stench je napisal/-a:Jaz ti lahko povem kaj o xantiji.
Avto ima s tem motorjem solidne zmogljivosti, ker ima samo 1300kg, poraba je pri mešanem ciklu z dosti kratkih razdalj 8,5. Na dolge relacije pade tudi za dober liter, tank ima 65l, kar sicer boli ko greš na bencinsko, vendar omogoče kar nekaj kilometrov.
Avto ima hidravlično vzmetenje in je vožnja res udobna, hkrati se avto ne nagiba tako zelo v ovinkih in je kar stabilen ( se vidi da nima velike teže).
Problemov z vzmetenjem nima, kugel v katerih je olje nerabiš menjat, ampak se samo zamenja olje, zato je vzdrževanje cenejše kot če bi imel obične amortizerje (eni se hidravličnega podvozja zelo bojijo, češ da je drago in da se kvari). Mi z našim nismo imeli problemov, ko je bil še dokaj nov, je šla polosovina zadaj in pa po kakšnih 6 letih je crkovall senzor pritiska v mašini. Nevem točno kaj je to, avto na momente ni lepo laufal, ni imel moči in je cukal, in kot zakleto, takrat ko je bil na servisu je pa delal normalno. No, popravilo je bilo 120€ in ni več problemov. Obični servis še s kakšno stvarjo zraven na pooblaščencu stane okrog 200€.
Pri nas se je pri relativno novem še pokazal rja pri zadnih vratih na obeh straneh spodaj v kotih, na ostalih mestih rje ni.
kolikor je avto v principu dober in voznja udobna...
imel sem jo sam, kupljena ravno tako v velenju...treba bilo dat predihtat hidro crpalko (nova 400, dihtanje in delo cca 50% ceneje)..kar se krogel tice, se dajo polnit (sano pri starih mojstrih, tega nisem nobenemu servisu zaupal, oz. niti ne vem ce polnijo), ali pa se manjajo (cca 30-35€ ena)
meni pa ravno 1.8 ni dober motor (imel v xsari)...ravno 81kw pade v visji razred...ko kaj crkne, prakticno noben mojster ne pozna tega motorja dovolj, da bi s prve rekel, to je hin - takrat na xsari menjal skoraj pol senzorjev, pri vsakem je bilo sprva malo boljse, a se je napaka (obcasno, pri pospesevanju, kot da bi en cilinder nehal delat) vedno ponavlajala..dokler nismo na blef na testerju videli prehodne napake na senzorju klenkanja
je pa res, da rje, ce avto ni bil karamboliran, ali vsaj podrajsan, naceloma ni...se ta na vasih vratih je bolj unikatne narave