Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Nakup avtomobila med 1500€ in 2000€

Napisal/-a Foto Jovo To jun 29, 2010 1:06 am

Pozdravljeni,

kmalu bo šla od doma pro_ceed :cry: zato potrebujem novo zadevo!

Gledam za avti:
-ki imajo klimo
-abs
- med 80 in 100KW
- med 1.6 in 2.0 mašino
- bencinar (solidna poraba max. do 9)
- prostoren (trivratne izvedbe odpadejo)

Naj NE bo:
- opel
- fiat
- alfaromeo
- renault

Gledal sem za:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3889552&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3884015&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3853452&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3847151&show=1

Recimo da bi se med temi odloču...

Kaj bi mi vi kaj priporočali?

Hvala v naprej!

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To jun 29, 2010 1:34 am

kak ford mondeo, laguna?

EDIT; aja, renaulta ne

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 To jun 29, 2010 9:57 am

jz ti od zgoraj naštetih priporočam Carismo...

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo To jun 29, 2010 10:14 am

Sj ni nujno da je od zgoraj naštetih avtov... Tisto je pač samo primer, kateri se mi dopadejo...
Peugeot 406 je to uredu avto (kvaliteta, vzdržljivost...)?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To jun 29, 2010 11:11 am

Samo si pa pacient napišeš da renoja ne pol pa daš gor peugeota..... Oba sta francoza prav tako citroen.... Za tak denar boš teško kupil avto ki ne bo povzročal problemov. Osebno bi ti svetoval opel vectro 1.6 bencinar v tem rangu ampak OPEL ne, ali pa kako hyundai lantro ,...
Lp by Mare

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jun 29, 2010 11:55 am

Jaz ti lahko povem kaj o xantiji.
Avto ima s tem motorjem solidne zmogljivosti, ker ima samo 1300kg, poraba je pri mešanem ciklu z dosti kratkih razdalj 8,5. Na dolge relacije pade tudi za dober liter, tank ima 65l, kar sicer boli ko greš na bencinsko, vendar omogoče kar nekaj kilometrov.
Avto ima hidravlično vzmetenje in je vožnja res udobna, hkrati se avto ne nagiba tako zelo v ovinkih in je kar stabilen ( se vidi da nima velike teže).
Problemov z vzmetenjem nima, kugel v katerih je olje nerabiš menjat, ampak se samo zamenja olje, zato je vzdrževanje cenejše kot če bi imel obične amortizerje (eni se hidravličnega podvozja zelo bojijo, češ da je drago in da se kvari). Mi z našim nismo imeli problemov, ko je bil še dokaj nov, je šla polosovina zadaj in pa po kakšnih 6 letih je crkovall senzor pritiska v mašini. Nevem točno kaj je to, avto na momente ni lepo laufal, ni imel moči in je cukal, in kot zakleto, takrat ko je bil na servisu je pa delal normalno. No, popravilo je bilo 120€ in ni več problemov. Obični servis še s kakšno stvarjo zraven na pooblaščencu stane okrog 200€.
Pri nas se je pri relativno novem še pokazal rja pri zadnih vratih na obeh straneh spodaj v kotih, na ostalih mestih rje ni.
Slika

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda To jun 29, 2010 12:07 pm

Mi smo imeli doma 406-ko 2.0 bencinarja in je po 140k kilometrih začelo vse tako svinjsko crkovat, da je bil avto v letu in pol petkrat servisiran (enkrat smo ga celo mogli odpeljat na servis), lastnik pa ob fino čez jurja evrov, tako da bi ti ga zaradi te slabe izkušnje odsvetoval.
Od naštetih je meni najbll všeč micka, ampak vprašanje če ni zoki (prodajalec) mal kilometrčke šraufnu.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To jun 29, 2010 2:07 pm

marko01 je napisal/-a:Samo si pa pacient napišeš da renoja ne pol pa daš gor peugeota..... Oba sta francoza prav tako citroen....

se podpišem
Alergičen na rjo

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin To jun 29, 2010 11:17 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3172921&show=1

Imam sam, vendar prejšnje generacije.
Prostoren, udoben, zanesljiv.
Priporočam

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 30, 2010 9:22 am

Kaj, a ti je un modr clio tok problemou delu?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo Sr jun 30, 2010 12:06 pm

zuzek je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:Samo si pa pacient napišeš da renoja ne pol pa daš gor peugeota..... Oba sta francoza prav tako citroen....

se podpišem

Mam slabe izkušnje z renoji tako da sem dal vn iz ožjega izbora. Peugota sm pustu, ker nimam preveč izkušenj zato je bil tudi on v izboru.
odprti clio je napisal/-a:Kaj, a ti je un modr clio tok problemou delu?

Modri Clio? Kdaj sm pa jst mel modrega Cliota?

Zgleda bom gledu za Citroeni :D

Če ima še kdo kakšno dobro ponudbo naj sporoči.

Hvala za informacije!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jun 30, 2010 12:35 pm

stench je napisal/-a:Jaz ti lahko povem kaj o xantiji.
Avto ima s tem motorjem solidne zmogljivosti, ker ima samo 1300kg, poraba je pri mešanem ciklu z dosti kratkih razdalj 8,5. Na dolge relacije pade tudi za dober liter, tank ima 65l, kar sicer boli ko greš na bencinsko, vendar omogoče kar nekaj kilometrov.
Avto ima hidravlično vzmetenje in je vožnja res udobna, hkrati se avto ne nagiba tako zelo v ovinkih in je kar stabilen ( se vidi da nima velike teže).
Problemov z vzmetenjem nima, kugel v katerih je olje nerabiš menjat, ampak se samo zamenja olje, zato je vzdrževanje cenejše kot če bi imel obične amortizerje (eni se hidravličnega podvozja zelo bojijo, češ da je drago in da se kvari). Mi z našim nismo imeli problemov, ko je bil še dokaj nov, je šla polosovina zadaj in pa po kakšnih 6 letih je crkovall senzor pritiska v mašini. Nevem točno kaj je to, avto na momente ni lepo laufal, ni imel moči in je cukal, in kot zakleto, takrat ko je bil na servisu je pa delal normalno. No, popravilo je bilo 120€ in ni več problemov. Obični servis še s kakšno stvarjo zraven na pooblaščencu stane okrog 200€.
Pri nas se je pri relativno novem še pokazal rja pri zadnih vratih na obeh straneh spodaj v kotih, na ostalih mestih rje ni.

kolikor je avto v principu dober in voznja udobna...
imel sem jo sam, kupljena ravno tako v velenju...treba bilo dat predihtat hidro crpalko (nova 400, dihtanje in delo cca 50% ceneje)..kar se krogel tice, se dajo polnit (sano pri starih mojstrih, tega nisem nobenemu servisu zaupal, oz. niti ne vem ce polnijo), ali pa se manjajo (cca 30-35€ ena)
meni pa ravno 1.8 ni dober motor (imel v xsari)...ravno 81kw pade v visji razred...ko kaj crkne, prakticno noben mojster ne pozna tega motorja dovolj, da bi s prve rekel, to je hin - takrat na xsari menjal skoraj pol senzorjev, pri vsakem je bilo sprva malo boljse, a se je napaka (obcasno, pri pospesevanju, kot da bi en cilinder nehal delat) vedno ponavlajala..dokler nismo na blef na testerju videli prehodne napake na senzorju klenkanja
je pa res, da rje, ce avto ni bil karamboliran, ali vsaj podrajsan, naceloma ni...se ta na vasih vratih je bolj unikatne narave
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jun 30, 2010 12:42 pm

Za ta denar dobiš večji ali manjši strošek. Pri francozih in italijanih večji, pri japoncih/korejcih manjši.
Glej honde, hjundaje, mazde ipd.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr jun 30, 2010 12:48 pm

Hyundaje glej, če te rja ne moti. Mehansko in elektronsko zelo dobri, se ne kvarijo, ampak rja je problem. Pa tudi vožnja ni lih najboljša, pa armaturka oz. materiali so zelo cheap. Ampak če te to ne moti, boš prišel skozi še najceneje.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jun 30, 2010 3:00 pm

Daedalus je napisal/-a:Hyundaje glej, če te rja ne moti. Mehansko in elektronsko zelo dobri, se ne kvarijo, ampak rja je problem. Pa tudi vožnja ni lih najboljša, pa armaturka oz. materiali so zelo cheap. Ampak če te to ne moti, boš prišel skozi še najceneje.

Rji se lahko izogneš, če pogledaš še za enim korejcem - in to je Daewoo.
Accenti rajvijo pri zadnjih obrobah.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 30, 2010 3:46 pm

Foto Jovo je napisal/-a:Mam slabe izkušnje z renoji tako da sem dal vn iz ožjega izbora.

Še v časih, ko si kombi furu (torej predno si začel fotkat po kafičih), si mel cliona (tm '95, leto gor al dol), mogoče ni biu modr. Če me spomin ne vara je biu 1.4...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo Sr jun 30, 2010 7:42 pm

odprti clio je napisal/-a:
Foto Jovo je napisal/-a:Mam slabe izkušnje z renoji tako da sem dal vn iz ožjega izbora.

Še v časih, ko si kombi furu (torej predno si začel fotkat po kafičih), si mel cliona (tm '95, leto gor al dol), mogoče ni biu modr. Če me spomin ne vara je biu 1.4...

Uh dober spomin ni kj... to je bilo pred 5-imi leti :) S tistim cliotom nisem imel sreče... :(

Daewoo nč pametnega ne dobiš (pri nubiti mi zunanjost sploh ne potegne)
Mogoče kakšna honda accord?
Hyundai accent bi tudi lahko bila v ožjem izboru...
Skupaj smo zadevo zelo zoožali ostalo je v igri: Accent, accord, Xantia
Kaj pa tale?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3901369&show=1
Neki me mika da bi preskočil na zelo udoben avto... do zdaj je bilo malo neudobno :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 01, 2010 12:37 am

Definitivno je accord eno klaso višje od ostalih dveh.
Če nočeš problemov glej japonca.
Glede na zgodovino avtomobilov do sedaj, je jasno, da nimaš dosti pojma o avtomobilih.
Če sprašuješ za nasvet ga potem tudi upoštevaj.

Lahko pa greš (spet) z glavo skozi zid pa kupiš pač še eno kanto.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jul 01, 2010 1:12 pm

Pojdi pogledat par avtomobilov, preko monitorja se neda nič kupit.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov