Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ichiman
Nov uporabnik

Golf 4 - nakup

Napisal/-a ichiman Ne jul 18, 2010 12:44 pm

Kaj pravite o tem avtomobilu? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3934064&show=1

Iscem nekje za 5500€, nekaj rabljenega. Se da dobiti kaj boljšega za ta denar?

Vem, da je kar star letnik + da nima nic kaj dodatne opreme. Vendar sem ze od mnogih slisal, da so te 1.9 TDi masine res kvalitetne. Pravtako, bi rad imel nekaj bolj mocnega, ker mi je pac pomembno, da avto v dolocenih trenutkih "potegne"

Do zdaj se nisem imel avtomobila in bi bil to moj 1 nakup.

Prosim za par informacij in nasvetov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 18, 2010 1:31 pm

kaj pa je DCZ ter ES ?

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Ne jul 18, 2010 1:36 pm

adis je napisal/-a:kaj pa je DCZ ter ES ?

Daljinsko Central Zaklepanje?

ES pa ne vem, Elektricne Sipe? :lol:
Slika

ichiman
Nov uporabnik

Napisal/-a ichiman Ne jul 18, 2010 1:38 pm

Električni pomik stekel?

ne bi vedel natančno :)

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Ne jul 18, 2010 2:01 pm

odsvetujem ti tega prodajalca imam slabe osebne izkušnje z njim če greš že gledat avto ga je treba fajn pregledat tako lak kot mašino in vse.
Pri njemu sem kupo avto in sem se konkretno nasral.
Lp

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Ne jul 18, 2010 2:13 pm

Moti me razlika v barvi volanskega obroča, ter aibaga!!!! Mogoče razbit, pa čeprav piše nepoškodovan in nekaramboliran?!!!! Tako, da ga dobro preglej, če ga boš šel pogledat!!!

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Ne jul 18, 2010 2:15 pm

kokr jst vem iz svojih izkušenj tipson popravlja avte moj je bil isto konkretno zbit in slabo popravljen, isti vzrok je pri golfu da ima različno barvo airbaga avto je bil sigurno rihtan.

Ubuntu
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Ubuntu Ne jul 18, 2010 2:30 pm

Če piše nepoškodovan in nekaramboliran pomeni samo, da je ta moment tak, nikjer pa ne piše, da nikoli prej ni bil karamboliran. Ne zanašajte se na te napise. Sicer pa, je kaj narobe, če je bil karamboliran in nato popravljen? Dobro popravljen!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jul 18, 2010 2:44 pm

motorji so kr vzdrzljivi, ampak mene tudi moti ta volan. ga je treba res dobro pogledat.

aja...in marsikaj je lahko narobe ce je bil karamboliran (kako bos vedu da je bil dobro popravljen). jaz ne bi tvegal. malo za razmislek... http://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chAe1k

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne jul 18, 2010 3:36 pm

Sicer neproblematičen in vzdržljiv avto, vendar zelo zastarel. Predlagam nakup novejšega avtomobila (recimo megane DCI, 307 HDI...) in obvezno slovenskega porekla ter s preverljivo zgodovino servisiranja. Ta na sliki je 100% karamboliran in nakup avtomobila v takem stanju ti močno odsvetujem.

Se dobi tudi DCI, ki je kar zmogljiv ali pa recimo zmogljiv HDI in podobni konkurentni dizli. Pa imaš vsaj 2 leti novejšega dizla z mnogo več opreme, neprimerljivim udobjem, mnogo lepši in predvsem sodobnejši videz pa tudi motor.

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Ne jul 18, 2010 10:02 pm

_furby_ je napisal/-a:motorji so kr vzdrzljivi, ampak mene tudi moti ta volan. ga je treba res dobro pogledat.

aja...in marsikaj je lahko narobe ce je bil karamboliran (kako bos vedu da je bil dobro popravljen). jaz ne bi tvegal. malo za razmislek... http://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chAe1k

Torej ko se avto poškoduje na šrot z njim...ne vem te zakaj kleparji...ne moreš ti hudih poškodb pa malih poškodb v isti koš metat...airbag pa tak vsi vemo da lahko se samo malo bolj z avtom nasloniš pa ga ven vrže al pa se zaletiš z 140 pa ti airbagi ostane noter.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jul 19, 2010 9:57 am

air bagi so testirani, da se pri malih trkih ne sprozijo. in ravno to kar si opisal v zadnjem delu posta se dogaja pri takih avtih ki so bili klepani.

ne recem nic, ce je bil malo poskodovan. zato pravim, da je najboljse enega ki se spozna in da ga dobro pregleda. se boljse pa je ce najdes prejsnjega lastnika (lahko da ima kake slike) ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jul 19, 2010 10:14 am

Ta razlika v barvi pokrova air bag-a in volanskega obroča je pri teh volanih delno posledica tudi razlike v materialih(čeprav vprašanje če v takšni meri), sploh če je pokrov našprican s sprejem za armaturo.

Drugače pa malo v premislek... kaj pa fiat stilo? Največja hiba so baje neudobni sedeži, pa kakšna opozorilna lučka rada sveti tudi po nepotrebnem, ampak dobiš novejši in sodobnejši avto...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Po jul 19, 2010 10:21 am

Se strinjam z uporabnikom ~toMmy~ za 5500€ boš dobil že solidnega stilota z večjo konjenico veliko mlajši letnik verjetno tudi več opreme, vendar je pa problem res v sedežih nimajo velike bočne opore ter kolikor vem se velikokrat uničijo roke, kar pa tudi ni tako velik strošek.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po jul 19, 2010 11:16 am

Auu tale volan je katastrofa, biu je airbag zihr sprožen, zdj pa vprašanje če je sploh notr ab al ga sploh ni pa je sam lučko na armaturi izklopu. Js na tvojmu mestu tazga auta nikol nebi kupu ker dam neki na svojo varnost!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jul 19, 2010 1:01 pm

Avto je uvožen. Zadaj ima 'nemške' luči, pri nas so bili smerniki rumeni in temnjeni, ne beli.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Re: Golf 4 - nakup

Napisal/-a adamovc Po jul 19, 2010 1:28 pm

ichiman je napisal/-a:Kaj pravite o tem avtomobilu? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3934064&show=1

Vem, da je kar star letnik + da nima nic kaj dodatne opreme. Vendar sem ze od mnogih slisal, da so te 1.9 TDi masine res kvalitetne. Pravtako, bi rad imel nekaj bolj mocnega, ker mi je pac pomembno, da avto v dolocenih trenutkih "potegne"

Oprosti, kot bivši lastnik golfa IV ( z bolj slabimi izkušnjami) in glede na vse skupaj zgoraj napisano je po moje le vprašanje, ali je mogoče za ta denar sploh kupiti kaj slabšega... Ta avto bi v primeru, da bi bil od prvega znanega lastnika ter povsem kot nov bil vreden max 4500€, tak kot izgleda da je pa max 3500€. Motorji TDI so sicer kar vzdržljivi in varčni, a še vedno traktorski, za ta denar in novejši letnik dobiš že modernejše CR dizel kot npr. HDi in JTD, ki so prav tako varčni in zanesljivi, pa bistveno manj ropotajo.

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Po jul 19, 2010 2:46 pm

_furby_ je napisal/-a:air bagi so testirani, da se pri malih trkih ne sprozijo. in ravno to kar si opisal v zadnjem delu posta se dogaja pri takih avtih ki so bili klepani.

ne recem nic, ce je bil malo poskodovan. zato pravim, da je najboljse enega ki se spozna in da ga dobro pregleda. se boljse pa je ce najdes prejsnjega lastnika (lahko da ima kake slike) ;)

glej malo avto.net preglej pa karamolirana vozila...so taki avti gori ko so lepo razbiti pa so airbagi noter ostali...pa po moznosti nisi bli poskodovani pred tem...in isto je kolega golfa kupi od prvega lastnika avto res nikoli karamboliran, potem pa je on mel nesrečo in na avtu je pristalo novo blatnik (zunanji in notranji), obdijač, havba, luč in airbagi so ostali nesporženi...ni vse v tem da je avto bil poškodovan ampak senzorji za airbag (ki so nameščeni pa pri kakem trku se sprožijo)

maliBobi
Novinec

Re: Golf 4 - nakup

Napisal/-a maliBobi Po jul 19, 2010 2:58 pm

ichiman je napisal/-a:Kaj pravite o tem avtomobilu? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3934064&show=1

Kolega dela pri tem prodajalcu, če te zanima lahko povprašam kako in kaj je bilo z avtom.
To pa da ta šuštra z razbitimi avtomobili ne bo držalo. Kvečjemu jih kemično sčisti ter spolira, nedolgo nazaj je v bosno lifral cordobo s 330k km, s servisno knjigo s štempli od pooblaščenca. No kakorkoli, če te zanima povej.

p.s
Ja avto je iz nemčije saj je tudi označeno , da je iz tujine.

nejc1
Poznavalec foruma

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov