Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dekinio
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu nove Opel Astre

Napisal/-a Dekinio Sr sep 08, 2010 9:51 am

Imam nekaj vprašanj glede nakupa opel astre....ker se se odločil za nakup tega čudovitega avtomobila z kar nekaj opreme me zanima koliko se mi splača nakup diesla 1.7 (110KM) ali bencinca 1.6 (115KM).

Letno naredim okoli 19.000 km....diesel varjanta je 2.000 eur dražja. Po moji računici bi z dizlom prihranil okoli 500 eur letno, torej bi tistih 2.000 eur razlike....v 4 letih prišel na ničlo. Res si želim disla, vendar me zanima koliko je smiselno, čeprav dolgoročno bi prihranil, verjetno tudi pridobil pri prodaji.

Oprema astre:
-cosmo paket
-xenon žarometi
-navi DVD800 (tu me zanima, če je možno gledati tudi filme)?
-bluetooth paket

Torej kar se tiče NAVi-ja...med CD500 in DVD800 sem se odločil za slednjega. Saj naj bi bilo možno navigacijo posodobit, medtem ko CD500 naj nebi bilo izvedljivo. Zanima me koiko je to res. Pa, če je z DVD800 možno predvajat filme, spote...?

Bral sem tudi, da je nekdo na tem forumu, ki ponudi ople po bolj ugodni ceni kot drugje...

Hvala!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr sep 08, 2010 10:57 am

1.6 motorja se izogni, žre bencin hitreje kot tankaš in za to porabo ne gre nikamor. raje 1.7 dizel kot tale požrešen 1.6 bencinar.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 08, 2010 11:27 am

Ali dizla ali pa turbo bencinarja, navadno 1.6 mašino je greh vzet ob tako opremljenem avtu in ne spet tako zelo malo kilometrih na leto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr sep 08, 2010 11:31 am

kot je ze bilo receno...bencinarja 1.6 raje ne. ima mati in ima ob zenski voznji porabo okoli 8.5 litrov!! drugace pa cosmo oprema in xenon...super izbira. ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr sep 08, 2010 11:32 am

Patrik_A3 je napisal/-a:1.6 motorja se izogni, žre bencin hitreje kot tankaš in za to porabo ne gre nikamor. raje 1.7 dizel kot tale požrešen 1.6 bencinar.

Pred par meseci je bila tudi pri meni astra v ožjem izboru kandidatov za nakup. Vozil sem oba motorja. Dizel je pravi motor za tak avtomobil. 1.6 je vstopni model in temu primerno živahen. Če se želiš kaj več kot tekoče premikati s prometom ne bo zadostoval. Na tvojem mestu bi postavil v primerjavo 1.4 turbo motor in 1.7 dizla. Res je, da cenovno dizel močno podraži vso zadevo, vendar je tudi vožnja povsem drugačna. Glede na kilometre ki jih prevoziš pa preizkusi še bencinski turbo motor. Je malce cenejši kot disel, avto pa bo veliko bolj živahen kot pri 1.6 atmosfercu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Sr sep 08, 2010 11:42 am

Ja zadeva je takšna, da si sedaj lastim Astro GTC 2007 1.6 115KM bencinc. Avto leti brez problema, zelo zadovoljen. Mislim pa da je nova astra od GTC-ja za 100kg težja, če se ne motim in seveda zato sem se malo vprašal, če je 1.6 motor dovolj....in kot je en napisal z to opremo je res mogoče greh kupit skoraj isti motor. Za 1.6 pa sem zazmišljal zato, ker mi moja sedanja GTC žere med 6.8-7.0 l, kar se mi ne zdi dosti...pa, če upoštevam, da so pri oplu zmanjšali porabo za 12%....je pa res, da bi rad naredil korak naprej in sem tudi sam mnenja, da je 1.7 diesel dobra izbira, res pa dražja...pa koliko mi je znano je dizlu možno preprogramirat čip in dobim še kar lepo število konjev zraven in posledično tudi majnšo porabo?

Tega 1.4 turbo motor pa sem vozil testno novo merivo...avto lepo potegne, vendar sem mel občutek da mu pol malo zmanjka moči...
Kak so pa kaj porabe?

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Če sep 09, 2010 12:02 pm

Pa zanima me še kako je z belo barvo, se plača extra ali ne?
Pa koliko vidim niben nima izkušenj z navi dvd800...

Kako je pol z vinjeto....morem ob koncu leta kupiti novo celoletno?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če sep 09, 2010 12:55 pm

Dekinio je napisal/-a:Tega 1.4 turbo motor pa sem vozil testno novo merivo...avto lepo potegne, vendar sem mel občutek da mu pol malo zmanjka moči...
Kak so pa kaj porabe?

Moraš se zavedat da ti motorji niso klasika kot recimo VW 1.8T motor, ki je vlekel do konca, pa še dlje bi če ga nebi zaustavil omejevalnik vrtljajev. Atmosfercem so dodali turbino predvsem z namenom povečanja navora v spodnjem območju vrtljajev. Zato motor dobro potegne iz nizkih, skoraj dizelskih vrtljajev, v visokih vrtljajih pa je malce anemičen. Ampak vseeno od bencinarjev se mi zdi še najbolj primeren motor. Če želiš več športnosti pa ima Opel tudi močnejši turbo bencinar. Tisti je sigurno bolj živahen tudi v visokih vrtljajih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Če sep 09, 2010 2:30 pm

Sem se verjetno kar odločil za motor 1.7 diesel.

Kako je z prostoročnim telefoniranjem in iphonom?
Se mi imenik pokaže na 7" zaslonu, in izpis klicatelja?

Iščem na netu sliko ali pa video kateri bi mi prikazal več barv astre...na uradni strani tiste barve mi ne prikačejo kaj dosti, ker ni realna slika.....

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 09, 2010 3:20 pm

Ja dizel obvezno. Sploh v primerjavi s tistim 1.6... Pa če se le da vzami 125KM varianto.
Sam imam 110Km in je sicer ok. Prevoženih cca 19.500 do zdaj in sem zadovoljen...
Je pa res, da je 125KM različica optimalna izbira. Koliko je razlike v ceni? Če bi se le dalo bi vzel 125KM sam če bi še enkrat kupoval novo astro.

Za telefon nevem.

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Če sep 09, 2010 3:30 pm

Saj se da diesel motorje chipnit in posledično pridobiš konje....?

Kolko berem malo na drugih forumih bi naj iphone deloval bp...pač za taki denar more vse delat. Iščem samo najboljšo ponudbo...malo me mantra, da je za 2-3 mesece za čakat z tole opremo saj ga nikjer nimajo na zalogi. Pa še barvo je treba zbrat...

Vsaka izkušnja z tem avtom mi prav pride...tu glede opreme.
Senzori pa so očitno za doplačat in ni v sklopu cosmo opreme.
Kak je kaj poraba???

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 09, 2010 5:22 pm

Dekinio je napisal/-a:Saj se da diesel motorje chipnit in posledično pridobiš konje....?

Kolko berem malo na drugih forumih bi naj iphone deloval bp...pač za taki denar more vse delat. Iščem samo najboljšo ponudbo...malo me mantra, da je za 2-3 mesece za čakat z tole opremo saj ga nikjer nimajo na zalogi. Pa še barvo je treba zbrat...

Vsaka izkušnja z tem avtom mi prav pride...tu glede opreme.
Senzori pa so očitno za doplačat in ni v sklopu cosmo opreme.
Kak je kaj poraba???

Ja glede čipanja je tudi res, da je komot da na vsaj 125km in ni panike saj gre v bistvu za isti motor če se ne motim. Vsaj na servisu mi je eden to tudi omenil. Več ti povem preko zasebnih sporočil če hočeš glede tega info.

Poraba pa je pri meni trenutno povprečna 5.8, 5.9 po BC. Vozimo se pa večinoma trije zjutraj na šiht. Po kar zahtevnem terenu (ovinki, klanci)... Pa ne šparam ga. :)
Tako, da kar ok poraba glede na težo.

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Če sep 09, 2010 9:47 pm

Ima tale dvd800 touchscreen?

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Pe sep 10, 2010 2:47 pm

Pa kolk dejansko žre tale motor 1.7 diesel....kolega je kupil novega pa mu sedaj žere okoli 6,2 l/100km....kar se mi sploh ne zdi tako malo.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe sep 10, 2010 3:05 pm

Malo off pa brez zamere, a nisi mogel napisati, da letno narediš okoli 20.000 km namesto okoli 19.000?
Vso srečo pri pravilni izbiri :)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe sep 10, 2010 3:12 pm

eljuero je napisal/-a:Malo off pa brez zamere, a nisi mogel napisati, da letno narediš okoli 20.000 km namesto okoli 19.000?
Vso srečo pri pravilni izbiri :)

OMG

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 10, 2010 3:25 pm

Dekinio je napisal/-a:Pa kolk dejansko žre tale motor 1.7 diesel....kolega je kupil novega pa mu sedaj žere okoli 6,2 l/100km....kar se mi sploh ne zdi tako malo.

Kolk pa naj zre 1500 kg težek avto? 2 litra mogoče? :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Pe sep 10, 2010 3:49 pm

speedfreak je napisal/-a:
Dekinio je napisal/-a:Pa kolk dejansko žre tale motor 1.7 diesel....kolega je kupil novega pa mu sedaj žere okoli 6,2 l/100km....kar se mi sploh ne zdi tako malo.

1. Po oplovi oceni in testih bi naj ta motor žrl 4,6l/100km.
2. Pa dobro...dodal liter pa pridem na 5,6l/100km.

3. Moja sedanja astra bencinc ki ni niti 100kg lažja...še enkrat bencinc...pa žere 6,8-7,0l/100km.

Torej naj plačam 2.000 eur več da mi dejansko avto žere skoraj isto? Jaz osebno ne vidim logike. Seveda me zanimajo izkušnje uporabnikov, ki imajo emenjen avto....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 10, 2010 3:51 pm

Dekinio je napisal/-a:

3. Moja sedanja astra bencinc ki ni niti 100kg lažja...še enkrat bencinc...pa žere 6,8-7,0l/100km.

Torej naj plačam 2.000 eur več da mi dejansko avto žere skoraj isto? Jaz osebno ne vidim logike. Seveda me zanimajo izkušnje uporabnikov, ki imajo emenjen avto....

Imam Opel astro H 1.9 cdti in imam porabo 6,4 litra, tak da kaj velik pod 6 sanjaj, razen če imaš samo in izključno relacije brez AC
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 10, 2010 3:56 pm

Dekinio je napisal/-a:

Ja čisto odvisno od vožnje, ne moreš tega posploševat, saj meni tudi dizl žre 5.8 do 7.5 kolikor se spomnim min in max na cel tank izračunan, v povprečju recimo da 6.5, pa imajo nekateri z isto mašino porabo 5.5 ali manj. Če ti bencinar tako malo kuri, ni vrag da bo dizl še dobr liter manj!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 8 gostov