Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cray
Nov uporabnik

PASSAT 2007 2.0 TDI - Slovensko trenutno stanje

Napisal/-a cray To jun 29, 2010 6:36 pm

Počasi zgubljam živce pri nakupu Passata 2.0 TDI. Ko sem dodobra naštudiral, kaj je potrebno gledati, kaj je važno, kaj ni, sem začel ugotavljati, da so vsi (skoraj brez izjeme) avtomobili uvoženi iz tujine iz lizing hiš. Prodajalci vsi (brez izjeme) trdijo, da so z realnimi kilometri, saj lastniki, ki avto vrnejo iz poslovnega najema, nimajo nobenega povoda za prevrtavanje km.
Ne vem, zakaj potem najdem avtomobile z nerealnimi kilometri iz lizing hiš z računom od lizing hiše, kjer so že napačno zapisani km....
Francija, Nemčija se še da preveriti VW sistem, Italija težko.

Kar nekaj avtov sem preveril na VW servisu s številko šasije. Po primerjavi s servisno knjižico po navadi nekaj ne štima. Ali tistih servisov ni v VW sistemu, so samo garancijska popravila, ali kompletno ne štima itd.

Največkrat je poneverba tega tipa: Pri okoli 120 ali pa 90 kkm je zadnji servis. Avto pa ima kao 110 ali pa 125, ali pa 145.. Ko si narišeš graf čas proti km, točno vidiš, koliko bi jih naj bilo, če računaš, da se je avto kakšne 3 mesece potoval sem (pa še to je verjetno manj) in na koncu vidiš, da manjka vsaj 50 kkm. to je včasih evidentno, če se vidi iz VW sistema, včasih pa lahko samo predvidevaš. Osebno sem v 2 mescih videl že kar nekaj brez dvoma poneverjenih servisnih knjižic.

Pa kaj naša Policija nič ne naredi zato? To je klasična prevara.

Najbolj všeč mi je izjava 80% dealerjev: "Pa saj je avto star komaj 2-3 leta, kako sploh naj ima 200 000 km?" Ja, res je veliko, ampak v tujini je to normalno, zato pa imajo poslovne najeme. Ker je avto potrošna roba..

Kaj res ne gre prodajat avte brez hudih poneverb?
Saj bi potem tudi ljudje razumeli, da pri 200 kkm avto še ni nujno za v kanto. Ne pa da vidiš samo neke magične številke.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jun 29, 2010 7:37 pm

Hja kolega, tako sem si jaz glavo razbijal kake 4 mesece preden sem nabavil avto.
Ni drugega kot novi avtomobil ali pač najdi 'najboljšega' v ponudbi. Boljša varianta je nakup od znanca, soseda, prijatelja, ...

Kako to da nihče nič ne naredi u zvezi s temi dilerji pa tudi jaz ne razumem.

MrOizo
Nov uporabnik

Napisal/-a MrOizo To jun 29, 2010 7:48 pm

B|ind je napisal/-a:Ni drugega kot novi avtomobil ali pač najdi 'najboljšega' v ponudbi. Boljša varianta je nakup od znanca, soseda, prijatelja, ...

ali novega.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar To jun 29, 2010 7:54 pm

MrOizo je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Ni drugega kot novi avtomobil ali pač najdi 'najboljšega' v ponudbi. Boljša varianta je nakup od znanca, soseda, prijatelja, ...

ali novega.

To je tudi sam priporočal (če bi nekateri le znali brat)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jun 29, 2010 7:59 pm

ce ze rabljenega potem glej privat oglase in pa avte z slo poreklom.
druga varuianta je da gres sam v tujino si kupit enega.tako sem jaz naredil.
3 leta star 110.000km.jupu v vw avtohisi.
drgac pa je tko da je itak to loterija to kupovanje rabljenega vozila.ze nakup novega je vcasih vprasljiv kar se tice neposkodovanosti...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jun 29, 2010 8:12 pm

Je res, da je to kar velik kriminal pravzaprav, ki ga pa naša zakonodaja še kar veselo tolerira.

Poleg nasvetov drugih kje in kako poglej za avto, se lahko pozanimaš še pri prodajalcih, ki so del prodajnih verig in prodajajo rabljena vozila z poreklom in garancijo.

VAG koncern ima recimo AUTOWELT, GM ima G2, BMW recimo Premmium selection...

-Kar poglej; če ne pri nas pa v tujini. Na tovjem mestu bi šel konkretno do VW trgovca in mu povedal kaj točno iščeš -ni vrag da se ne najde zanesljiv passat iz AUTOWELT ponudbe v celi evropi ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 29, 2010 8:19 pm

Pa ima Autowelt zastopnika v slo? Na hrvaškem vem da je...

P.S.: Drugače je pa Weltauto, zato nisem nič našel! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jun 29, 2010 8:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pa ima Autowelt zastopnika v slo? Na hrvaškem vem da je...

P.S.: Drugače je pa Weltauto, zato nisem nič našel! ;)

HUdiča ja imaš prav - WELTAUTO se reče :)

http://www.weltauto.si/
http://www.weltauto.com/
http://www.porscheinterauto.net/sl/WELTAUTO_garancija/

pa še G2 8)
http://g2rabljenavozila.si/
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To jun 29, 2010 9:10 pm

WELTAUTO ima predstavništvo v ljubljani. glede passata z 2.0 tdi motorjem pa dobro premisli-avto je vredi sam motor je :ne . drugče je pa 1.9 tdi dokaj dober....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Re: PASSAT 2007 2.0 TDI - Slovensko trenutno stanje

Napisal/-a sonic To jun 29, 2010 9:53 pm

cray je napisal/-a:Počasi zgubljam živce pri nakupu Passata 2.0 TDI. Ko sem dodobra naštudiral, kaj je potrebno gledati, kaj je važno, kaj ni, sem začel ugotavljati, da so vsi (skoraj brez izjeme) avtomobili uvoženi iz tujine iz lizing hiš. Prodajalci vsi (brez izjeme) trdijo, da so z realnimi kilometri....
Hehe, enako sem jaz ugotovil pred časom, ko sem razmišljal o nakupu rabljenega passata variant.
Končalo se je tako, da smo potem doma raje nabavili novega tourana.

Če pomislim, da bi takrat nekomu prepustil svojega golfa, ki sem ga kupil novega in je absolutno lepo vzdrževan in v odličnem stanju, potem pa izkupiček plus najbrž še dodatnih par jurjev vrgel stran za tak šit, kot ga ponujajo te p*zde od tukajšnjih dilerjev - se mi kar obrne... verjamem da je tudi tebe vse minilo.

Ampak saj vendarle se dobi tudi primerke, ki jih ljudje prodajajo sami, po možnosti tudi prvi lastniki - take išči.
Kot so že rekli, je naslednja varianta Weltauto ali kaj podobnega (čeprav tudi morda ni 100% ziher, tudi v takem primeru bi jaz dal avto prej pregledat na drug (konkurenčen) pooblaščen VW servis).

Ko je nekdo omeni, da raje kupi kar novega - ja, bilo bi lepo, ampak v tem rangu avtov so novi precej dragi, izguba vrednosti rabljenega pa je velikanska - tako relativno (v %), še bolj pa v absolutnem smislu (evrov).
Tako da se ti splača vztrajati, pa res najbolje kupiti direkt od fizične osebe.

Sem pa šel sedajle gledat na avto.net in kolikor vidim je med vsemi passati 2007 (da je bilo hitreje, sem se omejil samo na DSG primerke) samo eden, ki ga prodaja lastnik sam in je avto kupljen v Sloveniji:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3836041&show=1
... pa še ta tip očitno ne ve čisto točno, ali je 1. ali 2. lastnik...v :roll:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 29, 2010 9:55 pm

fantom je napisal/-a:WELTAUTO ima predstavništvo v ljubljani. glede passata z 2.0 tdi motorjem pa dobro premisli-avto je vredi sam motor je :ne . drugče je pa 1.9 tdi dokaj dober....
Tole sicer ne vem iz lastnih izkušenj, ampak je bilo na forumu že predebatirano - 2.0 TDIjev letnika vsaj 2006 in novejših se menda ni treba nič bati, s starejšimi so bile neke težave...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ophidian
Nov uporabnik

Napisal/-a ophidian To jun 29, 2010 9:56 pm

nimam nobenih težav, je pa CR varianta.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jun 29, 2010 10:40 pm

stara zgodba...letnik 05 in pokanje glav ampak to je že preteklost vsaj za tistega, ki sedaj kupuje avto in gleda na letnico avtomobila na vsaj 07/08 +.

tudi sam sem prečesal avtohiše po dolgem in širokem no tudi avto.net, bolha.com se mi ne da gledat ker ni updatana :lol:

mi se že poraja misel na tujino in sicer en kratek izlet do švice, skok v nemčijo in voila sem že v sloveniji z carmobilom.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jun 29, 2010 11:22 pm

sonic je napisal/-a:Sem pa šel sedajle gledat na avto.net in kolikor vidim je med vsemi passati 2007 (da je bilo hitreje, sem se omejil samo na DSG primerke) samo eden, ki ga prodaja lastnik sam in je avto kupljen v Sloveniji:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3836041&show=1
... pa še ta tip očitno ne ve čisto točno, ali je 1. ali 2. lastnik...v :roll:
2. lastnik je. Glede na to kolk picajzlasti so bli, ko so kupovali prejšnjega rabljenga passata(prejšnji model pred FL), bi si upal trdit, da je tale tut ok. Pa avto pri njih skor ziher nikol ni šel čez 3000 obratov. Ga pa pri bivšemu sošolcu prodajajo.
LP Rok

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 30, 2010 2:40 am

Kdaj se boste naačili da dilerjem pri nas ni za zaupat, nobenemu. Vse kar pride v poštev pri nakupu rabljnenega je 1. lastnik Slovenec, lep vzdrževan itd... - ampak to je redko kot žaba s protezo.

Druga opcija pa je lasten uvoz iz tujine oz. preko podjetja/posameznika ki se se tem ukvarja in ti najde avto po željah širom Evrope, če ti je všeč ti ga uvozijo če ne ne. Pa tudi ko se ga uvozi ga lahko zavrneš.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Sr jun 30, 2010 7:15 am

cray je napisal/-a:Pa kaj naša Policija nič ne naredi zato?

Samo vprašam - ali si te poneverbe (ponarejanje listin) mogoče prijavli ustreznim organom?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jun 30, 2010 8:18 am

Pojdi v Špar pa suni štruco kruha - končaš na Dobu. Prevrti kilometre 10 avtom, pa si okrajni car, ukradi za cel predor denarja, pa greš skupaj s predsednikom sklepat posle v Libijo.

I F€€l Slovenia.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jun 30, 2010 8:28 am

Kael je napisal/-a:Pojdi v Špar pa suni štruco kruha - končaš na Dobu. Prevrti kilometre 10 avtom, pa si okrajni car, ukradi za cel predor denarja, pa greš skupaj s predsednikom sklepat posle v Libijo.
Tako nekako, ja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jun 30, 2010 8:35 am

sonic je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Pojdi v Špar pa suni štruco kruha - končaš na Dobu. Prevrti kilometre 10 avtom, pa si okrajni car, ukradi za cel predor denarja, pa greš skupaj s predsednikom sklepat posle v Libijo.
Tako nekako, ja...

Dobro povedano.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr jun 30, 2010 8:49 am

5cho je napisal/-a:
cray je napisal/-a:Pa kaj naša Policija nič ne naredi zato?

Samo vprašam - ali si te poneverbe (ponarejanje listin) mogoče prijavli ustreznim organom?

Mislim da je vsakemu ki je vsaj enkrat kupoval rabljen avto jasno kakšno je stanje.
Tako da bi lahko organi sami od sebe malo začeli. Vsaj strašiti za začetek.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov