ribcek je napisal/-a:žIV.
Sem prepričan v nakup Octavie combi disel, vendar potrebujem nekaj podatkov:
1. 1.9 ali 2.0
2. kateri je zadnji letnik preden je bil faceliftan (tak je želja)
3. koliko € bi vi še plačali za tak avto
[/b]
Kael je napisal/-a:ribcek je napisal/-a:žIV.
Sem prepričan v nakup Octavie combi disel, vendar potrebujem nekaj podatkov:
1. 1.9 ali 2.0
2. kateri je zadnji letnik preden je bil faceliftan (tak je želja)
3. koliko € bi vi še plačali za tak avto
[/b]
Odgovorim ti lahko glede motorja: 1.9 TDI s 105 KM je dovolj za Octavio samo v primeru, da se boš v avtomobilu večino časa vozil sam in da bo avto prazen. Tedaj če ne rabiš raketnih pospeškov, je motor za silo kos nalogi - da se prehitevat, da se peljat tudi 160, kaj več pa je matranje motorja. Ko boš pa enkrat avto naložil, dal noter npr. da ISOFIX sedeža (otroški zici) pa nafilal kuferaun do vrha, boh ne daj še kakšna truga na strehi, pa motor klecne - vsak klanec, da premaga. Če si umirjen voznik je uredu, sicer pa boš nad motorjem klel. Če voziš kolikortolikor po pameti, se ti bo poraba gibala med 5 in 6.5 litri na relacijah in avtocestah, po mestu pa do 7 litrov - če se peleš po avtocesti 150 se bližaš 6.5 litra, če pa 110 pa 5 litrom. Krepko pod 6 litrov gre brez težav - tako da motor je varčen. Meni znani problemi so naslednji: dvomasovni vztrajnik (cena novega 1000 €), nagajanje EGR ventila (nov 300 €) ter pri nekaterih motorjih pitje olja - načeloma pa je to najbolj neproblematičen motor v seriji TDIjev. Pri visokih avtocestnih hitrostih, 130+ je motor strašno glasen in zaradi butastih prestavnih razmerih (pa naj bo 5 ali 6 prestav) požrešen.
Na drugi strani imaš potem npr. 2.0 TDI motor s 140 KM. Do leta 2007 nakup kakeršnega koli modela odsvetujem, saj je bilo z njim kup problemov (grozno pitje olja, odpovedovanje šob, pokanje glav ipd neumnosti). Po letu 2007 (kolegi na forumu bodo povedali oznako motorja) bi naj bile te zadeve odpravljene. Kar se tiče performans je motor proti 1.9 TDI kot noč in dan, saj je bistveno laže kos svoji nalogi, sploh kot avtomobil naložiš - prehitevanja so mala malca, pospeški pa tudi konkretni napram manšemu bratcu. Slaba stran močnejšega motorja je sicer poraba, saj če pretiravaš gre proti 9 litrom, ob vožnji po pameti pa je poraba enaka na avtocestah pa celo nižja od 1.9 TDIja, zaradi bistveno boljše razporejenih prestavnih razmerij in nižjim obratom v 6 prestavi.
Predlagam da sprobaš oba motorja in se šele nato odločiš: 2.0 TDI pač prinese večje stroške, to je nedvomno (cestni sklad, zavarovanje ter višji stroški vzdrževanja vozila (npr. večji zavorni diski intp).
Update: še mogoče alternativa: v kolikor najdeš kje v piko uštiman 1.4 TFSI s 125 KM, je tudi to zelo zelo dober nakup. Avtomobili s tem motorjem že konkretno letijo, prestavna razmerja so odlično razporejena, motor vleče zvezno od 1500 rpm dalje in ga brez težav voziš kot dizla. Poraba goriva pa se giblje nekje od 6 litrov dalje, odvisno od teže noge. Poleg vseh prednosti dajem temu motorju en ogromen plus tudi zaradi miru ki ga imaš v avtu: komaj veš da avto laufa, dokler ga ne naviješ nad 2500 rpm. Če ne delaš veliko kilometrov, je tudi to dober nakup. 1.6 motorjev s 102 KM pa se izogibaj kot hudič križa.
Kael je napisal/-a:Na drugi strani imaš potem npr. 2.0 TDI motor s 140 KM. Do leta 2007 nakup kakeršnega koli modela odsvetujem, saj je bilo z njim kup problemov (grozno pitje olja, odpovedovanje šob, pokanje glav ipd neumnosti). Po letu 2007 (kolegi na forumu bodo povedali oznako motorja) bi naj bile te zadeve odpravljene.
ribcek je napisal/-a:ker me je en post nazaj prehitel, zato vprašanja še 1x
Fantje, super odgovori, res.
Še nekaj imam za vprašat:
1. letnik 2007 in naprej za 2.0 tdi, kakšna je oznaka motorja ??
2. zakaj priporočate DSG menjalnik - a je to automatic ??
3. torej, iščem starejši še sprejemljiv letnik t.j. 2007, 2008 (2.0), malo km
4. 1.4 TSI bo težko dobit, če že je pa to novejša zadeva in tako dražja
ribcek je napisal/-a:kaj pravte na tega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4014286&show=1
Sicer ni rangu 10,000 eur, kar sem pripravljen plačat, ampak....
peroRS je napisal/-a:ribcek je napisal/-a:kaj pravte na tega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4014286&show=1
Sicer ni rangu 10,000 eur, kar sem pripravljen plačat, ampak....
Mah jaz tega ne bi vzel. Za zelo podobno ceno (odvisno od dodatne opreme) dobiš NOVEGA businessa, dizla.
Je pa pri rabljenih izbire nasploh malo, razen če tvegaš z uvoženim avtom pri kaki avtohiši. Jaz imam zaenkrat dobre izkušnje. Trije uvoženi avti iz Italije (2 za prijatelje), pa laufajo brez problema. Sreča pač.
Antiznačkar je napisal/-a:V okolici šestnajstih tisočakov dobiš mnogo novih avtomobilov tega razreda ( karavan) in tukaj rabljen avtomobil ni niti malo racionalen (čeprav je nekoliko bolje motoriziran in opremljen): kia ceed CRDI, peugeot 308 HDI, škoda octavia TDI, ford focus TDCI, renault megane DCI in še marsikaj...
V kolikor pa kupuješ do 10000 € pa seveda nimaš druge izbire kot rabljen karavan.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov