Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroman
Novinec

Toyota corolla karavan 2002 1.4 vvt-i SOL

Napisal/-a peroman Ne avg 15, 2010 5:44 pm

Ogledal sem si tale avto in mam par laičnih vprašanj
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3989423&show=1

115kkm, 2002, avtomatska klima, bil pripeljan iz italije(tip ga je kao kupil da bo mel kot sližbenega za rabo razvažat, pol so pa v firmi tavelik kombi prodal in kupli 2 manjša in zato ne rabi več ).

Pri testni vožnji sem opazil da sklopka prime čisto proti vrhu in da je precej trda(kaj to pomeni?).
Obrati v prostem teku padejo na 600-700.
Usnjen volan je na vrhu sumljivo močno obrabljen(usnje se cufa), prav tako melnjalna ročica(sedeži in ostalo zgleda kot novo).

Sedaj me zanima če te stvari niso nič takega ali se ga naj na daleč ognem.

lp,
Peter

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne avg 15, 2010 6:36 pm

1. zakaj 2 ista posta :?:
2. najbolje da avto pogleda kak mehanik ali pa ga pelješ recimo na AMZS pregled pa boš točno vedel kje si.
lp.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne avg 15, 2010 6:42 pm

Tisto glede volana je možno, da je oseba pač držala vedno volan na vrhu in opravljala veliko mestne vožnje, se je posledično to obrabilo in še sklopka zraven.
Tudi potenje rok vpliva na obrabo usnja.
Predstavljaj si, npr. da je poštar, vedno vozi po mestu in veliko uporablja menjalnik (pač 1., 2., 3. brzina) in drži volan na vrhu.
Moje mnenje.

Glede obratov je pa lahko motorček prostega teka.

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Po avg 16, 2010 9:23 am

mamo isto corollo, zguljen menjalnik in volan, je nekaj popolnoma normalnega. Mi mamo zguljen menjalnik pa mamo gr 55k km, kolega ma pa isti avto, pa ma oguljen tudi volan(kupil usnjeni obroč->problem rešen(za 15 eur)).
Recimo, če je to bil službeni avto, ki se je vozil po Ljubljani, je to popolnoma normalno...tut sklopka. Osebno pa bi se takega avta izogibal...ker sem mnenja, da vse kar je iz tujine prepeljano je za en ....... . OK, to je moje mnenje, drgač pa mogoče res ni neumno, da ga pelješ na AMZS, pa boš tam vse zvedel. LP

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po avg 16, 2010 10:22 am

peroman je napisal/-a:Pri testni vožnji sem opazil da sklopka prime čisto proti vrhu in da je precej trda(kaj to pomeni?).
Pri punci so na tem avtu morali menjati sklopko pri 60kkm. Sicer ne vem kaksni so bli prej simptomi ker nism vozu, baje je podobno cist na koncu prjela, pol je pa se spodrsavat zacela.

peroman
Novinec

Napisal/-a peroman Po avg 16, 2010 12:05 pm

domen_ je napisal/-a:
peroman je napisal/-a:Pri testni vožnji sem opazil da sklopka prime čisto proti vrhu in da je precej trda(kaj to pomeni?).
Pri punci so na tem avtu morali menjati sklopko pri 60kkm. Sicer ne vem kaksni so bli prej simptomi ker nism vozu, baje je podobno cist na koncu prjela, pol je pa se spodrsavat zacela.

Se mogoče spomneš cene menjave?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po avg 16, 2010 12:27 pm

Cene ne vem, je bil pa avto skor en teden na servisu (uradnem) ker so moral se ene dodatne dele narocit, k jih je blo treba tudi menjat (neki v povezavi s sklopko, se ne spoznam). Letnik je pa 2005-2006, tu nekje.

Drugace je cisto soliden avto.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov