peters je napisal/-a:Tale pasat, ki ga bo pripelal z Nemčije bo imel prevoženih veeeeiko km. Ne verjami števcu, servisni ali na besedo - vse se da priredit.
Sicer je pa s temi motorji tako:
Imel sem Golfa TDI, l. 2000 (30.000km) 115 KM (isti motor kot ta). Motor trga asfalt, gre čez 200 (blokada), ta se tuning naredit...imel je pa nekaj napak:
V voznikovih vratih se je začel oglašat čriček, ki je žrl živce, motilo me je, da prestavna ročica gre tako trdo, kot bi hlode prestavljal, na motorju pa se je, kljub malo km, začela pojavljati t.i. turbo luknja. Na servisu so povedali, da je najverjetneje nek regulator pretoka zraka iz turbo polnilnika, za kar pa ni ziher in bi moral narediti večje preiskave, zamenjava tega bi pa bila cca. 80ksit.
Ker je bil avto kar drag, te napakice so me pa zelo motile, pa še gume bi bil moral menjat (150ksit), sem avto prodal, preden sem karkoli na njem počel.
Ker predvidevam, da bo tvoj pasat imel kar nekaj km, boš gotovo moral zamenjati turbino (ni poceni), ker ponavadi ne držijo več kot 150 kkm.
LP
peters je napisal/-a:Ja, res je .... Če imaš takšen avto, se moraš zavedati tudi visokih stroškov vzdževanja. Priznam.
Kar se pa tiče turbine, ne verjamem, da bo zdržala več kot 150 kkm, (bi zdržala več v optimalnih razmerah in vožnji). Redno vzdrževani službeni avtomobili (ne lepo voženi, vendar na dolge proge) obdržijo turbino le 100 kkm, potem pa začnejo lepo trošit olje...
Samo še opomba na razmerje "cena - kvaliteta": v glavnem prevladuje mnenje (tudi moje je takšno), da cena narašča eksponentno glede na kvaliteto oz. najbolj se splača kupiti poceni avto, samo da je čim mlajši - temu primerna je tudi manjša letna izguba.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov