Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Portos
Nov uporabnik

Ford Mondeo Karavan l.2007

Napisal/-a Portos To avg 10, 2010 9:39 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3986032&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3448579&show=1

Pozdravljeni. Doma imamo forda focusa 1.6bencinar, zelo zadovoljni! Kmal bomo menjali in me zanima kaj si mislite o teh dveh mašinah. Kater bi bil boljši in povejte kaj splošno (poraba, udobje, servisi...) za takega mondeota. Kot sm povedal, doma imamo zelo dobre iskušnje z fordi (bencinarji), do zdej sta bla 2 pr hiši in oba odlična.

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To avg 10, 2010 10:47 pm

Ja,če si do sedaj zadovoljen z Fordom pol pa ga vozi še naprej.
Drugi oglas je še posebej zanimiv zaradi možnosti 1 letne garancije.
Načeloma je avto neproblematičen in narejen kot "cigl".
Servise/redne delaj na 15.000-20.000km in ga servisiriaš kot vsakega novejšega dizla.
Olje ki gre noter je Castrolovo, Aralavo itd... 5w-30 cca 4,5l-5l, filtri olje,zrak, naftnega priporočam tudi takoj po nakupu, ostalo pa po potrebi, recimo kabinski pa kako filanje klime ect... no, tak servis te kje privat pride max 150€.
Mislim pa da ima 2.0 Tdci generalko na 180.000km nisem pa prepričan.
Praba takega stroja bo recimo cca 8l je pa verjetno vse odvisno od noge.
http://www.whatcar.com/car-reviews/used ... ew/25713-6
Kaj več pa ti bodo tule znali povedati:
http://www.ford-team.si/forum/index.php ... f9f427a790

lp.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Sr avg 11, 2010 11:22 am

mal se pozanimaj glede te enoletne garancije, mislm da jo moraš doplačat, pa v primeru uveljavljanja mislm da moraš tudi sam nekej plačat. (kao odbitna franšiza)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 11, 2010 12:33 pm

jony je napisal/-a:mal se pozanimaj glede te enoletne garancije, mislm da jo moraš doplačat, pa v primeru uveljavljanja mislm da moraš tudi sam nekej plačat. (kao odbitna franšiza)

avto se mora že pošteno dolg prodajat, da je še sneg na strehi :lol:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr avg 11, 2010 1:16 pm

kolesar je napisal/-a:
jony je napisal/-a:mal se pozanimaj glede te enoletne garancije, mislm da jo moraš doplačat, pa v primeru uveljavljanja mislm da moraš tudi sam nekej plačat. (kao odbitna franšiza)

avto se mora že pošteno dolg prodajat, da je še sneg na strehi :lol:
Hahahaha, temu takoj zbijes ceno za 1000€ zaradi postanosti avta.Recesija :cry:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr avg 11, 2010 7:35 pm

Lastimo si Mondeota limuzino z 2.0 tdci motorjem.
Poraba: 7.1 l/100km ne ravno najbolj nežna vožnja in kratke relacije ... do sedaj minimum na razdalji Postojna Hrastnik - 4.9 l ampak ne računaj na to.
Prevoženi kilometri: 15.500 km (cca.)
Udobje: Letos smo se z njim odpravili na Brač ... prispeli brez razbolelih hrbtov in ostalih ''posledic'' dolgih voženj.
Lega na cesti: V primerjavi z prvo generacijo se mi zdi veliko mehkejše podvozje, venrad pa je volanski mehanizem natančen, avto s eceste dobro drži (res pa je, da ga nisem še nikoli na polno pritisnil skozi ovinke).
Motor: Obožuje vožnjo med 1750 in 2500 obrati ... tu je tudi nekako najbolj varčen. Turbina na polno zagrabi nekaj čez 1500 obratov in drži tja do 3500 potem pa jo zmanjka, vendar se pa vseeno motor veselo zavrti do 4000 ... kje je blokada še nisem ugotavljal.
Pod 1500 obratov, pa razen na res ravni vesti pri konstantni hitrosti, ga pa ne drži, ker tega motor ne mara preveč.
Menjalnik: Natančen, omogoča tudi hitrejša prestavljanja, drugače pa je ravno prav postavljen za prestavljanje s konicami prstov ob lagodni vožnje ... ''gangsta style'' =P

Če me kaj zmoti ... edino odzivnost motorja na stopalki za plin se mi ne zdi najboljša, tako da prestavljanje z vmesnim gasom ni ravno najlažje.

Na splošno pa lahko avto le priporočam :)

To je na kratko :)
Če te pa še kaj tanima, pa le piši ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Sr avg 11, 2010 8:55 pm

:D Odgovori po mojem okusu. Sem pričakoval, hotel, slišat take odgovore.
Še ena stvar me zanima. Mal sem prebiral forum in zasledu mešane opise.
Stari vem da majo ketno, ti novejši pa kao oboje? Kaj to točno pomeni, in kaj to
pomeni pri servisih? Trenutno je konkurent mondeu še ta saab (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3656213&show=1). Mene rahlo bolj
vleče k mondeu, ampak še kak dan odločanja pol pa nakup.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov