Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Nakup avtodoma (kamperja)

Napisal/-a ma_hi Po avg 23, 2010 6:55 am

Pozdravljeni

Z ženo se odločava o nakupu avtodoma. Ker sva komaj v fazi iskanja in popolna začetnika na tem področju me zanima, kaj predlagate tisti, ki taka vozila že imate in uporabljate. Na kaj moramo bit pozorni in kaj je najbolj pomembno pri vsem.
Cena naj bi bila nekje do 20.000 EUR.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po avg 23, 2010 7:35 am

mogoče ti nebom v pomoč in sem daleč od profesionalca na področju avtodomov ampak se mi zdi da je to malo premajhen "budget" za nakup avtodoma. Če se motim pa se opravičujem.

ma_hi
Novinec

Napisal/-a ma_hi Po avg 23, 2010 7:56 am

Se mi zdi da do ene 10 let starega in 100.000 km bi moralo bit dovolj. Vsaj na avto.netu sem tako zasledil.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po avg 23, 2010 7:57 am

Najprej povej kaki avtodom... Za koliko oseb? 2? Ali 4 ali več ali kombi varijanto ali ono visoko varijanto?

ma_hi
Novinec

Napisal/-a ma_hi Po avg 23, 2010 7:59 am

Gledamo nekje recimo za 4 osebe. Raje bi pravi avtodom (z mansardo) kot pa kombi.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po avg 23, 2010 8:17 am

Glej itak skoraj vsi proizvajalci temeljijo na istih mašinah... Se pravi avto je fiat, peugeot, citroen ali pa kaki renault v tem segmentu do 20 000 boš dobil kakega 10 let starega. idi jih malo pogledat da vidiš kako je stvar ohranjena, pa se boš lažje odločil. Malo poglej postavitev notranjosti pa kupiš kaj ti je všeč se pravi enako kot da greš rec. stanovanje kupit enemu je to drugemu ono... je pa kar smotano spat zgoraj v oni mansardi ker je klastrofobična... probaj. Glede avtov pa malo pogledat kot vsepovsod. Nimaš kaj.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Po avg 23, 2010 8:20 am

http://www.avto.net/_PROSTICAS/results.asp

To ti ven vrže recimo do nekje 20 000 jurjev...

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Po avg 23, 2010 8:57 am

Ena od pomembnejših stvari, na katere je treba paziti je, da ni vlage v tleh; tla so praviloma lesena,... in ko pride not vlaga - zgnijejo; ponavad zamaka v kopalnici.
Ostalo je splošen izgled... ohranjenost, servisiranje itd...
Manjše variacije so v razporeditvi; pejte jih par pogledat, da vidite kaj vam je všeč.

Kolega je iz Nemčije pripeljal Ducato + Knaus nadgradnja od drugega lastnika, res ohranjen kot nov, 13 let star za 10.000 eur (+ dajatve)..
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po avg 23, 2010 11:57 am

GorazdO je napisal/-a:Ena od pomembnejših stvari, na katere je treba paziti je, da ni vlage v tleh; tla so praviloma lesena,... in ko pride not vlaga - zgnijejo; ponavad zamaka v kopalnici.
Ostalo je splošen izgled... ohranjenost, servisiranje itd...
Manjše variacije so v razporeditvi; pejte jih par pogledat, da vidite kaj vam je všeč.

Kolega je iz Nemčije pripeljal Ducato + Knaus nadgradnja od drugega lastnika, res ohranjen kot nov, 13 let star za 10.000 eur (+ dajatve)..

Točno tako. Preveri tudi tesnenje spojev med streho in stranicami bivalnika in pri strešnih zračnikih (šibedah po domače). To so rak rane vseh bivalnikov. Notranjost je več ali manj iz lesa (vezana plošča in iverka) ki ne marata vlage. Prav tako dvigni vse tepihe in preveri če je les kje napet. Sanacija zamakanja hitro preseže vrednost nabave vozila. Prav tako preveri da je motor redno servisiran in da vsa dodatna napeljava (voda, elektrika, akumolatorji...) delujejo. Osebno bi za tak denar raje vzel malce manj razkošen in mlajši bivalnik. Pri 10 let starem in po možnosti še večkrat rentanem vozilu se znajo že močno poznati leta. Zavedaj se tudi da dodatna oprema in nadomestni deli v bivalnem prostoru niso poceni, saj neoriginalov ni.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Re: Nakup avtodoma (kamperja)

Napisal/-a Gorch Po avg 23, 2010 12:11 pm

ma_hi je napisal/-a:Pozdravljeni

Z ženo se odločava o nakupu avtodoma. Ker sva komaj v fazi iskanja in popolna začetnika na tem področju me zanima, kaj predlagate tisti, ki taka vozila že imate in uporabljate. Na kaj moramo bit pozorni in kaj je najbolj pomembno pri vsem.
Cena naj bi bila nekje do 20.000 EUR.

Ko sem kupoval kamper(kombi varijanta) sem jih šel ogromno pogledati in večinoma so bili stari okoli 8-10 let.Žal je bilo pa večinoma vse uničeno,ker ljudje velikokrat dajejo kamperje v najem in se z njimi dela kot svinja z mehom.
Drugače ti pa predlagam,da pregledaš vse vitalne dele(tenda,peč,hladilnik,delovanje vseh vtičnic,12v-220v elektrika,črpalka za vodo,plinska napeljava...itd).
Pa veliko sreče pri nakupu.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 23, 2010 2:50 pm

za ta dnar dobiš čist ql avtodom, 5 let star,..
tiste cene ki so na avto.net-u se da še kar lepo zbit,..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po avg 23, 2010 3:09 pm

Nekaj let najemal vse možne vrste avtodomov, čeprav sem iz leta v leta govoril da nikoli več.
Sedaj sem res prekinil, ker me res razkuri ta nepraktičnost od vožnje v trgovine, majhnih tankov (voda, WC) okornost na cesti,...

Drugo leto grem v nabavo prikolice (ko zrihtam avto kot si ga želim) , nekaj takega

http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=3972116

Avtodom je res primeren samo za potepanja, med daljšimi pstanki pa je res prava mora
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov