zanima me vaše mnenje o zgornjih dveh motorjih. Recimo, da je cena nekako enaka ob enaki opremi (kar tudi je), GT bolje izgleda, ampak pustimo izgled na strani.
1.2 Tce doseže 101 km pri 5.500 vrtljajih in 145 Nm pri 3.000 vrtljajih, testna poraba 7,6 l.
1.6 16v doseže 128 km pri 6.750 vrtljajih in 155 Nm pri 4.400 vrljajih, testna poraba 10,2 l.
Po obljubah naj bi s čipom 1.2 Tce dosegal 130 konjev in 205 Nm navora pri enaki porabi.
Dilema pa je kaj vzeti. Dejstvo je, da je 1.6 motor verjetno bulletproof proti čipanem 1.2 Tce (majhna prostornina, turbina in zelo navit) in drugo dejstvo je, da bi bila poraba pri 1.2 manjša za recimo dober liter in pol. Ampak... tveganje okvar in visokih izrednih stroškov je verjetno preveliko? Res pa je da Renault trenutno ponuja mislim da kar 4 letno garancijo in okvare v tem primeru nebi bile problem, ker se kupuje nov avtomobil. Pri 1.6 pademo tudi v višji premijski razred pri registraciji, kar pomeni 100 EUR za obvezno zavarovanje na letni ravni več.
Prevozim 20 - 25 kkm letno in sem penzionistični voznik ampak ko potrebujem konje želim da avto spelje. Do sedaj sem vozil Megana II, 1.9 dCi
Torej mnenja, izkušnje (predvidevam da jih bo zeloo malo glede na dejstvo da sta nova motorja) in modre besede,...

In hvala že v naprej.
Lp.