Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Mazda 6 ali Honda Accord

Napisal/-a HPFreak Sr jun 02, 2010 10:11 am

Pozdravljeni, sem tik pred nakupom rabljenega vozila, še nikoli nisem kupil rabljenega avta, trenutno vozim clia '96 1.2.

Rabil bi vaše nasvete in mnenja, za katerega naj se odločim:

1.- Mazda 6 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3835754&show=1

2.- Honda Accord http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2983046&show=1

Za mazdo sem slišal naj bi zadek rjavel, osebno izkušnjo imam s clarusi, ki na veliko cvetijo na zadnjem blatniku, ampak to so avti letnik 96-00, sem kar malo presenečen nad izjavo sodelavca čigar oče je avtomehanik.

Ko sem klical prodajalca honde, sem se dogovoril za ogled, vprašal sem ga, če bo možno naredit en krog in pravi, da bolj težko, saj ni registriran, edino po parkplacu. Kaj ne obstajajo kakšne "univerzalne" tablice za testno vožnjo, kajti mal mi je čudno, da se ne bi mogel pred nakupom zapeljati en krog? Ne vem, ne poznam zadeve.

Hvala,

lp, uroš
Zadnjič spremenil HPFreak, dne Sr jun 02, 2010 10:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.
aaaaaa...KONJA!

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Sr jun 02, 2010 10:14 am

moj glas za hondo. notranjost zelo kvalitetna, motor enako.
mazde ne poznam

Sebko
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Sebko Sr jun 02, 2010 10:38 am

JureV je napisal/-a:moj glas za hondo. notranjost zelo kvalitetna, motor enako.
mazde ne poznam

Enako tuki glas za hondo pa še lepša notranjost!
:-P

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Sr jun 02, 2010 11:29 am

Tudi jaz navijam bolj za hondo, pa čeprav je razlika v ceni dobrih 3k€.
Samo, če honde ne bom mogel sprobati na cesti, pa videt, če gre naravnost...:/

Zanimajo me še izkušnje, koliko pridejo servisi, koliko pride registracija, zavarovanje, kakšna je poraba, za mazdo 1.8 je verjetno tam okol 8L?
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Sr jun 02, 2010 11:40 am

Definitivno honda, čeprav tudi mazda ni slaba. Tisti, ki so vozili oba, so povedali, da je accord nekako za en nivo višje, predvsem glede kvalitete. Je pa teh vozil izjemno malo naprodaj. V vsakem trenutku morda zgolj 2 za kupit, ostalo tako tako (predvsem neprimerno vzdrževano, osnovna oprema, sumljiva zgodovina, itd). Vem, ker ravno kupujem nekaj takega :)
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 Sr jun 02, 2010 11:57 am

HPFreak je napisal/-a:Tudi jaz navijam bolj za hondo, pa čeprav je razlika v ceni dobrih 3k€.
Samo, če honde ne bom mogel sprobati na cesti, pa videt, če gre naravnost...:/

Zanimajo me še izkušnje, koliko pridejo servisi, koliko pride registracija, zavarovanje, kakšna je poraba, za mazdo 1.8 je verjetno tam okol 8L?

Tudi sam sem se lansko leto odločil za Hondo, pa je bila Mazda 6 tudi v ožjem izboru. Dosedaj ni bilo še nič narobe, pa sem prevozil 11 tisoč km. Tudi sam sem jo kupil pri pooblaščenem prodajalcu, tako da če ti dotični prodajalec ne bo nudil testne vožnje, se vsaj jaz ne bi odločil za nakup.
Zavarovanje si lahko sam izračunaš na AMZS-jevi strani ali pokličeš kakšnega agenta, saj je cena dosti odvisna od premijskega razreda. Bo pa tukaj Honda dražja od Mazde, saj je v enem zavarovalnem razredu višje.
Poraba za Hondo bo okrog 8 l, mestna bo lahko tudi 9l ali več, relacijska pa se bo prilbližala 7 litrom. Za Mazdo ne vem podatka. Kar pa se tiče servisov, pa je servis na pooblaščencu med dražjimi v tem rangu vozil, je pa kar nekaj dobrih nepooblaščenih serviserjev.
Kar se tiče obeh avtomobilov, na prvi pogled tudi Mazda ne izgleda slabo, in če res vse štima, kot je navedeno v oglasu, tudi to ne bi bil slab nakup. Mene je v nakup Honde prepričala oblika zunanjosti in notranjosti ter pregovorna zanesljivost teh vozil. Sprobaj oba, pa boš videl. 3 tisoč EUR pa tudi ni tako majhna vsota.
Veliko sreče pri nakupu.
Zoom Zoom

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr jun 02, 2010 12:04 pm

Pri mazdi je nakaj čudno. Stara KR tablica, 1. lastnik, prodajalec pa iz Zasavja.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr jun 02, 2010 12:08 pm

Mazdam so rjaveli zadnji blatniki, so pa bili vpoklici in so na servisu zadevo zaščitili, meni celo preventivno ker avto ni kazal rje na blatnikih. Pri Mazdi lahko preveriš servise na kateremkoli pooblaščencu Mazde, mislim da po letu 2006 so vsi vpisani v bazo ker je elektronska servisna knjiga (lastnik mora imeti print na A4 listu), do tega leta pa glej servisno, če bo kaj mutil...pol veš koliko je ura.
Glede Honde, nima se kaj izmikat da se ne da probati, vsak normalen prodajalec ima preizkusne ki so prnosljive, vsaj 1 par mora imeti, pač napiše nalog in če tega noče naresti....pejt stran. 3000 eur pa tudi ni mala razlika, je za razmisliti.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr jun 02, 2010 2:30 pm

Kot so že omenili, je slabost Mazde rjavenje zadnjih blatnikov. Vendar ti zadevo porihtajo na vseh Mazdinih pooblaščenih servisih, brezplačno (v okviru garancije). In ne komplicirajo, da mora biti avto servisiran na pooblaščenih servisih.

Je pa težko svetovati, ker je razlika v ceni več kot 3000 eur. Odvisno koliko si pri denarju in koliko nameravaš dati za avto. V primeru da iščeš avto za 10.000 eur, potem poglej tudi Mazde v tem cenovnem rangu, boš dobil boljši primerek.

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a Hellyeah Sr jun 02, 2010 3:08 pm

jaz ti svetujem hondico. bolš k mazda sigurno!

Lp
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr jun 02, 2010 5:59 pm

ja ne vem, men se zdi mazda čist kul, sploh pa če je še 3k cenejšta potem pa sploh, zanesljiva, nobenih težav, rjavenje pa ti brez kompliciranja zrihtajo na pooblaščenem servisu..
sicer je pa res, da je originalni servis mazde med najdražjimi.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jun 03, 2010 7:51 am

Med najdražjimi?? Tole je servis za M6 diesel na pooblaščencu, v avto gre 6l olja:

1 preventivni servis 5000km = 119€
servis 15.000 = 244,86
servis 30.000 = 285€ (s filtrom kabine 33€!)
servis 45.000 = 260€ ob tem še dodatno 70€ za meglenko + brisalce 30 eur
Zadnjič spremenil Grega_, dne Če jun 03, 2010 8:00 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jun 03, 2010 7:59 am

Osebno bi se odločil za Hondo ... čist enostavno zato, ker mi je bolj všeč.
Je pa res, da je Honda en zavarovalniški razred višje ... in pomojem če se boš s tem avtom vozil z 8l porabe tudi svaka čast ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 03, 2010 8:47 am

Grega_ je napisal/-a:Med najdražjimi?? Tole je servis za M6 diesel na pooblaščencu, v avto gre 6l olja:

servis 15.000 = 244,86

In to naj bi kao bilo poceni al kaj bi rad povedal?

Drugače gre pa moj glas Hondi, če je v zelo dobrem stanju. V nasprotnem primeru predlagam nekoliko novejšo Mazdo za podoben denar.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 03, 2010 8:48 am

Oba avta sta zelo v redu. Je pa to res težava, če ne moreš iti na testno vožnjo s Hondo, mene osebno bi to odvrnilo od nakupa. :roll:

Kar se tiče Mazde, točno tako z 1.8 motorjem sem si lastil. Povprečna poraba v mojem primeru je bila 8,2 litra, s tem da je bilo relacijske vožnje bolj malo, v glavnem so bile AC (130-140 km/h) ter mestna vožnja. Sem pa npr. imel porabo na Pag in nazaj (ter vsakodnevno jajcanje po Pagu - beri: kratke vožnje) le dobrih 7 litrov, kar se mi zdi zelo v redu, če že ne kar odlično za tak avto in motor.

O rjavenju in odpravi le tega v sklopu 12-letnega jamstva je bilo napisanega že ogromno. Naj samo še enkrat poudarim, da gre bolj za površinsko rjo, o kakem prerjavenju, da bi nastala luknja, ni govora! Drugih težav pa nisem imel (bil sem 2. lastnik), v treh letih samo redni servisi, no ja, spredaj je crknila ena žarnica pa sem preventivno menjal še drugo. ;) Avto kot tak je odličen in vreden tega denarja.

Ne rečem, tudi Honde so zelo dobre, so pa precenjene. Enostavno rečeno dobiš pri Mazdi več avta za isti denar oz. enako dober avto za precej manj denarja, kakorkoli pač obrneš. Poleg tega tale iz linka nima tempomata. Sam osebno bi se (še enkrat) odločil za Mazdo!
Antiznačkar po prepričanju

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jun 03, 2010 9:33 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:Med najdražjimi?? Tole je servis za M6 diesel na pooblaščencu, v avto gre 6l olja:

servis 15.000 = 244,86

In to naj bi kao bilo poceni al kaj bi rad povedal?

Drugače gre pa moj glas Hondi, če je v zelo dobrem stanju. V nasprotnem primeru predlagam nekoliko novejšo Mazdo za podoben denar.

..napiši ceno servisa honde pa naj se primerja, seveda sem dal podatke za dizla, za bencinarja je ceneje. Verjetno je kakšen lastnik Honde na forumu in naj napiše. Kaj pa je zate poceni??? Servis lahko vsak naredi sam, to je pač dejstvo, ampak če že govorimo o pooblaščencih...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če jun 03, 2010 9:53 am

@ Grega_
ja, to si še kolkor toklo vredi prišel skoz, samo še ti hitro kako stvar zraven zaračunajo in zna znesek bit takoj višji za 100-150€..

drugače pa tako kot je napisal Polo78, ne vem, zakaj bi bil accord vreden toliko več, men sta ta oba avta tam tam in sta mi oba zakon, torej tako honda kot mazda --> :tomidelej:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če jun 03, 2010 9:58 am

FuriousG je napisal/-a:Pri mazdi je nakaj čudno. Stara KR tablica, 1. lastnik, prodajalec pa iz Zasavja.
Mogoce se je preselil. No, je za vprasat.

Meni je Honda sicer bolj vsec, vendar ima visje zavarovanje, visjo porabo, visjo izhodiscno ceno, tako da bi najprej se enkrat premislil koliko denarja bi bil pripravljen dati za avto in (ne pozabit!) za vzdrzevanje, potem bi pa se enkrat pogledal ponudbo s primernimi modeli in cenami.

Glede tega k se ne da avta testirat - naj da prodajalec kaksno garancijo, ali pa naj ga pusti na Amzs pregled, da ne kupujes macka v zaklju (ker ena testna voznja za ta denar res ne bi smel biti problem). Sicer raje poglej za kaksnim drugim avtom, ponudbe je dovolj, slabe se prevec.
Zadnjič spremenil domen_, dne Če jun 03, 2010 9:59 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 03, 2010 9:59 am

Za 1.8 motor se redni servisi na pooblaščencu gibajo nekje od 170 € dalje, odvisno za kater servis gre (velik servis odpade, ker ima motor verigo!). Pri popoldancu pa servisi stanejo enako kot pri drugih avtih. Pri meni osebno servis ni bil nič dražji kot pri Polotu 1.4, tudi potrošni material in aftermarket rezervni deli so bili tu nekje. In to sem sedaj povedal že ene petnajstič... =P
Antiznačkar po prepričanju

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jun 03, 2010 9:59 am

ducky na srečo imam bencinarja in sem privrženec bencinarjev, so pa tole podatki od znanca, in to so pač dejanske cene pri njemu, takšen je bil račun, servis pa narejen in všteto vse kar servis zajema na določene kilometre :) , ne vem zakaj bi bil višji, razen če pride do kakšnega izrednega servisa.

HPfreak verjetno potrebuje informacije od enega in drugega avtomobila tako da, od Mazde jih je že kar nekaj dobil, od Honde pa bolj malo konkretnega in nekdo bo že napisal kaj več o Hondi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov