odkril neko hudo znanost, kar pa zelo dvomim
speedfreak je napisal/-a:
Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.
Če ti je motorcek dovolj zmogljiv kupi, samo vedi, da nad 130 gre poraba v višave...tako da računaj bolj na povprečje med 7 in 8 litri
Pa res, hehe. Ampak mislim da ni nič narobe, če se vseeno kaj pove - saj informacije lahko prav pridejo ne le konkretnemu avtorju teme, temveč še komu drugemu, ki ga zanima. In ravno avti, kot so Octavia, so vedno zanimivi v smislu, da vedno veliko ljudi razmišlja o nakupu.~toMmy~ je napisal/-a:Po enem letu se je pomoje avtor že odločil glede Octavie, tako da ni treba še enkrat napisat nekaj, kar je bilo že najmanj stokrat premleto!
To je dejstvo, da lahko TDI pije 5 litrov ali tudi še manj. Meni moj sicer pije 6 ali raje še malo več, ker ga vozim veliko po mestu ali pa po avtocesti (po regionalkah zelo malo).speedfreak je napisal/-a:Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.
sonic je napisal/-a:To je dejstvo, da lahko TDI pije 5 litrov ali tudi še manj. Meni moj sicer pije 6 ali raje še malo več, ker ga vozim veliko po mestu ali pa po avtocesti (po regionalkah zelo malo).speedfreak je napisal/-a:Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.
Sem pa enkrat peljal po navadnih cestah od Brega pri Savi (blizu KR) do Ljubljane in ob normalni vožnji (po omejitvah, ne manj) je bila poraba 4,5, ne da bi se kaj trudil s šparanjem... (res pa ni bilo nobene gužve, nedelja pozno popoldan)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov