Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rwss
Nov uporabnik

Kraj: škocjan

volvo s 40,passat ali mazda 6

Napisal/-a rwss Če maj 20, 2010 11:24 am

kupujem avto v ožjem izboru so zgoraj našteti avtomobili,cenovno bi šel od 8-10000 €,če bi bil avto u redu tudi kakšen evro čez,avto naj bi bil dizel v vseh primerih.
prosim za nasvete najraje od tistih ki imate kateri od teh treh avtov ali ste ga imeli oziroma kakorkoli poznate zadevo,rad bi bral slabe in dobre stvari,hvala vnaprej,in lep pozdrav vsem :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 24, 2010 9:50 am

Dizel ali bencinar? Sam sem imel Mazdo 6 1.8 bencinar in razen rednih servisev ter potrošnega materiala (zavorne ploščice ipd.,...) dodatnih stroškov ni bilo. Edini "problem" teh Mazd (letniki '02-'05) je površinska rja na zadnjih blatnikih, ki ti jo pa v sklopu 12-letnega jamstva na prerjavenje brezplačno odpravijo. Sicer pa avto, ki ima zelo dobro vozno dinamiko (t.i. handling), a hkrati je še ravno dovolj udoben, da te ne boli hrbet na daljših relacijah.

Če pa kupuješ dizla pa se izogni letnikov '06 in '07 zaradi znanih problemov z DPF filtrom, ki so odpravljeni šele z novim modelom šestice, pri starem pa le delno s preprogramiranjem software-a. Je bilo na to temo že kar precej napisanega. Priporočljiv je tudi nakup od SLO lastnika, uvožene iz Italije imajo dostikrat zbite kilometre. To bi bilo to v grobem. ;)

Ostala 2 avta si nisem lastil, zato ne morem komentirat.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po maj 24, 2010 10:06 am

Jaz imam Mazdo6 karavan, 120 konjski dizl, letnik 2004. Sem z njo noro zadovoljen. V enem letu, kar jo imam, sem enkrat naredil redni servis ( pri popoldancu ) menjal sem filter nafte, olja, 5l olja, filter klime in zračni filter, naneslo je 140€. Od izrednega sem moral menjati mehanizem za zaklepanje voznikovih vrat ( kolikor sem iskal po mazda forumu sem bil edini s tem problemom ) cena okoli 150€. Poraba 6.1l/100km - pa nisem počasen voznik.

Če te še kak detajl zanima, vprašaj. Če si z novomeškega ali severnoprimorskega konca, pa se lahko za testno vožnjo zmenva ;)

Ostalih dveh avtomobilov nisem nikoli imel in jih ne morem komentirati..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 24, 2010 10:17 am

Kot prvo bi te rad opozoril, da S40 spada v nižji razred, kar se bo poznalo predvsem pri prostoru in malo manj "limuzinskem" občutku. Baje pa nima nekih izrazitih napak.

Mazda je nekako najbolj športno naravnana od vseh, od težav vem le za rjo, ki jo je omenil že Polo78. Od passata ima načeloma nekoliko dražje servise, vendar naj bi bila tudi bolj zanesljiva.

Passat je od te trojice še najbolj prostoren in "direktorski". Probleme so imeli začetni letniki 2.0 TDI, zato je za ta denar bolj priporočljiv 1.9 TDI.

Torej če ti prostor ni problem je S40 zelo vredu izbira, če sta ti najbolj pomembna dinamika in zanesljivost je zmagovalka 6ka in če te bolj zanimata prostornost ter premium občutek, je zmagovalec passat. Največ ti bo pa povedala testna vožnja! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po maj 24, 2010 11:40 am

Od vseh teh je Volvo še najbolj udoben (po mojih izkušnjah), imata pa ostala dva boljše vozne lastnosti ozi. boljši občutek pri večjih hitrostih ozi. ostrejših ovinkih.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To maj 25, 2010 6:27 am

jaz mam tudi 6tko, pa sem zadovoljen. in je res tako kot so napisali, je kar športno naravnana in je ful stabilna pri višjih hitrostih.
glede rje pa so tudi meni poštimali v okviru 12-letne garancije..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov