Menjalnik pač ne vidi kakšna bo cesta čez 100-200 metrov.hp6715s je napisal/-a:mamo doma enga tiptronica sicer z 2.5 tdi motorjem ampak vseeno...za lagodno vožjo je menjalnik super, včasih me razjezi ko kr neki prestavlja - na delu ceste, ki jo poznaš pa veš da bo prestavu po svoje daš v ročni način in sam prestavljaš.LP
sonic je napisal/-a:Sicer je tole tudi mene malo motilo na začetku - sedaj pa ne več. Stvarje v drugačni filozofiji vožnje, če temu lahko tako rečemo - pri ročnem pač previdevaš vnaprej in npr. pustiš v nižji prestavi in ne šaltaš navzgor, ker bi čez 50 metrov spet moral šaltat navzdol, pa držiš obrate.
Pri avtomatiku pa lahko mirno pozabiš na 'prave' obrate in 'pravo' prestavo, želeno hitrost uravnavaš samo z gasom - naj sam avtomatik opravi svoje delo. Če npr. drži v visoki prestavi, nič hudega - če rabiš pospešek, je ravno zato na voljo kickdown.
Je pa seveda v tem kontekstu dobro, če je avtomatik kombiniran z motorjem, ki ima dovoljšnjo zalogo moči oz. navora...
NejcZ je napisal/-a:Konkretno za menjalnike v Sharanu nevem, ampak na kratko-enkrat avtomatik, vedno avtomatik. Prva liga uglavnem (novi avtomatiki)!
smash je napisal/-a:zanima me kaj pravite na sharan 1.9TDI tiptronic 2/2004 144000km 85kw/116KM za 9300€ + 1mesec garancije na motor in menjalnik
+ gre jutri z mano serviser avtomatskih menjalnikov z menoj, da ga preveri
avto je drugače iz uvoza (Nemčija), servisna zgleda v redu
a mogoče veste. zapisal sem si št. šasije..a se jo da kam na netu vpisat da se ugotovi kaksna zgodovina avta oz. ali je bil ukraden..lahko sploh kaj z njo naredim?
Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov