Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

nakup porsche 944 iz tujine

Napisal/-a xalfist To sep 21, 2010 2:13 pm

Zamina me kakšni po postopki pri temu če kupiš starodobnika iz tujine, so kakšne komplikacije z birokracijo, so kakšni posebni davki itd. Imam namen kupit porsche 944 in, ker je pri nas teh avtov zelo malo bom mogoče moral po njega v tujino nemčijo, anglija, mogoče predlagate še kero drugo državo?

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Če sep 23, 2010 7:22 am

Če ga boš pripeljal iz EU, pazi na letnik avtomobila, da ga boš lahko "uvozil".

lp karman

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če sep 23, 2010 3:16 pm

karman je napisal/-a:Če ga boš pripeljal iz EU, pazi na letnik avtomobila, da ga boš lahko "uvozil".

lp karman

Pazim naj na letnik, to se pravi da... malo razloži če poznaš zadevo, ali kdo drug bi bil hvaležen.
hvala za odgovre

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če sep 23, 2010 3:21 pm

Če ni oldtimer ga boš vrjetno težko registriral zaradi ekologije.

Iz tega razloga pri nas tudi ne moreš registrirati iz tujine uvoženih Delt I, ker so pač smrdljivci.

No uvoziš seveda lahko, rabiš pa papirje od kakega avtomobila s slovenskimi papirji.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če sep 23, 2010 6:07 pm

Aha bom skočil so kakšnega preprodajalca ki uvaža avtomobile mogoče bo mi znal kaj več o tem povedat oz dal kakšne točne podatke iz lastnih iskušenj.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če sep 23, 2010 6:19 pm

Probaj tukaj kaj izvedet.
http://www.porsche-klub-slovenija.si

So bli tudi v nedeljo na gospodarcu na festivalu starodobnikov

dav911
Novinec

Napisal/-a dav911 Če sep 23, 2010 6:55 pm

Pozdravljen!

Da avto lahko uvoziš mora biti star 25 let, če ne ne bo šlo :?
Prijatelj je pripeljal 22 let starega v Slovenijo vendar ga ima še na Avstrijske tablice ( v Avstriji ima prijatelja s stalnim prebivališčem in ga je ta prijatlej napisal nase...) tako bo avto še 3 leta imel Avstrijske tablice preden bo lahko imela Slo tablice... 8)

Tako da novejši letniki 944 ( se pravi ovalna lepša armatura itd...) odpadejo da bi ga pripeljal v Slo (razen seveda na tak način) :roll:
Vsak avto je ql...no skoraj :)

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Če sep 23, 2010 8:01 pm

Zakaj pa nebi mogel pripeljti avta, lahko sam vozit ga ne smeš na slovenske tablice.
Prpelješ ga, potem ga pa dve do tri leta renoviraš, ko je star 25 let pa ga registriaš.
Lahko se pa motim in dobiš brezhibnega.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če sep 23, 2010 9:16 pm

Aha sam da bi čakal leto ali dve da bi avto mi stal doma v garažiin, da bi lahko reg avto to je preveč za mene, ker hočem avto čim prej sprobat in ga peljat na okoli . Kot vdim bom moral počakat in nabavit avto na slovenskem trgu, in ga po potrebi tut prebarvat no bomo vidli. Saj en mi je kr všeč na avto net nevem kako zgleda v živo sam letnik 85 mi ni všeč ina eno leto preveč. Tisti ki se spoznate na 944 veste zakaj hehe.

Karneki je napisal/-a:Zakaj pa nebi mogel pripeljti avta, lahko sam vozit ga ne smeš na slovenske tablice.
Prpelješ ga, potem ga pa dve do tri leta renoviraš, ko je star 25 let pa ga registriaš.

Brezhibnega nebi kupil saj si želim nekaj sam naredit in uredit na avtu, saj to kaj sam narediš najbolj ceniš.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe sep 24, 2010 6:59 am

xalfist je napisal/-a:Aha sam da bi čakal leto ali dve da bi avto mi stal doma v garažiin, da bi lahko reg avto to je preveč za mene, ker hočem avto čim prej sprobat in ga peljat na okoli . Kot vdim bom moral počakat in nabavit avto na slovenskem trgu, in ga po potrebi tut prebarvat no bomo vidli. Saj en mi je kr všeč na avto net nevem kako zgleda v živo sam letnik 85 mi ni všeč ina eno leto preveč. Tisti ki se spoznate na 944 veste zakaj hehe.

Karneki je napisal/-a:Zakaj pa nebi mogel pripeljti avta, lahko sam vozit ga ne smeš na slovenske tablice.

Brezhibnega nebi kupil saj si želim nekaj sam naredit in uredit na avtu, saj to kaj sam narediš najbolj ceniš.

Ne rabiš leto ali 2 čakat s registracijo. Če je možnost nabaviš slovenske papirje in avto "postaraš". Če si že tako neučakan.
Drugač pa če ne boš iskal brezhibnega se ti bo obnova takoj raztegnala na kako leto ali 2, saj deli za ta model ne ležijo na vsakem vogalu, pa vprašanje s kako dinamiko boš lahko zagotavljal finance za zamenjavo dotrajanih delov.
Kot sem ti že prej rekel, zavedaj se, da zelo pri obnovi zelo hitro porabiš več denarja od predvidenega na začetku.
Doma obnavljam delto I, pa sem v začetku rekel da bom v avto vložil 1-2 tisočaka in da bo to to. Ampak to bi bilo samo flikanje. Po novem sem v to nepremičnino vložil že okoli 3 tisočake, pa še do ličarja nisem prišel.
je pa res kot si rekel, da potem pa znaš cenit kaj imaš, ko nekaj sam obnoviš.

Predlagam da se začneš udejstvovat na kakšnem specializiranem forumu, ker tu ne boš ravno našel veliko število poznavalcev za omenjeni model, zavedaj pa se da ti kakšen majhen nasvet med obnovo blazno olajša delo.

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Pe sep 24, 2010 7:41 am

Moraš pa upoštevati dejstvo da se po zdaj-zdaj meja starodobnikov iz 25 let spremenila na 30 let. In si buknil.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe sep 24, 2010 7:49 am

branko1 je napisal/-a:Moraš pa upoštevati dejstvo da se po zdaj-zdaj meja starodobnikov iz 25 let spremenila na 30 let. In si buknil.

O tem se govori že en lep čas, pa še vedno nič :?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So sep 25, 2010 11:36 am

grega983 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Aha sam da bi čakal leto ali dve da bi avto mi stal doma v garažiin, da bi lahko reg avto to je preveč za mene, ker hočem avto čim prej sprobat in ga peljat na okoli . Kot vdim bom moral počakat in nabavit avto na slovenskem trgu, in ga po potrebi tut prebarvat no bomo vidli. Saj en mi je kr všeč na avto net nevem kako zgleda v živo sam letnik 85 mi ni všeč ina eno leto preveč. Tisti ki se spoznate na 944 veste zakaj hehe.

Ne rabiš leto ali 2 čakat s registracijo. Če je možnost nabaviš slovenske papirje in avto "postaraš". Če si že tako neučakan.
Drugač pa če ne boš iskal brezhibnega se ti bo obnova takoj raztegnala na kako leto ali 2, saj deli za ta model ne ležijo na vsakem vogalu, pa vprašanje s kako dinamiko boš lahko zagotavljal finance za zamenjavo dotrajanih delov.
Kot sem ti že prej rekel, zavedaj se, da zelo pri obnovi zelo hitro porabiš več denarja od predvidenega na začetku.
Doma obnavljam delto I, pa sem v začetku rekel da bom v avto vložil 1-2 tisočaka in da bo to to. Ampak to bi bilo samo flikanje. Po novem sem v to nepremičnino vložil že okoli 3 tisočake, pa še do ličarja nisem prišel.
je pa res kot si rekel, da potem pa znaš cenit kaj imaš, ko nekaj sam obnoviš.

Predlagam da se začneš udejstvovat na kakšnem specializiranem forumu, ker tu ne boš ravno našel veliko število poznavalcev za omenjeni model, zavedaj pa se da ti kakšen majhen nasvet med obnovo blazno olajša delo.

Se zavedam da so stroški lahko veliki, nekaj o obnovi mi je že povedal dav911 ki je sam nabavil 944 in ga uredil. Izvedel sem da z rjo nimajo težav saj so bili pocinkani, razen ker je bil karamboliran, tako da en strošek manj, na ostalo pa ne moreš vplivat. Kot pravim mi je v veliko veselje, avto mi je bomba. Avto bom 99.9% nabavil in se spopadel z njim, in o tem vrjetno tudi poročal na forumu ampak v drugi temi.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 So sep 25, 2010 11:40 am

No, to pa bo ena od tistih tem ki jih z veseljem spremljam :pop:

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So sep 25, 2010 12:41 pm

branko1 je napisal/-a:Moraš pa upoštevati dejstvo da se po zdaj-zdaj meja starodobnikov iz 25 let spremenila na 30 let. In si buknil.

Ja doba bo šla gor z 2011, ampak vsi tisti, ki že imajo pridobljen certifikat, ga tudi obdržijo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov