Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Borgan
Nov uporabnik

Kupujem Fiat Punto - Vaše mnenje

Napisal/-a Borgan Če jul 29, 2010 9:55 pm

Pozdravljeni,

Kupujem avto, ki me bo vsak dan prepeljal 30 km, 3 x letno 200 km in 1x na leto na morje in nazaj.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3667703&show=1

Tale avto sicer za tisočaka presega moj za to namenjen kupček, a bi se že še kaj kje našlo.

Hvala za komentarje.

In predloge. :)

Borgan
Nov uporabnik

Napisal/-a Borgan Če jul 29, 2010 9:57 pm

Hm.... popravek naslova.

Kupujem Fiat PUNTO.

... s katerim bi nadomestil sedanji Fiat Uno letnik 1999.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 29, 2010 11:00 pm

To so trpežne male opice!
Avtek je kar ok za voziti, deli so poceni, malo pogosto mu crkujejo kake žarnice in kak motorček zna odpovedati pri brisalcih ali oknih ampak kar se tiče mašine in podvozja je zadeva kar qll. Obvezno preveri delovanje serva, klime in gretja. Preveri sklopko in malo pozibiaj avto pa poslušaj če amortizerji kaj škripajo ali pokajao. Če je to vse ok, kupi in pelji.
lp.
Zadnjič spremenil fare, dne Če jul 29, 2010 11:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Borgan
Nov uporabnik

Napisal/-a Borgan Če jul 29, 2010 11:03 pm

To lahko potrdim.

Vse kar sem moral popraviti pri sedanjem Unotu je bila "zajla" za gas.

In zamenjal ene 5 žarnic.

Uporabniški avatar
eXtreme69
Novinec

Re: Kupujem Fiat Punto - Vaše mnenje

Napisal/-a eXtreme69 Pe jul 30, 2010 7:04 am

Borgan je napisal/-a:Pozdravljeni,

Kupujem avto, ki me bo vsak dan prepeljal 30 km, 3 x letno 200 km in 1x na leto na morje in nazaj.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3667703&show=1

Tale avto sicer za tisočaka presega moj za to namenjen kupček, a bi se že še kaj kje našlo.

Hvala za komentarje.

In predloge. :)

Sem ga cca 1 mesc pa pol kupoval, točno takega, pa sm ga na koncu sicer za klime dubu za skor pol tele cene ki jo maš na tem linku.
Se splača mal počakat pa več opcij pogledat, cene so rzlične, ponudba pa tut!
Slika

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe jul 30, 2010 8:12 am

Pozdravljen!

Kar se zadeva 1.2 mašin je tole super zadeva, mala poraba, zelo trpežen ( lastne izkušnje).
Vendar bi raje vzel 8 ali 9 mesec 03 letnika, saj so ti že novejši, kar se vidi v dvobarvni armaturki, sprednje luči so večje itd.
Za ta denar ali pa daj še nekaj zraven in kupi 1.3 jtd multijet, ki porabi neverjetnih 3,5l ob normalni vožnji.

Na splošno so ti punteki odlična zadeva za dokaj malo denarja, v primerjavi s starim modelom bravota velik korak naprej.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jul 30, 2010 8:35 am

denis,mag. je napisal/-a: Za ta denar ali pa daj še nekaj zraven in kupi 1.3 jtd multijet, ki porabi neverjetnih 3,5l ob normalni vožnji.

Če pa voziš pazljivo je potrebno vsakih 14 dni iz tanka odstraniti nekaj goriva, drugače teče ven. :roll:

Najnižja poraba, ki jo ima Punto JTD zabeleženo na spritmonitorju je 4,08 l/100 km, povprečna 4,65 l/100 km, maksimalna pa 6,37 l/100 km.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe jul 30, 2010 8:42 am

M je napisal/-a:
denis,mag. je napisal/-a: Za ta denar ali pa daj še nekaj zraven in kupi 1.3 jtd multijet, ki porabi neverjetnih 3,5l ob normalni vožnji.

Če pa voziš pazljivo je potrebno vsakih 14 dni iz tanka odstraniti nekaj goriva, drugače teče ven. :roll:

Najnižja poraba, ki jo ima Punto JTD zabeleženo na spritmonitorju je 4,08 l/100 km, povprečna 4,65 l/100 km, maksimalna pa 6,37 l/100 km.

ja potem mi pa potovalni računalnik laže ali kaj??! Res pa je, da ko nisem še menjal olja sem prestavljal največ do 2200 obratov in takrat tudi trenutna poraba ni več kot 3-3,5l. Ne govori, če ne voziš takšnega avta!

pa še očitno imaš veliko nepoznavanje JTD motorjev- to si bral za 1.9 jtd, js pa govorim za 1.3 jtd multijet. Poglej v servisno knjigo oz. v navodila za uporabo in tudi v praksi drži kar notri piše.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe jul 30, 2010 10:18 am

lenivec je napisal/-a:ne on govori o vožnji ti pa o delanju gužve
vožnja z 3-3.5 povprečne ni vožnja ampak delanje gužve.
trenutna poraba pa ni pomembna ker lahko tudi v12 benciner pije 2l trenutne

če je 90km/h delanje gužve potem pa ok.. vi pa plačujte policajem :)

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Pe jul 30, 2010 10:20 am

denis,mag. je napisal/-a:
M je napisal/-a:

ja potem mi pa potovalni računalnik laže ali kaj??! Res pa je, da ko nisem še menjal olja sem prestavljal največ do 2200 obratov in takrat tudi trenutna poraba ni več kot 3-3,5l. Ne govori, če ne voziš takšnega avta!

pa še očitno imaš veliko nepoznavanje JTD motorjev- to si bral za 1.9 jtd, js pa govorim za 1.3 jtd multijet. Poglej v servisno knjigo oz. v navodila za uporabo in tudi v praksi drži kar notri piše.

Brez zamere ampak zgleda si ti en izmed tisti, ki ovirajo promet vse povsod in se po domače povedano jajcajo po cesti. Poleg tega je trenutna poraba relativen pojem. Važna je poraba 1ga tanka, kar je 3L malce nerealen podatek.

Kar se tiče armaturke je pač stvar okusa...glede "Večjih" sprednjih luči ima pa starejši oz. MK2a boljšo vidljivost zaradi usmerjenga in skoncentriranega snopa luči zaradi vgrajenih leč. Večje ni vedno boljše.

Tukaj bi se tudi malce dotaknil navedbe, da je korak naprej v primerjavi z bravotom. Tukaj se jaz ne bi strinjal, ker je bravo bolj prostoren, udobnejši in tudi motorji so "suhi" kot poper.
Da ne bo pomote oz. pripomb da ne vem... prej sem si lastil puntota s polno opremo (prodal sem ga ko je imel 70.000 prevoženih). Trenutno si pa lastim Bravota mk1 (67.000 prevoženih)....

LP
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe jul 30, 2010 10:25 am

Zakaj pa sploh imaš avto če ti je tako pomembno de spije liter več?
Jaz mam avto da se peljem ne pa da gledam celo pot da nebo požrl kakega litra bencina preveč. Po možnosti verjetno pri 40 stopinjah izklopiš klimo da nebi bila poraba prevelika kajne? Smešni ste s to porabo. Če vam je to tako pomembno pa si kupte skuter ali pa kolo ....

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe jul 30, 2010 10:52 am

BraaZ je napisal/-a:
M je napisal/-a:

Brez zamere ampak zgleda si ti en izmed tisti, ki ovirajo promet vse povsod in se po domače povedano jajcajo po cesti. Poleg tega je trenutna poraba relativen pojem. Važna je poraba 1ga tanka, kar je 3L malce nerealen podatek.

Kar se tiče armaturke je pač stvar okusa...glede "Večjih" sprednjih luči ima pa starejši oz. MK2a boljšo vidljivost zaradi usmerjenga in skoncentriranega snopa luči zaradi vgrajenih leč. Večje ni vedno boljše.

Tukaj bi se tudi malce dotaknil navedbe, da je korak naprej v primerjavi z bravotom. Tukaj se jaz ne bi strinjal, ker je bravo bolj prostoren, udobnejši in tudi motorji so "suhi" kot poper.
Da ne bo pomote oz. pripomb da ne vem... prej sem si lastil puntota s polno opremo (prodal sem ga ko je imel 70.000 prevoženih). Trenutno si pa lastim Bravota mk1 (67.000 prevoženih)....

LP

No js sm prodal bravota, ki sem ga imel 3 leta zato vem, da je precej napredek pri puntu. Udobnejši je bravo?? potem si imel na puntu zanič amortizerje, če še nek kaj več.
3,5l je povprečna poraba po 500km. Tudi po lastnem izračunu ta poraba drži. Torej če se pelješ 90 km/h se jajcaš po cesti? hmmm zanimivo.

Sicer pa to ni bistvo teme.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jul 30, 2010 11:17 am

M je napisal/-a:

Opa, junior, pazi na obnašanje!

Dejstva:
1. Ja, potovalni računalnik praviloma laže. Redko kateri so povsem točni.

2. Ne sodi kaj vse sem že vozil in česa ne.

3. Očitek o nepoznavanju jtd motorjev ni na mestu, osebno jih celo zelo cenim, kljub temu pa vem, da tudi jtd ni perpetuum mobile.

4. Ne, nisem bral za 1.9 JTD. Sem ti lepo napisal kje sem to preveril, pa si se kljub temu odločil komentirat na pamet, ne da bi preveril. Odlično, še en strokovnjak na forumu.

5. Edini razlog, da sem se sploh odzval na tvoj post je dejstvo, da zavajaš avtorja teme. navajanje porabe se namreš nanaša na mešani cikel, ne pa na vožnjo pri konstantni hitrosti 90 km/h, po klancu navzdol in z vetrom v hrbet.

6. Predlagam, da se registriraš na www.spritmonitor.de in beležiš število prevoženih kilometrov in porabljeno količino gorivo in o rezultatih poročaš čez kakšnih 5.000 km.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Pe jul 30, 2010 11:23 am

najprej, da odgovorim avtorju teme. Fiat Punto je dober in sorazmermo poceni avto. Cena rednega servisa je med 100-120 EU. Večjih težav ni z izjemo tesnila na pokrovu ventilov, ker je premalo vijakov na pokrovu ventilov se zadeva malce bolj " zvija" in posledica je malce več olja pri tesnilu pokrova ventilov. To ni nič narobe samo malce mastno je. (drugače tesnilo stane okoli 10Eu MAX, če se ne motim).
Kolikor sem zasledil boš kupil navadno 1.2 (60M), kar je za navadnega uporabnika dovolj. Poraba je tudi dokaj nizka in se giblje med 6,5-7,5L, kar se da z lepo vožno še dodatno znižati. OGROMNA pozitivna stvar pri Puntota je VELIKO poceni delov, ker lahko najdeš VELIKO karamboliranih in si s tem olajšaš neprijetne situacije.
Pri nakupu bodi pazljiv na delovanje dvojnega oz. CITY volana, klime in podvozja. Če te še kaj zanima, kar vprašaj in ti bom z veseljem odgovoril, če bom znal :D .

(se opravičujem za OT).
@denis,mag. - Fiat Bravo ima boljše sedeže, ker nudijo več bočnega oprijema in se tudi na splošno bolj "školjkasti" in udobni od Puntotovih (primerjava seveda z osnovnim 1.2). Podvozje je sicer pri Bravotu trše kot pri puntotu ampak je posledično tudi lega MOČNO boljša v primerjavi z navadnin puntotom(Sporting in HGT izvzeta) in NE na puntotu sem imel podvozje brez napake oz težav. Praktičnost in prostornost je tudi bolj v prid Bravotu, ker je spredaj in zadaj VEČ PROSTORA, kar jaz štejem pod UDOBJE. Volan je tudi pri Bravotu BOLJ odziven in je občutek za "zavijanje" bolj "analognega" oz. pristnega občutka pri puntotu, ker ima Punto električen servo volan.

Drugače pa vožnja 90km/h po avtocesti je za moje pojme JAJCANJE in oviranje prometa, ker z svojo počasno vožnjo prisiliš tovornjake, da zavijejo na prehitevalni pas in ustvarijo manjše zastoje. Kriva je pa na strani takih voznikov kot si ti....
Da ne bo pomote nisem rekel, da je to proti zakonu, ker je tvoja pravica peljati po avtocesti 90km/h. Tvoja vožnja je tvoja lastna stvar ampak zaradi takih, ki takole varčujejo z bencinom/nafto imamo povsod same zastoje in zaradi tega sem MOČNO naklonjen ideji, da se naše avtoceste spremenijo v 3 pasovnice. Če pa tako rad varčuješ z bencinom/nafto pa pojdi z avtobusom ali pa z kolesom, kar je nenazadnje tudi najbolj ekološko....

Lp
Slika

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe jul 30, 2010 11:37 am

NIKJER nisem napisal, da se vozim po AC 90km/h.

drugače se pa ne bom spuščal v to debato več. Js vem kolk mi porabi, če pa vi veste bolj kot jaz ko tankam pa že druga logika.
Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jul 30, 2010 12:03 pm

verjetno avtor teme ni ljubitelj dizla, tako da je mogoče ta debata o porabi nepotrebna

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jul 30, 2010 12:14 pm

denis,mag. je napisal/-a:NIKJER nisem napisal, da se vozim po AC 90km/h.

drugače se pa ne bom spuščal v to debato več. Js vem kolk mi porabi, če pa vi veste bolj kot jaz ko tankam pa že druga logika.
Lep pozdrav.

denis, ne zaupaj potovalnim računalnikom :)

probaj nekaj tankov sam izračunati glede na količino natočene nafte in št. kilometrov .. boš presenečen..

kupujem pa jaz nekaj podobnega za punco že nekaj časa, zato z zanimanjem spremljam temo :)
No escape from the mass mind rape...

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe jul 30, 2010 12:37 pm

a_sist je napisal/-a:
denis,mag. je napisal/-a:NIKJER nisem napisal, da se vozim po AC 90km/h.

Lep pozdrav.

denis, ne zaupaj potovalnim računalnikom :)

probaj nekaj tankov sam izračunati glede na količino natočene nafte in št. kilometrov .. boš presenečen..

kupujem pa jaz nekaj podobnega za punco že nekaj časa, zato z zanimanjem spremljam temo :)

Saj ne zaupam toliko vendar tudi dejansko opazim, saj tankam 15eur in se vozim in vozim.

Borgan
Nov uporabnik

Napisal/-a Borgan Pe jul 30, 2010 12:42 pm

No, no.... vidim, da ste kar vročo debato naredili.

Sem še malo pogledal po avtonetu in vidim, da so dizli praviloma bele barve in samo 3 vrata.

Meni je pomembo, da ima avto 5 vrat, barva je lahko črna, siva, različni sivi odtenki, medtem ko mi bela iskreno ne paše.

Presežek in čisto veselje bi bilo strešno okno - šibedah.

Do sedaj sem s sedanjim UNOtom več kot prezadovoljen. Imam ga 5 let, 90.000 km in nobene bistvene okvare, samo redno vzdrževanje (zajla za gas, bremze in enkrat tista posoda pri... "avspuhu".

Želim si izkušnjo nadaljevati s Fiatom in PUNTO je točno to, kar rabim.

Hvala za vaše odzive.

Z menjavo avtomobila se mi ne mudi (recimo 3 mesece), na široko bom spremljal ta forum in avtonet, vesel bom pa tudi vsakega namiga in povezave.

Hvala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov