čare je napisal/-a:Jaz res ne vem od kje vam 80% folka informacije da ni pametno dizla kupovat če se ne voziš dost??Pa to je veljal 20 let nazaj ne pa leta 2010.Avto pejt probat in boš videl kako bo.
pskoda je napisal/-a:Se ti ne splača kupit, razen če bi ga dobil po ugodni ceni, ker recimo zavarovanje med 66kw in 80kw ni nobene razlike
čare je napisal/-a:Jaz res ne vem od kje vam 80% folka informacije da ni pametno dizla kupovat če se ne voziš dost??Pa to je veljal 20 let nazaj ne pa leta 2010.Avto pejt probat in boš videl kako bo.
lukp je napisal/-a:
Jaz ne vem v katerem letu ti živiš, ampak dizla se ne splača kupit, če ne prevoziš veliko. Že vzdrževanje je dražje, ker je glavni servis za dizla od 700 do 1000 EUR, pri bencinarju ga pa ni. Jaz prevozim veliko kilometrov in ko bom kupoval avto bom pogledal tudi za bencinarji.
lukp je napisal/-a:
Že vzdrževanje je dražje, ker je glavni servis za dizla od 700 do 1000 EUR, pri bencinarju ga pa ni.
dmalis je napisal/-a:Živjo,
morda postanem novi lastnik Kie in pred nakupom bi rad povprašal za vaša mnenja glede dejanske primernosti 1.4 66KW bencinske izvedbe. Sicer bom šel na preizkušno vožnjo, vendar me zanimajo tudi mnenja lastnikov/poznavalcev.
nevermind je napisal/-a:No pri nas doma so dve isti znamki vozila, od tega je en bencinar in en dizel.
Pri bencinarju je servis za nekje 100-130€ cenejši, odvisno kaj se menja na določen interval.
Dizel je dražji zaradi duple količine olja in vsi filtri razen mikro fitlre so dražji za 40%.
Antiznačkar je napisal/-a:čare je napisal/-a:Jaz res ne vem od kje vam 80% folka informacije da ni pametno dizla kupovat če se ne voziš dost??Pa to je veljal 20 let nazaj ne pa leta 2010.Avto pejt probat in boš videl kako bo.
x2
In prepričan sem, da gre 1.6 CRDI že 90-konjski mnogo bolje kot ta 1.4 bencinar ob vsakodnevni vožnji.
Sicer pa se mi zdi 90 bencinarskih konjev mnogo premalo za tako težak avto, morda bi dizelskih bilo dovolj... se pa čudim, da je prejšnjega 109-konjskega osnovnega bencinarja nadomestil 90-konjski. Je 109-konjski še vedno na voljo? Na dizelski strani pa 90-konjski v novem ceedu ni več na voljo - le kdo bi razumel to politiko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov