VanMuri je napisal/-a:Sem pred "težavo" - odločitev se je zožala na dve opciji in sicer Škoda SUperb ali Mazda6
- Škoda Superb, star 10 mesecev, s skoraj popolno dodatno opremo, 2,0 TDI, 140 KM
- Mazda6, enaka mašina, malo manj opreme, star 1,5 leto
Oboje je skoraj natančno 22.000 EUR
Čustva so absolutno na strani Mazde, menim pa da je Superb boljši avto za ta denar in da nudi več udobja/prostora, sploh na družinskih daljših potovanjih.
Bi pa prosil za kakšen nasvet, kako se odločiti.
Polo78 je napisal/-a:A tega reka "Mazda so j***a" ste se vsi nalezli od @saša5 ali je to le plod slovenske zaplankanosti, ki ne vidi dlje od dojčevagna?!![]()
![]()
Mislim, da taki neargumentirani komentarji ne sodijo na forum, še pri gostilniški debati bi te vprašal po zdravju, če mi kaj takega prijaviš.
Polo78 je napisal/-a:Sicer pa bi moral za 22k eur dobiti že skoraj novo Mazdo 6, sedaj imajo namreč precej velike popuste, ne pa 2 leti staro, halo! Tolike stare se prodajajo precej pod 20k eur!![]()
Kakorkoli, sam bi se odločil za Mazdo, pa ne samo zaradi oblike ampak tudi zaradi zanesljivosti, vzdržljivosti, dobrih izkušenj in možnosti podaljšanja garancije do 5 let.
CHAN je napisal/-a:Superba v Mazdini preobleki.![]()
Šalo na stran, Superb v limuzinski obliki žal z zadnje strani ravno ne prejema odobravajočih kritik (Twin Door gor ali dol), v karavanski različici je pesem povsem druga! Kljub oblikovni neizraznosti bi se sam odločal za čehinjo, zaradi ostalih prednosti - ergonomičnost, kakovost izdelave, izjemna prostornost (!), udobnost, vzdrževanje na dolgi rok.
Za omenjeno ceno 22.000€ bi pogledoval k trgovcem za novimi modeli na zalogi (kakšen 2.0 TDI z Ambiente opremo), pri rabljenih pa definitivno z Elegance opremo z dodatnimi opcijami (usnjeni + alcantara sedeži, DSG-!!!). Vendar se bojim, da pogleduješ k ponudbi testnih primerkov, katerih pač ne priporočam zaradi vprašljive zgodovine! Podobno je pri Mazdi 6, katero bi lahko za omenjeno ceno dobil že novo.
Polo78 je napisal/-a:A tega reka "Mazda so j***a" ste se vsi nalezli od @saša5 ali je to le plod slovenske zaplankanosti, ki ne vidi dlje od dojčevagna?!![]()
![]()
Mislim, da taki neargumentirani komentarji ne sodijo na forum, še pri gostilniški debati bi te vprašal po zdravju, če mi kaj takega prijaviš.
Andraz3d je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:A tega reka "Mazda so j***a" ste se vsi nalezli od @saša5 ali je to le plod slovenske zaplankanosti, ki ne vidi dlje od dojčevagna?!![]()
![]()
ce je to name letelo, se moram izjasnit, da ne trdim, da je mazda j**c, sploh ne, trdim le, da se mi zdi superb boljsi avto.
Polo78 je napisal/-a:Se strinjam s CHAN-om, Superb v karavanski različici je oblikovno povsem druga zgodba in se ga tudi sam ne bi branil. In tu konec koncev ni toliko vprašanje katero znamko bi imel raje, Mazdo 6 ali Superba, ampak bolj vprašanje ali se potrebuje tako velik avto, kot je Škoda?! In katere so še druge prioritete, ki se jih pričakuje od avta? Če je odgovor na vprašanje glede velikosti pritrdilen, potem je izbira jasna.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov