pmesar1 je napisal/-a:Stara Astra mi nekako ni najbolj všeč, bom pa verjetno šel vseeno v živo pogledat.
Nova mi pa zgleda super, ampak dvomim koliko je dobim za to ceno - pri takem avtu se res nekako ne spodobi vzet osnovne različice.
drugače pa Bravo, Megan sta tudi v ožjem izboru.
Kaj pa mislite o Kii Ceed? Vsi testi ki sem jih do zdaj bral jo hvalijo. Pa še 7 let garancije ...
Ceed je napisal/-a:Mater kako nakladate, a si sploh kdaj preberete kakšne zahteve ima tisti, ki vas vpraša za nasvet?
Človek išče bencinarja, 5 vrat, "golf razred".
Pod tvoje kriterije pride ogromno različnih varjant, odvisno kaj ti največ pomeni pri avtu...
pmesar1 je napisal/-a:Nova mi pa zgleda super, ampak dvomim koliko je dobim za to ceno - pri takem avtu se res nekako ne spodobi vzet osnovne različice.
mihaing je napisal/-a:Ceed je napisal/-a:Mater kako nakladate, a si sploh kdaj preberete kakšne zahteve ima tisti, ki vas vpraša za nasvet?
Človek išče bencinarja, 5 vrat, "golf razred".
Pod tvoje kriterije pride ogromno različnih varjant, odvisno kaj ti največ pomeni pri avtu...
In kateri avto je omenjen da temu ni tako razen par dizolv???
in oprema busines ni revna:
Oprema Business:
• 12 V vtičnica v voznikovem prostoru (vžigalnik za
cigarete)
• 3 vzglavniki zadaj
• 4 - kraki volan, nastavljiv po višini in globini
• 4 stropna držala, zadaj s kljukico
• 5 vrat
• ABS - antiblokirni zavorni sistem
• Aerodinamična brisalca vetrobranskega stekla z
intervalnim delovanjem
• Aktivna vzglavnika spredaj
• Aluminijasta platišca "LYRA" 6,5 x 16"
• ASR - regulacija zdrsa pogonskih koles
• Avtomatsko odklepanje in vklop opozorilnih utripalk ob
nezgodi
• Brisalec zadnjega stekla
• stranske zašcitne letve
• Daljinsko centralno zaklepanje
• Deljiva in poklopna zadnja sedežna klop in naslonjalo
• Dnevne luči
• Držalo za pijačo v sredinski konzoli zadaj
• EBV - elektronska porazdelitev zavorne moči
• Električni pomik stekel spredaj
• Električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali
• Elektromehansko krmiljenje servo volana
• Elektronska blokada zagona motorja
• Filter za cvetni prah
• Klimatska naprava Climatic
• Kljukica v prtljažniku
• Kombiniran instrument z merilnikom števila vrtljajev
motorja in digitalno uro
• Kromirane notranje vratne kljuke
• Meglenki spredaj
• Mehansko uravnavanje višine svetlobnega snopa
. Mreža v prtljažnem prostoru (pri Combi različici)
• MSR - regulacija vlečnega momenta motorja
• Naslon za roke zadaj in spredaj (Jumbo Box)
z priključkom za I-Pod
• Notranja osvetlitev s kontaktnimi stikali na vseh vratih
• Odpiranje prtljažnika (električno - softtouch)
• Odsevnika v sprednjih vratih
• Ogrevano zadnje steklo
• Opozorilni zvočni signal za ne ugasnenje luči
• Opozorilo za nepripet varnostni pas (zvočno in
vizualno )
• Osvetlitev prtljažnika
• Otroška blokada za zadnja vrata
• Pnevmatike velikosti 205/55 R16
• Po višini nastavljiva tritočkovna varnostna pasova
spredaj
• Potovalni računalnik
• Predal pod volanom levo z držalom za dve pločevinki
• Predal s pokrovom na sredini armaturne plošče
• Predali v vratih (spredaj z držalom za litrsko
steklenico)
• Prekinitev dovoda goriva ob nezgodi
• Priprava za radio s 4 zvočniki s poklopno,
nesnemljivo strešno anteno
• Pritisna loputa rezervoarja za gorivo z električnim
(centralnim) zaklepanjem
• Pritrdišca za namestitev 2 otroških sedežev ISOFIX
na zadnjo sedežno klop
• Prtljažna polica
• Prtljažni rolo ( pri Combi razlicici )
• Radio ˝SWING˝ s CD in MP3 predvajalnikom
• Senčnika s kozmetičnima ogledaloma in žepoma
• Set za popravilo pnevmatik
• Sovoznikova zračna blazina z možnostjo
deaktiviranja
• Stranska smernika, integrirana v zunanji ogledali
• Stranski zračni blazini
• Strešni nosilci v črni barvi ( pri Combi razlicici )
• Stropna lučka zadaj
• Trije tritočkovni varnostni pasovi zadaj
• Usnjen volan z malim usnjenim paketom - prestavna
ročica, manšeta ter ročica ročne zavore v usnju
• Varnostni lučki v sprednjih vratih
• Večvodilna zadnja prema
• Voznikova in sovoznikova zračna blazina
• Voznikov sedež nastavljiv po višini
• Zunanji ogledali in vratne kljuke v barvi vozila
• Žarometa pod gladkim steklom
• Žepa na hrbtni strani sprednjih sedežev
C4V4L13R je napisal/-a:če bi kupoval novo astro za tako ceno, potem vsekakor classic, saj bi bilo novo astro greh nabavit čisto osnovno verzijo.
vendar bi pri classicu priporočal 1.7 dizel, saj je 1.6 bencinar s 115 konji obup (pričanja uporabnikov).
mislim pa, da se še vedno dobi 111 color edition GTCjka, kjer je na voljo 1.9 120km dizel v noro lepih barvnih kombinacijah z bogato opremo.
sam sem v enem dnevu sedel tako v bravu, kot v astri, pa če po pravici povem, bi imel raje astro. samo to so pač moji občutki, tako da preizkusi več različnih modelov.
Čisto tako, ko je oče kupoval nov avto sem osebno šel pregledat nekaj novih avtomobilov pa ti lahko malo predstavim:
zahteve očeta so bile nekje med 15k in 17k eur, dizel 120-150 konji in z neko srednjo stopnjo opremljenosti. pogledal sem astro caravan enjoy plus 1.7 110, 125 konjev in 1.9 120 konjev, bravota (ne vem točno kera oprema) 1.9 120, octavio 1.9 105 konjev bussines, kio ceed z 1.6 dizlom pa praktično vso opremo (zato, da je sploh bla primerljiva s tistim, kar dobiš pri oplu ali fiatu). na koncu smo šli skupaj še pogleda chevrolet cruze-a.
no, na koncu se je izkazalo, da je bila kia najdražja od vseh (okoli 18k), takoj za njo bravo (okoli 17k), octavia je imela najmanj opreme izmed vseh (niti esp, cena okoli 16.800), astra je bila prva, ki sem jo pogledal, tako da sem jo imel tudi za "mušter" glede opremljenosti na ceno, paket je zajemal esp, avtomatsko klimo, kovinsko barvo, meglenke, usnjen volan + menjalnik, naslon za roko, senzor za dež, tempomat, parkirne senzorje, radio cd mp3, malo boljše sedeže + nekaj malenkosti ki pridejo pri izbiri paketov (cena med cca 15.500 in 16.500 EUR, odvisno od izbire že prej navedenih motorjev, najbolj racionalna izbira bi bila 1.7 125km)
tanova astra s 125 konjskim dizlom + opremo, ki bi jo bil greh izpustit (komfortni sedeži, senzor za dež, park senzorji, AFL itd) bi prišla okoli 21.000 EUR.
No za cruza z vso možno opremo (vse kar se sploh da naročit, zato ker, če želiš 150 konjskega dizla, moraš vzet najvišji paket opreme, ki pa je tudi vse kar ponujajo, saj imajo samo 3 stopnje opremljenosti) in 2.0 150 konjskim dizel motorjem bi bila cena cca 16.700 EUR. na zalogi pa so imeli še eno epico iz akcije za enako ceno in enako opremljenostjo, poleg je bilo le še usnje in perla metalik barva, tako da smo se na koncu odločili za epico.
vsekakor pa bi se pri teh zahtevah s tem budgetom odločil za nov avto, saj se najde že nekaj izbire.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov