speedfreak je napisal/-a:Za AC noben od teh ni ravno, razen če se bosta zadovoljila z vožnjo do 110, potem zna bit dizel zlo varčen, pa tudi dražje ga bosta prodala, pa svaj nekaj navora ima. Res pa je, da pri taki vožnji tudi bencinar ne bo več kot 5 litrov popil.
speedfreak je napisal/-a:a nimajo renoji zdaj 4 leta garancije?..DCI ni tok svoh za svojih 70 ps, pa še čipaš ga lahk, pol pa že kar konkretno gre, je pa pri vožnji do 110 nenormalno varčen..
Shadez je napisal/-a:Najbrš bo bolje, če se zdej stegneta teh 1,6k € za dizla, ker je sigurno bolj šparoven in bosta skozi leto zagotovo pri bencinu šparala(če gledata tko tesno na finance) in tud solidno se z njim pelješ čist normalnih 130...
lp
Blinder je napisal/-a:http://www.renault.si/nova-vozila/osebna-vozila/clio/clio-storia/cene-in-tehnicne-karakteristike/index.jsp?modelKey=CL2&versions=VEC198_BALK&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=0000000000000&add=VEC214_BALK
Tle pravi da je priporočena cena... razlika v ceni 1000€. A je možno da bi pri kakem drugem prodajalcu dobili dci ceneje?
Drugače "ni keša" in "nov avto" pomoje ne gre skupaj.
Niti 30.000 km letno in prevozno sredstvo ne gre skupaj ( ker clio storia ni avto, clio je avto, clio storia je le prevozno sredstvo).
Clio storia vs novi clio:
storia je eno generacijo starejši, na trg je prišel leta 1999 v obliki takratnega cliota, 11 let stare zavore(avti vedno boljše zavirajo, pred 10 leti so samo najbojlši športni avti se ustasvli z 100 km/h v 36 metrih, danes se več al manj vsi). 11 let staro podvozje, kantast menjalnik(novi clio ma bisteveno boljšega), slabša zvočna izolacija... pač prevozno sredstvo. 11 let stara oblika danes še zgleda rpibližno ok, čez par let bo obsoleta.
MajaI je napisal/-a:Jaz se tud vedno bolj k temu nagibam. A misliš, če kličem na Renault Slovenija, da bi mi lahko zrihtali kakšnega testnega dizla ali nima smisla zgubljat cajta?
Antiznačkar je napisal/-a:Pozdravljena. Tudi jaz ti toplo priporočam dizla.
+ izjemno nizka poraba (na AC pri 120km/h ne preseže 4,5l/100km)
+ v storii deluje poskočno
+ nizki obrati mu zelo pašejo
Vendar: za tak avto se mi zdi bebasto dati kaj več kot 9000€, saj je to že precejšen denar in se za ta denar dobi kaj novejšega.
Sploh bi pa na vajinem mestu pogledal za čim rabljenim; recimo kupil Cliota l. 2004 z DCI motorjem za cca 4000€ - sevedaod prvega lastnika, s preverljivo zgodovino, od fizične osebe ipd.
Po forumu brska: peterkukec in 12 gostov