Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

nakup novega avtomobila - B ali C segment

Napisal/-a Antiznačkar Pe jul 30, 2010 7:15 pm

Stvar je taka: mama je dobila nenavadno zanimivo vsoto denarja in odločila se je, da ga nameni nakupu novega avtomobila. Vozi predvsem v mestu, cca 15000 kilometrov letno, z novim avtom verjetno nekaj več; recimo da okoli 20000km/letno.
Zdaj ima v uporabi mojega peugeota 206 1.4 HDI.

Pogoji:
- 0 km na števcu (novo)
- dizel (nujno)
- primeren za mesto pa tudi daljše relacije 6x letno
- čimbolje opremljen
- v kolikor je to B segment (clio, 207...) naj cena s popusti ne preseže 14000€, če je višji razred pa max. 18000€
- zmerna poraba in ugodno vzdrževanje
- čimnovejši model

Rada ima dokaj dinamično vožnjo oz. prestavljanje pri cca 3000 obr/min v mestu, po AC navadno okoli 150 km/h.

Zanimajo me vaši predlogi glede na zahteve in glede na tip vožnje (mesto, dinamično)

Aja, pa prosim ne mi v glavo tupit bencinarjev, ker vem da se dizel ne splača, ampak ona si pač želi dizla. :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe jul 30, 2010 7:27 pm

Mesto in tole: Rada ima dokaj dinamično vožnjo oz. prestavljanje pri cca 3000 obr/min v mestu
To ni za dizla, drugače bo turbina kaj hitro šla v smrt že pri 100 - 150 tisoč prevoženih kilometrov.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 30, 2010 7:28 pm

Scorp84 je napisal/-a:Mesto in tole: Rada ima dokaj dinamično vožnjo oz. prestavljanje pri cca 3000 obr/min v mestu
To ni za dizla, drugače bo turbina kaj hitro šla v smrt že pri 100 - 150 tisoč prevoženih kilometrov.
Aja, pa prosim ne mi v glavo tupit bencinarjev, ker vem da se dizel ne splača, ampak ona si pač želi dizla. :idea:

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jul 30, 2010 7:36 pm

Scorp84 je napisal/-a:Mesto in tole: Rada ima dokaj dinamično vožnjo oz. prestavljanje pri cca 3000 obr/min v mestu

Zanimivo... pri peugeotu, ki je vožen tako, po 100000 km in 8 letih uporabe še ni šla pa niti nekaže znake obrabe! ;)
Kolegičin enak mojemu s prav tako dizel mašino ima 140000 km je vožen huje kot moj pa je turbina prav tako prva.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 30, 2010 7:41 pm

Kaj bi pa "mamici" bilo sploh všeč, kak avto, znamka pa to?

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jul 30, 2010 7:43 pm

fare je napisal/-a:Kaj bi pa "mamici" bilo sploh všeč, kak avto, znamka pa to?

Ni neka značkarka in ji to ni pomembno, nikoli ji pa vizualno niso bili všeč fiati in fordi... pa rekla je, da tudi peugeota ne bi rada imela, ker se ji zdi 206 šlampasto narejen in da ima grdo plastiko (kar je res).

PS: Mamici :lol: :lol:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 30, 2010 8:12 pm

Antiznačkar je napisal/-a:

Ni neka značkarka in ji to ni pomembno, nikoli ji pa vizualno niso bili všeč fiati in fordi... pa rekla je, da tudi peugeota ne bi rada imela, ker se ji zdi 206 šlampasto narejen in da ima grdo plastiko (kar je res).

Kaj pa to, v tem bi bila 8) , http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3901979&show=1 :idea:

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jul 30, 2010 8:21 pm

fare je napisal/-a:

Kaj pa to, v tem bi bila 8) , http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3901979&show=1 :idea:

Ajej... zdaj sem ji predlagal in je rekla... le poglej kako je popraskan peugeot, kaj bi šele s tem bilo... sploh ji pa ni všeč. Nekako so ji všeč le kombilimuzine (5V obvezno) ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Pe jul 30, 2010 9:37 pm

Če bi rada kot si napisal dobro izdelan avto in ne šlampasto potem sigurno nemec, za kar se ti pa potem najbolj splača gledat za novim golfom ali polotom za nizji razred.

Lp

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jul 30, 2010 10:07 pm

VW je za moje pojme mnogo precenjen in še bolj šlampasto narejen kot peugeot. Doma imamo peugeota, forda in vw-ja, pa je od vseh peugeot še najbolj OK.

Megane GT line 1.5 DCI sem ji pokazal in se ji zdi zelo mikaven, pa še cena 17000€ je za to opremo ki jo ponuja, majhna.

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Pe jul 30, 2010 11:16 pm

Mogoče za nižji razred še ena dokaj nova zadeva - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3950371&show=1 pa ce boste kej gledal obvezno se zennith steklo, ker je super zadeva in poveča avto od znotraj.

Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jul 31, 2010 3:00 am

Uf spet čisto pretiravanje s turbino, da "bo" šla v smrt pri teh km. Sicer je dost možnosti za to, je pa daleč od dejstva, saj marsikaj preživijo te papirnate turbine!

Po zahtevah sodeč(popraskanost=preglednost, notranjost, robustnost ipd.) ravno kak nov polo in golf zmagata ampak mi je jasno, da tebi do tega ni. Megane je zanimiva izbira ampak prej kriterijem ustreza kakšnen Ceed. Če je 206 spraskan, bo Megane brez parking senzorjev kmalu ves "cvetel", imam pa občutek, da bolj kot predloge iščeš potrditev izbire.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 02, 2010 12:12 pm

Če je zadovoljna s P206, potem naj pogleda za P207 npr. Sicer pa kak Polo, mogoče Clio ipd. Glede na to, da so ji všeč karakteristike dizlov (navor in to) in da si želi slednjega pa vseeno predlagam, naj gre vsaj sprobat kakega sodobnega turbo bencinarja. Ne vsiljujem mnenja, da so boljši ali karkoli ampak naj vsaj sproba in potem lahko mirne duše reče, da to (še vedno) ni zanjo. Ker v teh malih avtih sam nekako ne vidim več potrebe po dizlu odkar imamo na izbiro razne tsi, tce, t-jet ipd. motorje pa tudi sam vozim dizla in enako obožujem navor. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po avg 02, 2010 1:02 pm

Polo78 je napisal/-a:Če je zadovoljna s P206, potem naj pogleda za P207 npr. Sicer pa kak Polo, mogoče Clio ipd. Glede na to, da so ji všeč karakteristike dizlov (navor in to) in da si želi slednjega pa vseeno predlagam, naj gre vsaj sprobat kakega sodobnega turbo bencinarja. Ne vsiljujem mnenja, da so boljši ali karkoli ampak naj vsaj sproba in potem lahko mirne duše reče, da to (še vedno) ni zanjo. Ker v teh malih avtih sam nekako ne vidim več potrebe po dizlu odkar imamo na izbiro razne tsi, tce, t-jet ipd. motorje pa tudi sam vozim dizla in enako obožujem navor. ;)

Kot sem rekel peugeota ne bi ravno rada spet imela zaradi šlamparije. Sicer je 206-ica OK avto, ampak te ob pogledu na plastiko vsega mine. Če se kupuje star avto se mu to lahko opraviči, pri 207-ici, ki pa je dokaj nov avto, pa taka plastika ni upravičena. Clio ji nekako ni všeč znotraj, je pa res zelo ugoden. S praktično vso opremo in 106KM 1.5DCI motorjem se ga dobi pod 14000 tisočakov. Ampak če ji ni všeč, ji ga kljub nizki ceni ne morem zopet priporočati.

Po slikah so ji do sedaj nekako všeč:
- megane GT line 1.5 DCI 110KM( 1.9 DCI 131KM privilegie (17000€)
- citroen C3 1.4 68KM/1.6 HDI 90KM Tendance (12000-14000€)

Ima kdo še kakšen predlog? (Vzela bi avto iz zaloge) Gledala sva te:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3950378&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3953232&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3657197&show=1

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po avg 02, 2010 2:15 pm

Polo78 je napisal/-a:Če je zadovoljna s P206, potem naj pogleda za P207 npr. Sicer pa kak Polo, mogoče Clio ipd. Glede na to, da so ji všeč karakteristike dizlov (navor in to) in da si želi slednjega pa vseeno predlagam, naj gre vsaj sprobat kakega sodobnega turbo bencinarja. Ne vsiljujem mnenja, da so boljši ali karkoli ampak naj vsaj sproba in potem lahko mirne duše reče, da to (še vedno) ni zanjo. Ker v teh malih avtih sam nekako ne vidim več potrebe po dizlu odkar imamo na izbiro razne tsi, tce, t-jet ipd. motorje pa tudi sam vozim dizla in enako obožujem navor. ;)

Kot sem rekel peugeota ne bi ravno rada spet imela zaradi šlamparije. Sicer je 206-ica OK avto, ampak te ob pogledu na plastiko vsega mine. Če se kupuje star avto se mu to lahko opraviči, pri 207-ici, ki pa je dokaj nov avto, pa taka plastika ni upravičena. Clio ji nekako ni všeč znotraj, je pa res zelo ugoden. S praktično vso opremo in 106KM 1.5DCI motorjem se ga dobi pod 14000 tisočakov. Ampak če ji ni všeč, ji ga kljub nizki ceni ne morem zopet priporočati.

Po slikah so ji do sedaj nekako všeč:
- megane GT line 1.5 DCI 110KM( 1.9 DCI 131KM privilegie (17000€)
- citroen C3 1.4 68KM/1.6 HDI 90KM Tendance (12000-14000€)

Ima kdo še kakšen predlog? (Vzela bi avto iz zaloge) Gledala sva te:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3950378&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3953232&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3657197&show=1
Meni je se najbolj vsec 2. opcija z Meganom. Dosti opreme, konkreten motor, ni da ni... pa še gl na to da je iz zaloge bi se lahko kaj pri ceni dalo urediti, sem prepričan. lp.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So avg 07, 2010 11:46 am

Situacija je takšna: mati se je odločila, da bo kupila avtomobil B segmenta (207, polo...) - za po mestu res ni potreben nek zelo velik avtomobil, pa tudi nekajkrat letno po AC 300-600km v eno smer se da preživeti. Če se da z 8 let staro 206-ico, se bo tudi z enako velikim novim avtomobilom. Sploh pa se ponavadi dela take relacije z samo dvema potnikoma (izjemoma tremi)

Zahteve so podobne kot prej:
- dizelski motor - moč ni tako pomembna, pa bi bilo vendar OK, če bi avto imel 80-90KM, čeprav bi se tudi z enakim motorjem kot v moji 206-ici zadovoljila
- čimnovejši model
- čimbolj udoben
- lep izgled
- kvalitetna notranjost
- čimbolj ugodno vzdrževanje
- ugodna poraba ( ne več kot 6l/100km ob dinamično vožnji po mestu)
- čim bolje opremljen
- cena s popusti pod 14000€
- 0km na števcu (torej malo rabljeni in testni odpadejo

Hvala za predloge ;)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So avg 07, 2010 12:09 pm

Glede na zahteve bi sam izbiral med C3, Polom ali Ibizo, vse tri v izvedenki z 90-konjskim dizlom in obvezno z višjim nivojem opreme - exclusive, highline oz. style - sam občutek v notranjosti in kvaliteta materialov sta na višjem nivoju kot v osnovnih verzijah.
Tudi cenovno mislim, da vsi trije stanejo tam okoli 14k€, seveda upoštevajoč popuste.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar So avg 07, 2010 12:45 pm

grizli je napisal/-a:Glede na zahteve bi sam izbiral med C3, Polom ali Ibizo, vse tri v izvedenki z 90-konjskim dizlom in obvezno z višjim nivojem opreme - exclusive, highline oz. style - sam občutek v notranjosti in kvaliteta materialov sta na višjem nivoju kot v osnovnih verzijah.
Tudi cenovno mislim, da vsi trije stanejo tam okoli 14k€, seveda upoštevajoč popuste.

Hja, za 14000€ se bolj težko dobi polo 1.6 TDI 90KM s Highline opremo, prav tako C3 1.6 HDI 90KM Exclusive, ibiza pa ni niti meni niti materi všeč, zato je nisem gledal.

V tem budgetu se dobi 90-konjskega dizla s srednjo opremo. Zelo mi je pa všeč C3, ki sem ga prilepil v nekaj komentarjih nazaj, z 1.4 HDImotorjem in predej opreme za manj kot 12000€.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov