Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

BMW 116

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 06, 2010 12:06 pm

Brat se je nakej zagrel za tole vozilo. Kakšne so napake prednosti slabosti? Ma kdo kaj izkušenj s Selmarjem? Hvala

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3985914&show=1
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Ubuntu
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Ubuntu Pe avg 06, 2010 12:27 pm

Prednosti in slabosti v primerjavi z drugimi avti?
Imel sem ga enkrat za rent-a-car. Vozi se super v primerjavi s primerljivimi drugimi po velikosti primerljivimi avtomobili, ki sem jih vozil, si pa znotraj zelo utesnjen. Pri vzvratni vožnji je zelo nepregleden. Pojma nimaš, kaj je za tabo, ne vidi se nič...

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe avg 06, 2010 12:32 pm

Konkreten avto ima veliko opreme, škoda da je motorno tako švoh.

Sicer pa ustesnjenost je tudi stvar okusa, zadaj res ni veliko prostora, za volanom se pa kar dobro sedi, avto se pelje odlično. Preglednost nazaj ni tako katastrofalna, tale ima pa itak PDC. Nekih posebnih napak nima.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe avg 06, 2010 1:58 pm

to sem tudi jaz gledal in ima kar visoko porabo :shock:

tista varianta, ki ima 1.6 motor in cca. 123 hp je veliko bolj šparovna in vsi tisto verzijo priporočajo ( novejši motor, nižja poraba, itd...)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 06, 2010 2:02 pm

adis je napisal/-a:to sem tudi jaz gledal in ima kar visoko porabo :shock:

tista varianta, ki ima 1.6 motor in cca. 123 hp je veliko bolj šparovna in vsi tisto verzijo priporočajo ( novejši motor, nižja poraba, itd...)

Brat se odloča med tem ali NOVIM leonom sport 1.2 tsi, ki pride cca 2500 evrov drazje pa ne ve kaj vzeti, nov avto je le nov avto, pa tudi prostorsko mu bolj ustreza leon.

Če bo koga zamikal ta avto sem ga danes gledal, nekih posebnih napak nima, ima še zimske gume gor, popusta pa da ca 5% na gotovino, brez nekih pogajanj, da tudi 3 mesce garancije.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe avg 06, 2010 2:05 pm

popusta lahko, ponudi še več.

jaz sem preko email-a zbil ceno za cca. 600eur šlo se je pa za bmw-ja a tega nato nisem vzel :-P

aja pa leon je VEČJI.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 06, 2010 2:17 pm

adis je napisal/-a:popusta lahko, ponudi še več.

jaz sem preko email-a zbil ceno za cca. 600eur šlo se je pa za bmw-ja a tega nato nisem vzel :-P

aja pa leon je VEČJI.

Sej to, da je večji, igra pri mojem bratu največjo vlogo, ker ima svojih 196 cm, zato mu je pomemben prostor. Za BMW pa bomo vidli kaj se še da nardit, tole je blo sproti, brez nekih pogajanj.

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Pe avg 06, 2010 2:30 pm

Z 196cmm brat se ne bo najboljše vozil v BMW1, posledično se duti nobeden na zadnjih sedežih, ker bo itak mel sedež skor dokonca. Že BMW3 nima tok placa noter, kaj šele BMW1. Boljši izbor bi bil novi Leon z 1,2tsi. Porabo bo pa mel pr obeh nekje isto, ker 1,2tsi je zamenjava za atmosferskega 1,6 (med 8-9l, v pazlijivi vožnji 7l)

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe avg 06, 2010 2:59 pm

selmar off, je veliko o tem napisanega.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 06, 2010 3:04 pm

denis,mag. je napisal/-a:selmar off, je veliko o tem napisanega.

Da majo kretenski odnos do strank, da mislijo če vidijo dva "mulca", ki sta na hitr uletela v trenerkah da itak nimata dnarja sm opazu, bolj me zanima kok nategujejo pri vozilih, slabš k Šargi niso :lol:

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Pe avg 06, 2010 3:08 pm

speedfreak je napisal/-a:
denis,mag. je napisal/-a:selmar off, je veliko o tem napisanega.

Da majo kretenski odnos do strank, da mislijo če vidijo dva "mulca", ki sta na hitr uletela v trenerkah da itak nimata dnarja sm opazu, bolj me zanima kok nategujejo pri vozilih, slabš k Šargi niso :lol:

odvisno kakšno imaš poznanje. če poznaš kićota 20 let pa boš dobu super avto kr ti bo sam povedu kir je ok, pa še k svojmu mehaniku al pa na pooblaščenca ga lahk pelaš, tako da ne govori stvari ki veljajo recimo zate.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe avg 06, 2010 5:23 pm

196 cm višine je za serijo 1 po moje preveč, sicer pa naj proba se not vsest pa bo videl kako in kaj.
Slika

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Pe avg 06, 2010 7:08 pm

Jaz sem vozil bmw 116i v avtošoli pol leta nazaj.

Prvo kot prvo je imel avto takrat dobrih 50.000km na števcu, star pa je bil eno leto, v glavnem(res da je bil od avtošole) do takrat so že 2x menjali injektorje, sklopka je bla res že čist nakonc, podvozje je škripal na vsakem ležečem, luknji ipd.

Glede prostora, jaz imam 188cm pa sem imel zic že skoraj do konca nazaj(bi ga imel če mi neb inštruktor težil za pravilno sedenje) pa ko je bila glavna vožnja se ta glavn ni mogu usest za mano.

Tako na splošno, sigurno ni vreden tega dnarja, še inštruktor ga je spluvou kokr se da :lol:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: BMW 116

Napisal/-a tristan01 So avg 07, 2010 9:33 am

speedfreak je napisal/-a:Brat se je nakej zagrel za tole vozilo. Kakšne so napake prednosti slabosti? Ma kdo kaj izkušenj s Selmarjem? Hvala

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3985914&show=1

O konkretnem avtomobili vem bolj malo, verjetno pa je eden izmed preverjenih uvoženih primerkov, tako kot pri večini dilerjev z avtomobili, konec koncev tudi Selmar pripelje kdaj kakšen kamion vozil iz ITA ali kakšne druge države. Glede na to da se brat odloča med 1.2 TSI v Leonu in BMW116 pa naj oba pelje na testno vožnjo.

Ker sem bil tudi sam pred nekaj meseci v podobni situaciji predlagam da še malce poiščeta. Nakup rabljenega avtomobila je danes projekt ki traja vsaj pol leta (med vsemi uvoženimi primerki iz odličinih tujih lizing hiš je pač težko najti res zanesljivega).

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov