primo7 je napisal/-a:Sem se že kar nekako navdušil za nakup Dausterja. Čakam, da ga še preiskusim. Končno je prišel ven tudi cenik in sem kar precej razočaran. Mene zanima 4x2, ker 4x4 se mi zdi brez veze če ne rabiš, pa še dražji je. Odločen sem bil za Laureate 1.5 dCi 110 KM 4x2, ki pa ga sploh ni v ponudbi. Ponudba za Slovenski trg je precej skromnejša kot za druge države. 4x2 dobiš samo z bolj švoh motorjem in samo opremo Ambiance. (Ambiance 1.5 dCi 86 4x2). Zato razmišljam, da bi ga kupil v Romuniji, kjer pride veliko ceneje kot pri nas. dacia.ro
Laureate 1.5 dCi 110 KM 4x2 stane v Romuniji 13.800 EUR, če dodam ESP pride nekje 14.000. Res da so davki. Vendar tam kupiš brez davka, ki ga plačaš pri nas in še na neto ceno 4% DMV. Dodatno te stane začasno zavarovanje in začasne tablice in benzin do SLO. To pač šteješ kot en izlet in spoznaš Romuniji in Madžarsko. Avion do tam iz Trevisa stane okoli 20 EUR. Pri nas stane Laureate 1.5 dCi 110 KM 4x4 16.990 EURo, če dodaš še ESP 300 ( če dodaš ESP moraš že vzet volan v usnju)je 17.290.
Nekdo j eomenil strošek benzina. Iz Kopra do najbližjega prodajalca v Romuniji je 850 km. Za 1. maj smo šli v Prago z avtom in je bilo prav toliko.
Cena za Dusterja 4x2 1.5dci 110KM, ESP, CD/MP3 in električna okna: 14555€
Ne pa pozabit da je v romuni DDV 19% in en 20%.
Carina sicer odpade ker je EU plačaš pa vse dajatve pri nas.
Mogoče pojdi do uvoznika če so pripravljeni točno tak avtomobil pripeljat po naročilu, vidim, da je tak model kot ga hočeš ti na voljo tudi v Avstriji, vendar sta tudi tam ESP in volan v ustnju vezana skupaj...