~toMmy~ je napisal/-a:Dacia je predraga za to kar ponuja
lebang je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Dacia je predraga za to kar ponuja
Jaz sem pa ravno nasprotnega mnenja, Dacia je poceni glede na to kar ponuja,
Nova Dacia je 9.000€, novi Caddy pa dobrih 15.000€,
Res da je dacia malo bol neudobna in plastična, vendar je meni glavno to, koliko tovora gre zadaj in dacia je večja.
(moje mnenje)
martk je napisal/-a:1: Ni vse Volswagen, imajo pa odlične dizle. (Če bi VW bicikle prodajal, bi nekateri tukaj še to ponujali kot suho zlato).
2: Preverjeni renault motorji v Dacia-h so čisto o.k.
3: Da nebi slučajno fiat dobloja gledal, ker je samomor.
4: Če dobiš odlično ohranjenega berlingota predzadnje generacije, nimaš kaj falit.
LP
Martin
~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa zvočna izolacija, varnosti, udobje, lega na cesti, ergonomija, oprema itd., kjer je Dacia porazno slaba?
~toMmy~ je napisal/-a:martk je napisal/-a:1: Ni vse Volswagen, imajo pa odlične dizle. (Če bi VW bicikle prodajal, bi nekateri tukaj še to ponujali kot suho zlato).
2: Preverjeni renault motorji v Dacia-h so čisto o.k.
3: Da nebi slučajno fiat dobloja gledal, ker je samomor.
4: Če dobiš odlično ohranjenega berlingota predzadnje generacije, nimaš kaj falit.
LP
Martin
1. VW bi bil moja izbira, nikjer pa nisem napisal, da je edina dobra. Dizli so solidni, je pa tudi kar nekaj boljših. Opel Combo, Renault Kangoo, Peugeot Bipper in Škoda Praktik so vsi postavljeni na manjših platformah kot recimo Caddy, tako da za moje pojme odpadejo v tej primerjavi. Doblo praviš, da je samomor, ostaneta torej Caddy, Berlingo in Partner.
2. Nekateri vidite očitno v avtih samo motorje(recimo odgovor na vprašanje kateri avto kupit je večkrat JTD, model in znamka se popolnoma zanemarita). Kaj pa zvočna izolacija, varnosti, udobje, lega na cesti, ergonomija, oprema itd., kjer je Dacia porazno slaba?
martk je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa zvočna izolacija, varnosti, udobje, lega na cesti, ergonomija, oprema itd., kjer je Dacia porazno slaba?
In Vi, spoštovani, ste naredili tisoče in tisoče kilometrov v dotični Dacii, kajne?
"lebang" najbrž rabi dostavni voz, delovni stroj... Slabih avtov pa skoraj ne delajo več in ne mi slučajno sanjat o zvočni izolaciji v Caddy-ju. Ker je ni in je ne more biti. Ravno tako kot pri konkurenci.
Izgublja se tudi bistvo pri odločanju za ta spekter avtomobila. To ponavadi niso potovalniki, ampak pokrit prostor za tovor-na kolesih.Kar se tiče udobja in lege na cesti... berlingo je čista zmaga. V prvem in drugem pogledu. Je pa HDI po statistikah slabši kot TDI. Zato pa tudi razlika v ceni.
LP
Martin
martk je napisal/-a:No potem si pa preberi "jerch"-ov post zgoraj, pa se bova potem naprej menila. Če rabi avto za v štalo, je vse, kar ni poceni-dragó.
LP
Martin
Če misliš preživet dosti časa na cesti, si naredi uslugo in kupi kaj drugega.
Začne se pri 12k € in se gre za spodobno opremljen avto, medtem ko je pri predpotopnem Loganu vse za doplačat, tako da če ga nimaš samo za gnoj vozit ali pa za kratke razdalje in malo kilometrov, je nakup vse prej kot smiseln.
~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa zvočna izolacija, varnosti, udobje, lega na cesti, ergonomija, oprema itd., kjer je Dacia porazno slaba?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov