diamant72 je napisal/-a:Predvidevam, da si sedel v Exeu in Altei ... no, zame kot dan in noč ... kot pa si povedal, ima Altea svoje prednosti ... Primerjat Exeo z Ibizo je pa Off ... (edino če nisi misli samo prtljažnika)
Primerjava Exea in Ibize ST je bila mišljena samo na ravno prtljažnika in ničesar drugega. Da bosta dva avtomobila "enako dobra" razlika v ceni je pa da dobiš za enega exea skor dve ibizi, vendarle pove svoje. Drugače vozil oboje (:
Kar se tiče Exea ST in Altee XL itak da je razlika v marsičem, ampak meni zgleda v Seatovi ponudbi Altea XL najbolj družinsko usmerjena (sej jo kot tako tudi oglašujejo) in ima nekaj bonbončkov, ki so res zakon. Poleg dokaj ugodne cene imaš v Style paketu tudi pomično zadnjo klop, pa možnost naročila zaslona, da otroc risanke gledajo, največji prtljažnik, pa še česa bi se spomnil. Manjka pa mi pri nas v ponudi Altea XL Sport - saj se da že s serijskim podvozjem za enoprostorca precej dinamično peljat, ampak s športnim, po izkušnjah iz male Ateje bi znalo bit še bolj zabavno. Exeo ST je sicer tudi lahko družinski avto, ampak meni bol deluje, da z njim Seat skuša konkurirati drugim "prestižnejšim" modelom in pa meni deluje bol poslovno kot družinsko. Imaš pa tudi pri Exeotu nekaj bonbončkov, ki so zakon, npr. možnost naročila atermičnih stekel.