Lastimo si Mondeota limuzino z 2.0 tdci motorjem.
Poraba: 7.1 l/100km ne ravno najbolj nežna vožnja in kratke relacije ... do sedaj minimum na razdalji Postojna Hrastnik - 4.9 l ampak ne računaj na to.
Prevoženi kilometri: 15.500 km (cca.)
Udobje: Letos smo se z njim odpravili na Brač ... prispeli brez razbolelih hrbtov in ostalih ''posledic'' dolgih voženj.
Lega na cesti: V primerjavi z prvo generacijo se mi zdi veliko mehkejše podvozje, venrad pa je volanski mehanizem natančen, avto s eceste dobro drži (res pa je, da ga nisem še nikoli na polno pritisnil skozi ovinke).
Motor: Obožuje vožnjo med 1750 in 2500 obrati ... tu je tudi nekako najbolj varčen. Turbina na polno zagrabi nekaj čez 1500 obratov in drži tja do 3500 potem pa jo zmanjka, vendar se pa vseeno motor veselo zavrti do 4000 ... kje je blokada še nisem ugotavljal.
Pod 1500 obratov, pa razen na res ravni vesti pri konstantni hitrosti, ga pa ne drži, ker tega motor ne mara preveč.
Menjalnik: Natančen, omogoča tudi hitrejša prestavljanja, drugače pa je ravno prav postavljen za prestavljanje s konicami prstov ob lagodni vožnje ... ''gangsta style''
Če me kaj zmoti ... edino odzivnost motorja na stopalki za plin se mi ne zdi najboljša, tako da prestavljanje z vmesnim gasom ni ravno najlažje.
Na splošno pa lahko avto le priporočam
To je na kratko
Če te pa še kaj tanima, pa le piši
LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D
''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson