Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alfica
Nov uporabnik

twingo

Napisal/-a alfica Pe maj 28, 2010 7:25 pm

pozdravljeni!
kot nova voznica bi si rada kupila Renolta Twingota. Sicer pa imam ob tem nekatera vprašanja,ker pač še nimam izkušenj s tem.
Zanima me na kaj naj bom najbolj pozorna pri nakupu, katere so tiste napake pri twingutu,katere so najbolj pogoste..potem glede porabe sem slišala da je bolj nizka nekje od 5-6l ? ... skratka prosila bi vas da mi malo poveste,ker bi mi vaša pomoč zelo prav prišla.
Ker pa sem še študentka in nimam veliko denarja na razpolago in se mi mudi pri nakupu avta.. bi odštela nekje do 1400€..

LP

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe maj 28, 2010 7:36 pm

Kot pri vsakemu, avto peljat na testno vožnjo, avto ogret na delovno temperaturo. Ga ugasnit, pustit nekaj minut, da vidiš če bo težave z užigom. Menjalnik vsako prestavo posebi preverit, tako da v prvo greš recimo do 30km/h ini vidiš če škrta ali ne. Tako vsako prestavo posebej preverjat. Seveda tudi gledat ali avto gre kolikor toliko naravnost, da ne zavije direkt z ceste ko pustiš volan.
Ostalo pleh, pogledaš linije če so na svojem mestu da avto ni bil huje udarjat, podvozje preveriti če ni zamaknjeno, rja.
Avto ne kupuj če ima motor očiščen, ker s tem lahko zakrijejo puščanje olja. Boljše umazan avto kot čist.
Ostalo kot so zavore, sklopka itd... je brezveze gledat, ker je to potrošni material. Prej bi kupoval tak avto, ki nima narejen veliki servis, pa dodatno zbiješ ceno. Od tega kolikor ostane, pa greš narediti veliki servis in imaš mir z avto, pa brez skrbi si vsaj da ne bo kakšen jermen počil. Drugače avto za 1400 in sploh pri nas je da dobiš dober avto, kot bi zadel na lotu. Izogibaj se trgovcev, kupuj točno od lastnika ki ga je vozil.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe maj 28, 2010 8:51 pm

Soseda ravno prodaja Twingota, sicer za 1600eur ampak pomoje bi se dalo mal zglihat. Je pa 1. lastnica, garaziran, redni servisi,.. Ceprov js ne vem kej prov dost o avtu, ene 2x sm se peljal in ni blo nobenih posebnosti.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Pe maj 28, 2010 8:54 pm

Pa glej da bo mel klimo. Dandanes za 1000€ + mora že imet klimo. Če ne pa kaj drugega, Clio,Peugeot,VW..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So maj 29, 2010 12:18 pm

Porabo more met majhno. Meni clio 98 let. 1.4 75 konjev pije sedaj 5,8. Na dolgi relaciji pa je pil 5,3. Šparovec.

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a Hellyeah So maj 29, 2010 12:23 pm

mišek je napisal/-a:Porabo more met majhno. Meni clio 98 let. 1.4 75 konjev pije sedaj 5,8. Na dolgi relaciji pa je pil 5,3. Šparovec.
1.4 motor?
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So maj 29, 2010 12:57 pm

1.4 ja, ma pa 209.000 km. Vožnja pa razgibana relacijska 28 km v eno smer, vmes imam tri semaforje (v Šentjurju) kjer se ponavadi malo čaka. Ta motor je tak šparovec, da nimaš kaj rečt. Pa tudi čist solidno vleče. Tankam pa na petrolu, sem delal pozimi poizkus, stalno kdaj sem tankal na petrolu je pil okrog 4 do 5 dcl manj kot na omv. Zdaj stalno tankam na petrolu.
Smo pa meli pri bajti cliota 99 let. z 1.2 mašino, take kot so v twingotih, ga je vozila sestra, tist pa je imel 6,6 porabo pri vožnji 17 km v eno smer. Imela pa je tudi dizla 82 konjskega, tist je pa pil 5,4 - realno, računalnik je kazal 4,8.

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah So maj 29, 2010 1:02 pm

mišek je napisal/-a:1.4 ja, ma pa 209.000 km. Vožnja pa razgibana relacijska 28 km v eno smer, vmes imam tri semaforje (v Šentjurju) kjer se ponavadi malo čaka. Ta motor je tak šparovec, da nimaš kaj rečt. Pa tudi čist solidno vleče. Tankam pa na petrolu, sem delal pozimi poizkus, stalno kdaj sem tankal na petrolu je pil okrog 4 do 5 dcl manj kot na omv. Zdaj stalno tankam na petrolu.
Smo pa meli pri bajti cliota 99 let. z 1.2 mašino, take kot so v twingotih, ga je vozila sestra, tist pa je imel 6,6 porabo pri vožnji 17 km v eno smer. Imela pa je tudi dizla 82 konjskega, tist je pa pil 5,4 - realno, računalnik je kazal 4,8.
meni pije clio 1.4 16v 6.7 l/100km. sem zadovoljen čist :bow
Drive The Change.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne maj 30, 2010 10:47 am

kakšne relacije pa delaš? jaz ga ne spravim pod 7.2, je pa res da imam do službe 13km in največkrat prehitevam v hrib (največkrat bus).
litr bencina, litr olja ;)

Hellyeah
Novinec

Napisal/-a Hellyeah Ne maj 30, 2010 10:54 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:kakšne relacije pa delaš? jaz ga ne spravim pod 7.2, je pa res da imam do službe 13km in največkrat prehitevam v hrib (največkrat bus).

relacija šentjernej~novo mesto. zdej ga imam kako leto
in sem presenečen nad zelo majhno porabo.
s tem da poleti skoz klima laufa :)
sam to se fuuul razlikuje od posameznega avta
kolegu pije 1.2 16v 8l :?
Drive The Change.

Uporabniški avatar
alfica
Nov uporabnik

Napisal/-a alfica Ne maj 30, 2010 1:58 pm

Sedaj sem v resni dilemi....

Po eni strani gledam tegale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3826142&show=1

Avto ima res veliko prevoženih, po drugi strani pa ima klimo, el. pomik stekel in nizko ceno.

Po drugi strani pa gledam tagale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3736088&show=1

Avto nima tako veliko prevoženih, je tudi verjetno nekoliko bolj ohranjen in mlajši letnik, je pa zato 1x dražji in nima klime in el. pomika stekel.

Kaj mi predlagate? Kupim dražji avto ki je bolj ohranjen z manj opreme, ali veliko cenejšega z več opreme in lahko za tisto razliko v ceni vanj vložim več denarja in odpravim pomankljivosti ??

Ali obstaja kakšna nevarnost da bi zaradi veliko prevoženih (250.000km) lahko kaj hudega zgodilo z motorjem? Ali je pri motorju zgolj potrošni materijal? (žal mi je, vendar nimam pojma o tem) :roll:

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Ne maj 30, 2010 2:10 pm

Jaz bi šel prvega pogledat glede na to da ima klimo. Še vedno ga za tak denar lahko prodaš naprej in kupiš spet nekaj drugega.

Če se zmeniš za 400-500€, imaš tle še 700€ fure da bi pršla na ceno drugega. Moraš pa vedet da avto ni več mlad in bo treba nanga vlagat oz menjat potrošni material.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne maj 30, 2010 2:29 pm

Si odprta za kakšen druge avte ali samo Twingota?
Ker za takšen denar se najde še in še avtov.

Drugače se mi zdi od domen_ dobra ponudba.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne maj 30, 2010 2:34 pm

Dalec najbolsa lastnost twinga je platnena streha, poisci kakega takega in ti sigurno nebo zal.
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne maj 30, 2010 2:48 pm

alfica je napisal/-a:Sedaj sem v resni dilemi....

Avto ima res veliko prevoženih, po drugi strani pa ima klimo, el. pomik stekel in nizko ceno.

bejži od avta s toliko km! pa še en mulc ga je mew

lahko da ima klimo, sam je treba drugih toliko stvari menjat, da te lahko košta še dodatnih 500€

prodat pa ga NE bo lahko
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne maj 30, 2010 4:53 pm

zuzek je napisal/-a:
alfica je napisal/-a:Sedaj sem v resni dilemi....

bejži od avta s toliko km! pa še en mulc ga je mew

lahko da ima klimo, sam je treba drugih toliko stvari menjat, da te lahko košta še dodatnih 500€

prodat pa ga NE bo lahko

Tak avto bo verjetno prodan v 1 dnevu, samo morš tud to vedt, da se bo novi lastnik peljal domov v rikverc in jih bo naenkrat imel 137.123km.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne maj 30, 2010 5:11 pm

CockroaC je napisal/-a:Dalec najbolsa lastnost twinga je platnena streha, poisci kakega takega in ti sigurno nebo zal.

pa ne pozabit na lige zice :woohoo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne maj 30, 2010 6:38 pm

CockroaC je napisal/-a:Dalec najbolsa lastnost twinga je platnena streha, poisci kakega takega in ti sigurno nebo zal.

Pri tako starem avtomobilu se izogibaj štosov kot je platnena streha. Zaradi starosti in neprimernega vzdrževanja se zna zgoditi da bo streha puščala.

Sam sem pred leti imel twingota wind letnik 1997. Avtomobilček ni slab. Je precej bolj prostoren kot Clio (Storia). Poraba do 5,5l do 7l odvisno od vožnje. Sam sem z njim naredil cca 50.000km v letu in pol (dnevno relacija CE-MB). Edina pripomba je bila na sedeže, saj niso namenjeni za dolge poti. Sicer pa vzdrževanje ni drago (olje, filtri in ostala potrošna krama). Z rjavenjem ni težav, če ni bil razbit. Pojavijo se lahko tudi težave s kolesnimi ležaji, ki pa so zelo poceni.

Glede predlaganih avtomobilov pa bi se obeh izognil. Prvi je še stari model (pred faceliftom), je res poceni, vendar vsaj iz slik sodeč temu primerno utrujen. Računaj da bo potrebno narediti še velik servis (olje, filtri, jermen in vodna črpalka), morda še kakšna malenkost in si hitro ob 200 ali 300 EUR. Prav tako sumim da je uvožen, saj airbagi in klima v teh avtomobilih niso bili običajni na SLO trgu (doplačila za cca 30% vrednosti novega).

Drugi je videti precej obetavnejši - manj prevoženih km, novejši model, kjer so airbagi že del serijske opreme.... Res nima elektrificiranih ogledal in stekel, kar pa tudi ni takšen misnus, bolj me zmoti slika desnih vrat, kjer je polomljena kljuka.

Osebno bi si drugega šel ogledat in potem sodil. Predvsem pa išči vozilo z znano zgodovino in s čim manj lastniki.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne maj 30, 2010 6:55 pm

Men se tud oba predlagana ne zdita primerna. Prvi ze po slikah ne izgleda kej prevec obetavno (poleg vseh stvari, ki so jih predhodniki ze nasteli), pri drugem pa me poleg polomljene kljuke in malo zguljenega volana moti se to, da pise 4x airbag v kar mocno dvomim (ker ce prav vem jih toliko ni bilo v ponudbi), in da ni obljukana moznost "neposkodovan" oz. "nekaramboliran".

Js bi raje pogledal se za kaksnim drugim, sej jih je kar precej v ponudbi, tudi se kaksen crn se bo nasel, ce je to prioriteta.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne maj 30, 2010 6:56 pm

Za ta denar lahko opravičiš svoj nick in si omisliš eno alfico 145 1,4TS. Pelje se dosti bolje od twingota. Ne se zaletavat, pri nakupu se ne sme muditi, pa karkoli kupiš.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov