Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
boss-tech
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Chevrolet Cruze - akcija

Napisal/-a boss-tech Sr sep 15, 2010 6:01 am

Zanima me ali je kakšna zanka v tej akciji: http://www.chevrolet.si/ponudbe/trenutn ... udbe1.html

Ker nekateri imajo potem foro da moraš pri njih vzeti kredit ali celo leasing? Pa verjetno je to model z najmanj opreme in 1.6 bencin motorjem... koliko pa je drugače garancije? 3 leta?
kupujte domači med ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr sep 15, 2010 7:12 am

Jah polna oprema ni :D , na samem linku ki si ga dal ti na sliki desno spodaj pise 3 leta, je pa vprasanje koliko ta 1.6 motor ponudi pri tako velikem avtomobilu
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
boss-tech
Nov uporabnik

Napisal/-a boss-tech Sr sep 15, 2010 7:37 am

No saj je 115KM, tako da že mora it... sploh pa jaz ne iščem ne vem kakšenga avta s super pospeški, ker ga itak rabim za drajsanje proti šihtu in prevozu otrok. Skrbi me le poraba, ki se mi zdi da zna biti več kot 8l kot pravi uradna meritev.
kupujte domači med ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr sep 15, 2010 7:44 am

Mislim da je uradna nekje okoli 7 lahko pa mirno dodas se ene 0.5l na to porabo da bo za zihr :). Drugace pa kolikor vem nima avtomobil (base model) klime in je za doplacat
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr sep 15, 2010 9:14 am

poraba se pri 1.6 motorju suče okrog 9, sama teža avta in slab motor naredita svoje...govorim za dnevnih 40 km vožnje iz škofje loke proti lj...sploh pri polnem avtu ( 4 osebe ) , to in čudno postavljen sovoznikov sedež sta glavna minusa pri avtu, pravi sodelavec ki si ga lasti
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 15, 2010 9:44 am

@branee
Na linku piše s klimo. Base nima klime serijsko in pride 10.900€, če se ne motim imajo pri Istraavto v Kopru še klimo gratis.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr sep 15, 2010 9:51 am

boss-tech je napisal/-a:
Skrbi me le poraba, ki se mi zdi da zna biti več kot 8l kot pravi uradna meritev.

od lani decembra ga ma tast_za moje pojme(ampak res samo moje) je to j**c nad jajci .........poraba umirjenega voznika po parkrat resetiranem intervalu 1000 km je vedno med 9.1 in 9.6 ...........skratka katastrofa, priporočam vsaj Hyundaja ali Kio(sicer so "brez zadka") ampak noč in dan naspram Cruzu, v katerem je že vonj_vonj cenenosti, sam motor zaradi svoje stare zasnove(opelov 1.6 16v je nov proizvod) od sebe praktično ne da nič....

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr sep 15, 2010 1:46 pm

Raje dizla vzami, je veliko boljši motor in menjalnik. Imaš 125 in 150 konjsko varjanto.
Pri bencinarju masa vozila naredi svoje. Pa motor je kot v Astri in jaz sem edino Astro vozil s tem motorjem - vglavnem, neodziven motor in visoka poraba glede na to kar nudi (pa nisem obremenjen s porabo).

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr sep 15, 2010 2:16 pm

Menjalnik je po občutku isti v 1.6 kot v dizlih, razlika so prestavna razmerja.
1.6 je res zelo len, tudi zaradi dolgih prestavnih razmerij. Dizel pa je len le v nižjih obratih, dokler ne zagrabi turbo.
Po tov. podatkih ima cruze malo manj kot 7/100 porabo, medtem ko ima golf 1.6 102 za par deci višjo, golf 1.4 tsi 122 pa za kašne dobre pol litra manj kot cruze...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 15, 2010 3:50 pm

Blinder je napisal/-a:Menjalnik je po občutku isti v 1.6 kot v dizlih, razlika so prestavna razmerja.
1.6 je res zelo len, tudi zaradi dolgih prestavnih razmerij. Dizel pa je len le v nižjih obratih, dokler ne zagrabi turbo.
Po tov. podatkih ima cruze malo manj kot 7/100 porabo, medtem ko ima golf 1.6 102 za par deci višjo, golf 1.4 tsi 122 pa za kašne dobre pol litra manj kot cruze...

CRUZE 1.8 je imel na malo bolj dinamični testni vožnji porabo krepkih 13 litrov. Do 130 po AC je bila poraba še v mejah normale, če pa si malo bolj športno razpoložen potem skoraj ni meja za porabo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr sep 15, 2010 5:21 pm

je pa treba priznat da je zunanja oblika privlačna

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 15, 2010 5:55 pm

Ja tale 1.6 ni ravno najboljša izbira... Dokaj len motor katerega je potrebno kar krepko v obrate "privit" v kolikor hočeš imeti kaj od njega...
@A4
Ja napačen že ni če odmislim grd znak kater "krasi" tako sprednji kot zadnji konc avtomobila. Ampak ok. Izgled ni najpomembnejša stvar... Ni pa kot celota napačen. Samo s tem motorjem je pa slaba izbira ja.

Hren

Napisal/-a Hren Sr sep 15, 2010 6:06 pm

Navedena cena velja pod posebnimi pogoji financiranja (kot to ponuja tudi Opel) - na položnice ali polovico plačaš zdaj, polovico v čez eno leto (ali pa: tretjino zdaj, drugo tretjino čez eno leto in tretjo čez 2 leti.

