_kitka je napisal/-a:Pozdravljeni!
Verjetno je bilo že na to temo veliko napisanega, vendar ste tukaj sami mojstri in z veliko hvaležnostjo bom prebrala vaše komentarje.
Zadeva je takšna. Dobila sem službo (juhu, čestitke zame), le da je lokacija oddaljena cca 50-70 km (odvisno od izbire poti) od mojega bivališča. Vsekakor vključuje mestno, regionalno in AC vožnjo. Delodajalec plača 70% mesečne vozovnice, moj požrešni avto pa bi mesečno pokuril malo več kot bi pokrili potni stroški (javni promet pa ne pride v poštev zaradi prevelike porabe časa - presedanje). Zato premišljujem o nakupu drugega, rabljenega, manj požrešnega avta.
Pa naj naštejem moje zahteve oz. želje. 5 vrat, ne prevelik-ne premajhen (načrtujeva družino v bližnji prihodnosti, avta pa ne mislim menjat čez leto oz. dve), majhna poraba goriva (raje bencin kot dizel), ne ekstremno veliki stroški vzdrževanja... se pravi "poceni" avto, ki pa bi bil tudi vsaj malo varen (vsaj 1x airbag), pa kakšen "luksuz" z daljinskim centralnim zaklepanjem in električnim pomikom šip tudi ne bi bil odveč. Denar, ki bi ga bila pripravljena vložit v avto, pa se suče okoli cifre 5.000 €.
Tako bi vas prosila za kakšne konkretne primere manj požrešnih avtomobilov, ki bi ustrezali mojim željam.
Hvala za vašo pomoč.
LP
a4 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4063047&show=1
če pa ta motor ne pije malo, pol pa ne vem kaj drugega lahko svetujem...
če bi bil na tvojem mestu bi imel telefon že v roki...
Najprej vsi lepo pozdravljeni.
Sem nova na tem forumu, tako da ne bodite hudi, ce je bila ta tema ze kdaj zaceta (se zahvaljujem za obvestilo v tem primeru).
Pred tremi meseci sem zamenjala avto - kot pravijo Clioti se podajo zenskam. Prej ga je vozila mlada mamica, samo za prevoze v sluzbo (prevozenih 70.000 km). javascript:emoticon('')
Smile Avto je bil v dobrem stanju, le po treh mesecih voznje se je stevec hitrosti ustavil. Po mirovanju je spet zacel normalno delovati. Vendar pa je drugi dan spet kazal napacne hitrosti (10-20 km/h premalo). Med voznjo se je stanje normaliziralo, potem pa je spet zacel pretiravat in kazati prevec. Ob postanku se je pa kazalec nehal premikati in je obstal na zacetni poziciji.
Kaj pravite, se obstaja moznost za popravilo pri strokovnjakih elektronike ali pa klice po novem? Ce imate izkusnje s taksnim problemom, bi prosila za primernega strokovnjaka (in njegove okvirne cene). Mi pac ne disi voznja po obcutku, saj mimogrede naletis na kak radar.
Hvala za vas odgovor.
Lep pozdrav.
Mateja
JamesTheMan je napisal/-a:Sam ne bi vzel takšnih malčkov, sploh če misliš delati toliko km. Že zaradi udobne vožnje. Če se že odločiš menjati avtomobil, bi razmislil tudi o kakšnem enoprostorcu, npr. Citroen Xara Picasso itd. Med vsemi podatki manjka podatek o tem kakšen avtomobil imaš sedaj.
študent je napisal/-a:speedfreak, dokazat ti ne morem, ker avta nimam več ( sedaj je stilo). Js tud nism mogu verjet, ker so vsi rekli, da bo poraba okoli 5 litrov. Z zelo lepim speljevanjem ( obrati do 2400) in normalno vožnjo ( do 90 km/h) se da peljati s tem avtom 3,3 porabe. Neverjetno vendar resnično. Tudi trenutna poraba pri 90, je okoli 2,5l.
Najprej sem mislil, da ta potovalni računalnik kaže napačno sliko, vendar po preračunu km in l, je bila poraba takšna kot je pokazal računalnik.
študent je napisal/-a:speedfreak, dokazat ti ne morem, ker avta nimam več ( sedaj je stilo). Js tud nism mogu verjet, ker so vsi rekli, da bo poraba okoli 5 litrov. Z zelo lepim speljevanjem ( obrati do 2400) in normalno vožnjo ( do 90 km/h) se da peljati s tem avtom 3,3 porabe. Neverjetno vendar resnično. Tudi trenutna poraba pri 90, je okoli 2,5l.
Najprej sem mislil, da ta potovalni računalnik kaže napačno sliko, vendar po preračunu km in l, je bila poraba takšna kot je pokazal računalnik.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov