Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

pomoč pri nakupu

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 12:43 pm

Ok fantje rabu bi mal pomoči oz. nasvetov pri nakupu avtomobila,ki bo daily car torej za vsak dan v službo in nazaj.Najraje bi imel novega a tudi kakšen 09 letnik bi lahko prišel v poštev.Punca ima 10k€ in ima sicer par idej kaj kupiti a kaj ko je v tem segmentu precej všečnih avtomobilov in izbira precejšna.
Kakšen se vam zdi novi Punto EVO,Opel Corsa in pa Ford Fiesta... načeloma se odloča med temi tremi medtem ko bi ji bil všeč tudi kakšen Svift.Kia Proceed ji je prevelika,Picanto pa že premajhen..
Rad bi nasvete lastnikov teh avtomobilov na kaj se splača biti pozoren in kakšni so vtisi pri teh malčkih.
Aja morm kr povedat francoza bi sicer imela pa ji nekako ne dovolim met tega na dvorišču..pač osebno prepričanje nič drugega,da nebo kdo to razumel kot napad.So vredu avti sam...brez zamere nočem ga met pred hišo.Torej z nakupom sicer ne hitiva,ker tko imava prevoze amšak konec poletja pa bova kupila še en avto.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jun 07, 2010 12:59 pm

moj glas gre Puntu Evo, res da ga ne vozm, pa z užitkom vozm večjega žlahtnika Bravota :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 1:18 pm

Ja sicer sem ga gledal vozila pa ga še nisva.Medtem sem vrgu uč tudi na i30 pa nevem.Oz avto nebo za mene že tko imam 2 ampak za punco tko,da mormo tut mal v tej smeri razmišljat :)
EVO se mi zdi kar super zadeva ja.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po jun 07, 2010 1:27 pm

i30 je pa en razred višje od teh, ki si jih naštel. sam bi izbral fiat evo, ker je od teh tamalih še najbolj "neženski". ker pa to kupuje tvoja punca bi ji predlagal opel corso. ob podobni opremi so materiali v notranjosti bolj kakovostni od preostalih dveh. tudi nasplošno se mi zdi kvaliteta izdelave veliko boljša kot pri fiatu in fordu. pa še nekako najbolj žensko deluje ta avto... moje mnenje

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 1:34 pm

No ja Corsa tudi ni slaba sploh oblika ji je zlo všeč.najbolj me zanima kako je z zanesljivostjo,ker avto bo delal mogoče 15-20k km na leto.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jun 07, 2010 1:43 pm

Kakšen agregat pa izbira (bencin - dizel)?

O fiesti ti ne morem veliko povedati, je pa zelo atraktivna, meni osebno pač ni všeč.

Mnogo ti lahko povem o opel corsi, katero sem peljal že velikokrat (več ali manj na dolge proge) in sicer z 1.3 CDTI dizlom s 75 konji (ecoflex), oprema Enjoy + dodatki. Nova corsa je zelo kvalitetno sestavljeno vozilo. Pri tej, katero sem že večkrat dozil me moti le to, da nima usnjenega volana, ampak to se pač doplača. Super avto, spredaj se sedi zelo dobro, zadaj solidno (do max. 190cm). Če se pogosto vozi več kot le dva potnika je zelo pametno razmisliti o petih vratih, saj ima trovratna zadaj zelo mmajhna okna, pa tudi dostop do zadnje klopi je precej otežen, posebno za tiste, ki so višje rasti. 1.3 dizel, katerega moč je 75KM, je več kot dovolj za normalno vožnjo ter višje hitrosti na avtocesti - pri 110 km/h ima malce čez 2500 vrtljajev, pri 130km/h ima točno 3000 vrtljajev, 4000 tisoč vrtljajev ima pri točno 160km/h - moramo pa vedeti, da je nad 130km/h že precej hrupna. Z mojo vožnjo je poraba po avtocesti (večinoma 150-160km/h) skoraj polsedmi liter, po mestu in izven mesta okoli 5,5l/100km. Pri normalni vožnji poraba ne presega 5,5l/100km. Jaz pred 3000 vrtljaji ne prestavljam. Ta motor tudi ljubi nizke obrate.
Fiat punto evo je tudi en zelo kvaliteten izdelek, ampak nič posebnega kar se tiče lepote. Njegova dobra plat je cena in dosti opreme.

V lepoti definitivno med (vsemi) konkurenti vlada corsa. Njena slabost je cena.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 1:52 pm

Hja ker bo vožnja po večini na kratke relacije se po moje dizla ne splača vzet,ker mu bomo delali prej škodo kot korist.Do službe 15 min pa mal okol pa s5 domov 15 min... dizel se še ogreje ne na delovno tem. tko,da... bi skor raj bencinerja vzel.
Glede same prostornosti tudi ni pene,ker bi se največ 2 vozila v tem avtu za ostala pota in daljše relacije so drugi avti pr hiši.Za v službo pa je dovolj malček,ki je zanesljiv in ne dela problemov.Tamala je pa tudi tko velika,da ne potrebuje več avtosedeža in se sama prveže zadi tko,da ni ravno pogoj 5V.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jun 07, 2010 2:08 pm

boji det pa daj ženi hondo ;) :lol:

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jun 07, 2010 3:04 pm

Če ima otroka in če se veliko vozi in parkira po mestu ji vsekakor priporočam 5-vratni avtomobil - to bi za moje pojme moral biti pogoj. Ampak vsakemu svoje.

Budžet bo verjetno na koncu še nekoliko povečala, saj za ta denar dobi več ali manj samo osnovne različice...
Aja, če smem nekaj pripomnit: moj peugeot 206 1.4 HDI dela že celih 8 let (prevoženih vsega 100.000km) samo kratke relacije po 2-5 km in v vsem času z njim ni bilo problemov (niti pri prejšnji lastnici niti pri meni). No, izbira je njena. Če dela krepko pod 20.000 kilometrov se ji najbrž splača bencinar.
Še eno pripombo imam... v prvem postu si dal opazko, da ji je proceed prevelik, nato pa si razmišljal o hyundaiu i30. Ta avta sta povsem enako velika.

Predlogi :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3844193&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3841381&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3819422&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3814993&show=1

Ali pa kaj rabljenega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3515389&show=1

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jun 07, 2010 3:05 pm

Francoza noče imet pred hišo :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po jun 07, 2010 3:30 pm

DaDek je napisal/-a:boji det pa daj ženi hondo ;) :lol:

Čuj nena mi uletavli z takimi :)

Bi ji dal Hondo pa pravi,da to ni avto,da je to drvarnica in,da se z takim vozom nena misli okol vozit :?
Ka pa te čem,če me pa že fsaki mulec z TDI-jem dol pokne tak,da prav punca,da ni šans,da se vsede v ta voz,kaj šele,da bi ga ona vozla....
@Antiznačkar hvala za predloge no v glavnem pač punca ima take želje in gledala je meddrugim tui i30 za proceeda pa je rekla,da ji je prevelik,ker ga je že vozila (ga ima njena sestra)
Drugače pa glede dizla nevem no...za kratke razdalje lih nebi blo fajn met turbinca..ali pa se mogoče motim in pa po moje bo delala premalo kilometrov,da bi bil boljši nakup dizla.No kakor sem reku mogoče se motim.
Francoza pa res nočem na dvorišču mogoče pogojno kakega Peugeot-a pa še to raje vidim,da ne.Ne vem sam sicer nisem imel nikol francoza jih je pa par zamenjal že brat in vedno je blo neko sranje...tko,da.. žal francoza nočem met poleg Honde in Kie.
Glede 5 vrat pa so bolj praktične to definitivno in pri otrocih je to velik plus a punca ima raje 3V izvedbe.
Kaj pa čem itaq vsi vemo kako znajo ženske zakomplicirat stvar :)
BTW hvala za nasvete in izkušnje.Je med nami tuki kakšen voznik Fieste in Astre in morebiti novega Punto-ja...v salonih vsi namreč svoje hvalijo kot zlato jst pa bi rad iz prve roke zvedu kako se določeni avti obnesejo ko ga imaš enkrat doma.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jun 07, 2010 4:36 pm

je težko ko med kupovanjem ugotoviš da avto ki ga iščeš ne obstaja :lol:

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Po jun 07, 2010 5:38 pm

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov