najprej, da odgovorim avtorju teme. Fiat Punto je dober in sorazmermo poceni avto. Cena rednega servisa je med 100-120 EU. Večjih težav ni z izjemo tesnila na pokrovu ventilov, ker je premalo vijakov na pokrovu ventilov se zadeva malce bolj " zvija" in posledica je malce več olja pri tesnilu pokrova ventilov. To ni nič narobe samo malce mastno je. (drugače tesnilo stane okoli 10Eu MAX, če se ne motim).
Kolikor sem zasledil boš kupil navadno 1.2 (60M), kar je za navadnega uporabnika dovolj. Poraba je tudi dokaj nizka in se giblje med 6,5-7,5L, kar se da z lepo vožno še dodatno znižati. OGROMNA pozitivna stvar pri Puntota je VELIKO poceni delov, ker lahko najdeš VELIKO karamboliranih in si s tem olajšaš neprijetne situacije.
Pri nakupu bodi pazljiv na delovanje dvojnega oz. CITY volana, klime in podvozja. Če te še kaj zanima, kar vprašaj in ti bom z veseljem odgovoril, če bom znal

.
(se opravičujem za OT).
@denis,mag. - Fiat Bravo ima boljše sedeže, ker nudijo več bočnega oprijema in se tudi na splošno bolj "školjkasti" in udobni od Puntotovih (primerjava seveda z osnovnim 1.2). Podvozje je sicer pri Bravotu trše kot pri puntotu ampak je posledično tudi lega MOČNO boljša v primerjavi z navadnin puntotom(Sporting in HGT izvzeta) in NE na puntotu sem imel podvozje brez napake oz težav. Praktičnost in prostornost je tudi bolj v prid Bravotu, ker je spredaj in zadaj VEČ PROSTORA, kar jaz štejem pod UDOBJE. Volan je tudi pri Bravotu BOLJ odziven in je občutek za "zavijanje" bolj "analognega" oz. pristnega občutka pri puntotu, ker ima Punto električen servo volan.
Drugače pa vožnja 90km/h po avtocesti je za moje pojme JAJCANJE in oviranje prometa, ker z svojo počasno vožnjo prisiliš tovornjake, da zavijejo na prehitevalni pas in ustvarijo manjše zastoje. Kriva je pa na strani takih voznikov kot si ti....
Da ne bo pomote nisem rekel, da je to proti zakonu, ker je tvoja pravica peljati po avtocesti 90km/h. Tvoja vožnja je tvoja lastna stvar ampak zaradi takih, ki takole varčujejo z bencinom/nafto imamo povsod same zastoje in zaradi tega sem MOČNO naklonjen ideji, da se naše avtoceste spremenijo v 3 pasovnice. Če pa tako rad varčuješ z bencinom/nafto pa pojdi z avtobusom ali pa z kolesom, kar je nenazadnje tudi najbolj ekološko....
Lp