Avtomobil sem tudi že vozil - in sicer kolegovega 1.6 16V z Base opremo, ki je osnovna. Je pa že ta zelo bogato opremljena: (sicer zgolj ročna) klima, ABS, ESP, 6 x AB, usnjen volan in prestavna ročica in ostale malenkosti.

Motor svoje delo opravlja dovolj dobro za povprečnega voznika, je pa res, da ga je za nekaj več moči (prehitevanje, klanci) potrebno nekoliko bolj obremeniti s prestavo ali dvemi nižje. Poraba se giblje okoli 8,5 l / 100 km pri normalni vožnji, a brez varčevanja. Le-ta se mi glede na težo avtomobila in zmogljivost ter prostornino motorja ne zdi kritična; menim, da je v mejah normale. Ni pa narejen za hitrosti nad 130 km/h, kjer ima že več kot 4000 obr / min. Notranjosti zgleda OK, tudi na otip je dokaj prijetna - del armaturne plošče je oblečen v blago: dober izum, kako se izogniti trdi plastiki na dokaj poceni način. Cenejši kot usnje že. :D
Manjša zamera gre bočni opori sedežev. Ostalo je v skladu s ceno zelo OK.

Skratka, za ta denar je avtomobil best buy. Sam bi edino pogledal za 125 - konjskim dizelašom. V kolikor si zgolj povprečni voznik, ti bo tudi najšibkejši bencinar več kot dovolj.

Uporabniški avatar
boss-tech
Nov uporabnik

Napisal/-a boss-tech Če sep 16, 2010 6:06 am

Za moje potrebe mislim da ne bo panike, ker se vozim 20km do službe - umirjeno. Itak nisem tak voznik da bi vseskozi prehiteval... oprema pa je tud ok... sem do sedaj bil navajen bolj ali manj na stare kripe ;)
kupujte domači med ;)

Uporabniški avatar
boss-tech
Nov uporabnik

Napisal/-a boss-tech So sep 18, 2010 5:34 pm

Danes sem šel na Chevrolet malo pogledat kako in kaj.

Ta akcijska cena velja, če vzameš leasing, drugače pa je cena višja za 600€ se mi zdi. Ta akcija bo sedaj trajala do 30.9
Se pravi če bi ga vzel na gotovino v času akcije bi me prišel okol 12.200€(s klimo) za base 1.6 113KM, LS oprema pa ne pride dosti dražje(mogoče 100€), saj je tu klima že všteta, pri base pa jo je treba prištet.

Seveda pa sem bil presenečen da sem takoj dobil avto za probo, sicer je bil 2.0 dizel, ampak je sem moral naredit eno turo. In glede na to da nisem preveč zahteven, mi je avto izredno všeč. Od opreme, same vožnje, dizel lepo potegne, tudi tisto blago čez plastiko mi je všeč, saj je manjša možnost kakšnih čričkov, ki se recimo pojavljajo v kiah.
Prtljažnik je velik, moti me le ker so 4 vrata in ne 5.

Tako da sem se odločil da ga bom nabavil v najkrajšem času... mislim pa tudi da bencinar ne bo ravno problem, glede na moj tip vožnje.

Zanima me le še za garancijo? Kakšna je razlika med 3leti ali če vzameš 100.000km? Do kdaj teh 100.000 velja?
kupujte domači med ;)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So sep 18, 2010 6:10 pm

Jaz bi vseeno probal še bencinarja prej, ki je gotovo samo bleda senca dizla.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So sep 18, 2010 7:11 pm

boss-tech je napisal/-a:Danes sem šel na Chevrolet malo pogledat kako in kaj.

Ta akcijska cena velja, če vzameš leasing, drugače pa je cena višja za 600€ se mi zdi. Ta akcija bo sedaj trajala do 30.9
Se pravi če bi ga vzel na gotovino v času akcije bi me prišel okol 12.200€(s klimo) za base 1.6 113KM, LS oprema pa ne pride dosti dražje(mogoče 100€), saj je tu klima že všteta, pri base pa jo je treba prištet.

Seveda pa sem bil presenečen da sem takoj dobil avto za probo, sicer je bil 2.0 dizel, ampak je sem moral naredit eno turo. In glede na to da nisem preveč zahteven, mi je avto izredno všeč. Od opreme, same vožnje, dizel lepo potegne, tudi tisto blago čez plastiko mi je všeč, saj je manjša možnost kakšnih čričkov, ki se recimo pojavljajo v kiah.
Prtljažnik je velik, moti me le ker so 4 vrata in ne 5.

Tako da sem se odločil da ga bom nabavil v najkrajšem času... mislim pa tudi da bencinar ne bo ravno problem, glede na moj tip vožnje.

Zanima me le še za garancijo? Kakšna je razlika med 3leti ali če vzameš 100.000km? Do kdaj teh 100.000 velja?

garancija je verjetno 3 leta ali 100.000 km, kar pomeni velja max 3 leta oz če že prej narediš 100.000 km ti preneha glede na prevožene km- tu ni izbire kakšno garancijo hočeš

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So sep 18, 2010 7:40 pm

Avtotehna VIS podarja 7let "zlate garancije"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov