Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

R66
Nov uporabnik

Audi A6 2.0 TDI 2007

Napisal/-a R66 Ne avg 08, 2010 3:45 pm

Lep pozdrav!

Kljub temu da sem preiskal forum nisem zasledil teme ki bi se dotaknila mojega vprašanja. V kratkem nameravam kupiti omenjeno šestico. Zanima me vaše mnenje, ali ima kdo že izkušnje s tem vozilom ali pa vsaj kaj koristnih informacij glede motorja-vzdrževanja.
Mogoče se boste spraševali zakaj A6 z 2 literskim motorjem... Že 4 leta vozim Audi A4 1.9TDI 130KM in sem se nekako navadil Audija. Štirica mi je postala nekako premajhna zato bi kupil A6. Ker kupujem vozilo zgolj zaradi potrebe po več prostora bi mi večji motorji predstavljali le dodaten strošek.

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne avg 08, 2010 3:49 pm

Če želiš res veliko prostora za sorazmerno malo denarja,kupi škodo superb

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne avg 08, 2010 4:01 pm

Sam sem tudi gledal podobno zadevo, pa sem raje vzel novo superbico karavan TDI - sem izredno zadovoljen z njo ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To avg 10, 2010 6:03 am

sem imel peljat v omenjenem avtu in avto siba! Je bil pa 3.0 TDI(avant).. Ne vidim kako lahko primerjate s skodo superb :roll:
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 10, 2010 6:29 am

branee je napisal/-a:sem imel peljat v omenjenem avtu in avto siba! Je bil pa 3.0 TDI(avant).. Ne vidim kako lahko primerjate s skodo superb :roll:

Ker človek pravi da išče osnovno motorizacijo oz ne več kot 2.0 TDI.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 10, 2010 6:41 am

Tudi 2.0TDI je vec kot dovolj za nezahtevnega uporabnika, preverjeno!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To avg 10, 2010 6:50 am

nisem mislil moci motorja, ne vidim primerjave tako kot znamki, audi je bolj "premium" znamka in to verjetno bodoci lastnik isce (ob velikem prostoru seveda)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 10, 2010 7:17 am

branee je napisal/-a:nisem mislil moci motorja, ne vidim primerjave tako kot znamki, audi je bolj "premium" znamka in to verjetno bodoci lastnik isce (ob velikem prostoru seveda)

Tipično razmišljanje nekaterih. Samo, da je Audi, pa tudi če bi bil 1.9TDI v beli barvi in na 15'' feltnah :roll:

on-topic: tudi moj glas gre za Superba. Kar se tiče prostornosti je avto bomba. :tomidelej:
Koliko denarja pa si pripravljen dati za avto?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To avg 10, 2010 7:18 am

nimam nobenga od naštetih, ampak vem da se škoda najman kvarijo, kar se pa zavezanosti znamki tiče je pa povsem isto shranje kot BMW ali hondaši......

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To avg 10, 2010 7:34 am

peroRS je napisal/-a:
branee je napisal/-a:nisem mislil moci motorja, ne vidim primerjave tako kot znamki, audi je bolj "premium" znamka in to verjetno bodoci lastnik isce (ob velikem prostoru seveda)

Tipično razmišljanje nekaterih. Samo, da je Audi, pa tudi če bi bil 1.9TDI v beli barvi in na 15'' feltnah :roll:

on-topic: tudi moj glas gre za Superba. Kar se tiče prostornosti je avto bomba. :tomidelej:

Kaj bos delaj da je skoda bolj premium kot audi? In kdo je omenjal 1,9 TDI in 15 colse fetne? Mislim eni res zaidete v OT v trenutku

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 10, 2010 7:52 am

branee je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Kaj bos delaj da je skoda bolj premium kot audi? In kdo je omenjal 1,9 TDI in 15 colse fetne? Mislim eni res zaidete v OT v trenutku

Sej mogoče se na prvi pogled sliši smešno ampak lahko povem svoj primer. Do sedaj sem vozil le BMW 530D, 09 letnik vsa oprema; 19 col + M paket - bomba avto skratka. Potem sem se odločil z ženo za naraščaj in sem gledal kaj bi bilo dovolj "dostojnega", BMW karavan mi ni potegnil prostorsko, pa sem raje gledal rabljene AUdijeve karavane, za tam nekje 25-26 K eur. SIcer lepi primerki, ampak vse cca 2-3 leta staro pa po 130K + kilometrov brez garancij ipd. Pa seveda diesel; vse je bilo po 3.0 ali 2,7 TDI, quattro ipd.
Potem mi je oče navrgel glede tele SUperb Kravanke, je ravno ven prišla nova. In sem se namrdnil češ kaj se bom jaz peljal v Škodi - predsodki pač. Pa sem si rekel OK ajde da vidim kako pa kaj in začel brati teste; povsod so bile same izvrstne recenzije, avto je navduševal na testih; znotraj je precej prostornejši + prtljažnik da te kap velik. Skratka SUPER(B) avto. Sem si rekel OK, bom šel do trgovca in je ravno imel čudovito karavanko v ametist barvi (taka kot v podpisu), z Elegance opremo (vse v kromu, znotraj pravi les, biksenon AFL luči, park senzorji, Navigacija na HD-ju, prtljažnik na gumb....) + parimi bonbončki kot ekstra. Avto je imel od opreme ni da ni, je pa 2.0 TDI. Šel sem na testno in bil resnično presenečen. Dogovorila sva se za fenomenalno ceno; namesto 32.000 EUR, sem za njo plačal v akciji 26K eur, dobil 4 leta polne garancije, da lahko mirno spim, ter kasko za 1 EUR - nisem imel nobenega argumenta več, da bi se določil raje za rabljeni A6 in trepetal ali bo kaj crknilo in koliko me bo koštalo popravilo. Tako da evo, sem presedlal iz BMW na Škodo, pa mi ni padla krona z glave - sem izredno zadovoljen z nakupom.
Zdej razen če bi hotel močnejši diesel pa prestižnejšo znamko ter ledice v lučeh (ker oprema, sploh recimo touchscreen navigacija z vgrajenim HD je indentična v Superbu), pa kakšne prestižne zadeve ni nekega argumenta da bi precej več plačal.DIvjanje z dojenčkom in ženo v avtu me pa tudi ne zanima; se 2.0 čisto lepo vozi ;)
So pa ljudje ki imajo res radi AUDI in bodo pač vedno raje kupili kaj takšnega in plačali premium - to je njihova stvar pač ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 10, 2010 8:23 am

branee je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Noben ni rekel nič o prestižu ipd. To si ti načel.
Meni osebno je čisto vseeno al je BMW, Citroen ali pa Honda. Pri avtih mi je prvo merilo razmerje uporabnost-zanesljivost glede na ceno, šele potem nek užitek ipd.

Sicer pa je @infiniti zelo lepo razložil situacijo ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To avg 10, 2010 8:27 am

Sej se sploh ne gre zato ali je boljsa / slabsa, nekaterim je pomembna znamka in zato ker mozakar napisal da zgolj isce audi nevem zakaj mu ponujate skodo, tega nemorem razumet in to je v vsakem topicu ista pesem

OT:
To je tko kot bi jest zelel s gostilni svinjski dunajc natakar bi pa predlagal meni vseeno puranjega dunajca, cist brezveze se razvlece debata v neslutene skrajnosti in potem se vedno najde par filozofov ki bodo trdili vsak svoj prav..

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 10, 2010 8:36 am

Jaz sem osebno svetoval, ker možakar pravi da potrebuje več prostora kar Superb ima ter ker bi rad 2.0 TDI, kar je spet zadetek in je avto poln enakih enakih komponent ter krasen predstavnik VAG koncerna; nasvet je bil njemu v razmislek pač. Nihče ne pravi da MORA kupiti Superb; sem pa naštel argumente če bi koga zanimalo.
Osebno imam rad, da mi kdo svetuje še kakšno opcijo tudi v gostilni, če ve da lahko ponudi nekaj posebnega.
-Nisi še nikoli slišal, da bi v gostilni rekel za neko ribo recimo brancina , pa bi ti natakar rekel, "Imamo pa danes tudi čisto sveže Škarpene, kuhar jih naredi kot posebno specialiteto - isti princip"; odločil se boš pa pač sam a ne? ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To avg 10, 2010 8:36 am

branee je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

in kaj imaš ti od tega "PREMIUMa" razn prazne denarnice in pa neko podzavestno miselnost da si boljši od drugih a v resnici si nategnjen??? :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Audi A6 2.0 TDI 2007

Napisal/-a chan To avg 10, 2010 8:36 am

R66 je napisal/-a:Lep pozdrav!

Kljub temu da sem preiskal forum nisem zasledil teme ki bi se dotaknila mojega vprašanja. V kratkem nameravam kupiti omenjeno šestico. Zanima me vaše mnenje, ali ima kdo že izkušnje s tem vozilom ali pa vsaj kaj koristnih informacij glede motorja-vzdrževanja.
Mogoče se boste spraševali zakaj A6 z 2 literskim motorjem... Že 4 leta vozim Audi A4 1.9TDI 130KM in sem se nekako navadil Audija. Štirica mi je postala nekako premajhna zato bi kupil A6. Ker kupujem vozilo zgolj zaradi potrebe po več prostora bi mi večji motorji predstavljali le dodaten strošek.

V kakšnem cenovnem rangu pa iščeš?
Če iščeš novejše različice A6, se pridružujem predhodnikom, da pogleduješ po cenovno ekvivalentnem, novejšem Superbu Combi. Ok, model je še svež, zatorej ne pričakuj kakšnih nizkih cen (beri: okrog 15.000€) za spodobno opremljen voz.
Glede "osnovne" motorizacije A6 s 140 konjskim TDI, je zadostna - na par 100km poti mi je zadostoval (ok, ne gre pričakovati performans kakšnega 3.0 TDI; osebno pa sem bil razočaran nad 2.7 TDI z avtomatiko, v najnižjih vrtljajih) . O vzdrževanju omenjenega 2.0 TDI motorja ter hibah pa je bilo že dosti napisanega.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Audi A6 2.0 TDI 2007

Napisal/-a branee To avg 10, 2010 8:45 am

R66 je napisal/-a:Lep pozdrav!

Vas ne razumem, on se je odlocil in je vajen znamke in zeli le vecji audi in vi bum vn s skodo? Ce bi ljudje podajal le informacije ki jih uporabnik zeli bi bil ta forum veliko manj nasmeten kot je. Premium ali ne kakor za koga, mozakar je ze v uvodnem postu napisal vse kar ste potrebovali za konstruktiven odgovor.

Jest nevem kaksen si vendar jest ko pridem v gostilno tocno vem v naprej kaj bom in tisto kar zelim narocim, kar pa ne zelim je pa brezpredmetnega diskutiranja kaj je boljse in kaj ne, ker sem se ze prej odlocil za to jed, stvar, avto ce ze hocete.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To avg 10, 2010 8:57 am

razen, če si res največji sovražnik offtopica, ti takšne informacije v zvezi s škodo veliko pomenijo. (nekomu, ki tega ne ve) je pa res, da nekdo ki bo iskal info o superbu ne bo gledal v temo o audiju. (ampak meni je super branje)

lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To avg 10, 2010 6:32 pm

No v nobenem primeru se 2.0 TDI ne more primerjati z 3.0D.

Drugače se zdi Superb zelo solidno vozilo.

No kakor za koga. Sam bi probal oba in se odločil.

P.s. : Povprašaj pri kakšnem uvozniku iz DE, namreč dobi se kar nekaj faceliftanih A6 2.0 TDI za ugodno ceno.

2.0 TDI : Saj veš da so bile težave - šobe...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To avg 10, 2010 8:48 pm

simply je napisal/-a:2.0 TDI : Saj veš da so bile težave - šobe...

konec koncev se tudi bencinar pokvari a ne? ...

sprobal oba no res da sem sprobal audija več kot škodo a lahko povem, da je škoda fenomen pri prostoru.

ima ga VEČ kot audi in meni osebno se bolje pelje.

tale superb je čista zmaga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov